Новини змагань

Василь Рац: «Я був постійно на зв’язку з Сергієм Ковальцем»

10:09, 22 вересня 2011

У відсутності головного тренера «Оболоні» Сергія Ковальця столичний клуб на післяматчевій прес-конференції представляв титулований гравець київського «Динамо» 80-90–х років Василь Рац. Зараз Василь Карлович обіймає посаду старшого тренера молодіжного складу столичної «Оболоні». Володар Кубка кубків-86 та віце-чемпіон Європи-88 привітав «Буковину» з перемогою та побажав  команді вдалого жеребу у Кубку України.

- Ситуація у нашої команди така, що нам треба готуватися до матчу з «Арсеналом». Ми дали шанс пограти 18 -20-річним гравцям. Нам хотілося подивитися на те, як вони гратимуть на такому рівні. Зрозуміло, що досвід сам по собі не прийде. Необхідно набиратися досвіду в матчах. Це для молодих хлопців була така перша гра.  У матчі з «Буковиною» також грали футболісти, які отримають менше шансів на виступ у основному складі. У нас був такий склад, що нібито гравці з дубля, з якими я працюю, а інша половина – це футболісти першої команди. Нам не вистачало зіграності. Ми знали те, що гравці «Буковини» добре використовують стандарти. Нібито кожен дивився за гравцями, однак все одно отримали гол. У першому таймі необхідно було щось змінювати, бо у нас центр поля не працював. Тому в другому таймі відбулися зміни. Якщо би ми використали моменти, то виникла б напруга. Однак, було видно те, що «Буковина» дуже хотіла виграти цю гру перед своїми вболівальниками. У чернівецькій команді є 3-4 хороших гравця, яким допомагають інші виконавці. Гадаю, що сьогодні у Чернівцях велике свято. Я вітаю «Буковину» з перемогою та бажаю того, щоби їй попалася та команду, яку можна пройти.

- З яких причин не приїхав на гру головний тренер «Оболоні» Сергій Ковалець? Він нехтує матчем на Кубок України чи думав, що зможе перемогти «Буковину» і за допомогою дублерів ?

- Про це не може бути і мови. У першої команди турнірна ситуація така, що Ковальцю треба бути з колективом. У нас кожного дня тренування. А у Чернівці ми їхали автобусом. Виїхала наша команда ще вчора вранці. Нашому головному тренеру необхідно бути з командою. Йому треба, так би мовити, «заряджати» гравців, бо у неділю у нас дуже важливий матч. Звичайно ж, у матчі з «Буковиною» ми вийшли на поле не для того, щоби лише зіграти. Нам хотілося перемогти та пройти далі. Якби ми продовжили боротьбу за Кубок, то наші хлопці набралися би ще більшого досвіду. Ще раз повторюю: у нас грали молоді хлопці – 18 – 20 років. Вони заграли тоді, коли забили гол.  А заволодівати ініціативою треба одразу. До речі, я був постійно на зв’язку з Сергієм Ковальцем. Спілкувався з ним під час перерви та після гри. Якщо би у першій команді була стабільна ситуація, то ми б могли задіяти гравців основи.

ФСК «Буковина»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору