Новини ліги

Звернення до газети "Західний кур'єр"

16:00, 13 жовтня 2011

Нещодавно у газеті «Західний кур’єр» з’явилася публікація, що містила неправдиву інформацію про юридичні аспекти участі Професійного  футбольного клубу «Прикарпаття» у змаганнях серед команд другої ліги. Дійсно, широкому колу читачів навряд буде цікаво читати про юридичні тонкощі правонаступництва та утримання клубу, вболівальників більшою мірою турбує сам футбол та результати виступів команди. Проте, на жаль, деякі публікації кидають тінь на діяльність Професіональної футбольної ліги, звинувачуючи її керівництво у неправомірних діях. Ми вже зверталися до редакції газети з проханням спростувати викривлену інформацію, проте відповідної реакції не дочекалися. У "спростуванні" знову присутні недостовірні факти, що, м’яко кажучи, паплюжать гідність ПФЛ. Ситуацію погодився прокоментувати президент Ліги Мілетій Бальчос.  

- Назва статті у газеті «Гра на мільйон», яка є нібито відповіддю стосовно публікації від 15 вересня насправді відповідає моїм почуттям. Я вкрай здивований тим, що автори публікацій пишуть речі, які не відповідають дійсному стану справ у відносинах ПФЛ з футбольним клубом «Прикарпаття». У своєму листі ми сказали, що нас дуже дивує публікація, особливо фраза, де говориться про те, що правонаступницькі документи між клубами досі не підписані, а клуб «Прикарпаття» прийнятий до складу ПФЛ. Ми дали газеті обґрунтовану відповідь, про те, що це не відповідає дійсності, адже домовленості між товариством «Професійний футбольний клуб «Прикарпаття» та установою «Спортивний клуб «Прикарпаття» закріплені договіром про правонаступництво від 22 липня 2011 року, а оригінал такого договору знаходиться в ПФЛ. У відповідності до вимог статуту ПФЛ та інших нормативних документів ми прийняли їх до складу членів ліги. При цьому перед ПФЛ клуб виконав всі зобов’язання, у тому числі – і фінансові. Я дуже добре володію ситуацією і знаю про те, що між футбольними клубами – правонаступником і правопопередником – не до кінця вирішено питання стосовно наповнення статутного фонду.

Але у відповідності до наших статутних повноважень та законодавства ми не можемо втручатися у питання вирішення суперечок, що виникають між юридичними особами – знову ж таки, між правонаступником і правопопередником. Це їхня особиста справа. Нас у більшій мірі бентежить інше: фінансовий стан самого клубу. Засновники, які виступили правонаступниками, прийняли на себе зобов’язання утримувати клуб, тобто, забезпечити заробітною платою всіх працівників оплачувати участь команди у змаганнях, навчально-тренувальні збори та будь-що інше, що стосується діяльності клубу. Ці питання, особливо у частині забезпечення підготовки та участі у змаганнях, дійсно входять до нашої компетенції і найбільше нас турбують, ми проводимо відповідну роботу з клубом з цього питання. А те що газета пише, цитуємо: «за версією ПФЛ, жодних проблем у стосунках між клубами не існує не відповідає справжньому стану речей. Вони існують, і про це всім відомо». У даному випадку це видання, не знаючи абсолютно регламентних і статутних норм  ПФЛ і ФФУ та законодавства України, свідомо публікує речі, які компрометують діяльність Професіональної футбольної ліги.

Тому я наполягаю на тому, щоб редакція газети «Західний кур’єр» спростувала неправдиво викладену інформацію. Зазначу, що більш за все ПФЛ хвилює інформація, що клуб прийнято до її складу, а договір не підписано. У своєму зверненні до редакції газети ми просили спростувати цю інформацію, проте редакція газети нашого прохання не виконала.  

Зважаючи на сказане вище, я наполягаю на тому, щоб газета «Західний кур’єр» спростувала неправдиву інформацію. В іншому випадку ми залишаємо за собою право вжити стосовно газети дії у відповідності до законодавства. 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору