Новини ліги

Відбувся міжнародний семінар «Формування толерантності в контексті підготовки до ЄВРО-2012"

12:35, 14 жовтня 2011

14 жовтня в конференц-залі Готелю "Експрес" відбувся черговий міжнародний семінар  за темою «Формування толерантності в контексті підготовки до ЄВРО-2012 в Україні». Семінар проводиться вже вчетверте, починаючи з 2008 року у співпраці з організаціями Футбольних вболівальників Європи та «Футбол проти расизму в Європі», як і інші заходи з питань розвитку толерантності в контексті підготовки до Євро-2012. У містах, що приймають Євро-2012, такі заходи пройшли в 2009, 2010 та у 2011 рр. за сприяння представництва Фонду Фрідріха Еберта в Україні в рамках  проекту «Чесна Гра-2012» Східно-Європейського Інституту Розвитку.  Мета семінару – підвищення рівня толерантності, а також розвиток здорового ставлення до футбольного вболівання через передачу знань та досвіду, і таким чином – сприяння процесу підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні.

Президент Професіональної футбольної ліги Мілетій Бальчос відкрив семінар промовою, у якій відзначив необхідність проведення просвітницько-виховної  роботи з вболівальниками, адже негативні прояви ксенофобії та расизму є прямим відображенням культури у суспільстві і, як наслідок, формує негативне ставлення до футболу багатьох верств населення.

Одним з можливих методів, на думку пана Бальчоса, є об’єднання прихильників команд клубів першої та другої ліг ПФЛ у єдину структуру з метою пропаганди культури вболівання, залучення до активних занять спортом, укріплення футбольних традицій України.    

Крім цього, президент ПФЛ висловив занепокоєність  випадками негативної поведінки вболівальників під час проведення матчів серед команд клубів ПФЛ.

 "Дійсно, якщо порівняти кількість інцидентів на стадіонах з минулим сезоном, то наразі ми можемо спостерігати динаміку до зменшення таких  випадків. Хоча є деякі клуби, прихильники яких систематично не дотримуються правил поведінки та безпеки на стадіонах. Зі свого боку Професіональна футбольна ліга робить все можливе для забезпечення порядку на стадіонах, клуби, зазначу, не всі, працюють з вболівальниками. Крім цього, на жаль, існують певні групи людей, які не реагують ані на існування певних правил, ані на те, що матчі взагалі можуть проводитися без глядачів. Так, це досить жорстка міра, але важелів більш лояльного ставлення просто не існує. Тому нам доводиться вдаватися таких заходів.  Тож, на мою думку,  проведення таких семінарів, а також реалізація просвітницько-виховних програм у середовищі вболівальників є вкрай важливим, особливо у рамках проведення Євро-2012 в Україні", - зазначив Мілетій Бальчос. 

Детальніше ознайомитися з підсумками семінару ви зможете пізніше.  




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору