Новини ліги

9 вересня відбувся семінар з питань правової діяльності футбольних клубів

11:11, 10 вересня 2011

9 вересня у приміщенні ПФЛ відбувся консультативно-практичний семінар з питань правової діяльності футбольних клубів. У роботі взяли участь президент ПФЛ Мілетій Бальчос, керівник юридичної служби ПФЛ та голова ДК Юлія Гречко, заступник голови ВПС «Футбол України» Валентин Сергійович Скворцов, начальник юридичного відділу ФФУ Ганна Бордюгова, голова Комітету зі статусу і трансферу футболістів Денис Лутюк та представники клубів.

Семінар став корисним як для Професіональної футбольної ліги, так і для представників юридичних служб клубів, адже порядок денний містив питання, що подекуди викликають певні суперечки. Завдяки піднятим темам та дискусії, яка проходила у форматі «питання – відповідь» на основі повного взаєморозуміння, стало можливим визначити напрям підвищення взаємодії всіх сторін, що беруть участь у діяльності та функціонуванні професіонального футбольного клубу. Так, учасники семінару обговорили наступні питаня порядку денного:

  1. Вимоги до статутних документів клубів як суб’єктів професіонального футболу.
  2. Роль первинних профспілкових організацій у розгляді спірних питань, що виникають між футболістами-професіоналами та адміністрацією клубів.
  3. Поняття і роль галузевої угоди та колективних договорів у клубі.
  4. Контракт. Основні вимоги до його укладання та дострокового розірвання. Поняття договору на спортивну підготовку, основні вимоги до його укладання.
  5. Трансфер футболіста на правах оренди і поняття укладання договору та його дострокове розірвання.
  6. Компенсаційні розрахунки за підготовку футболіста між професіональними футбольними клубами.
  7. Дисциплінарний Комітет як орган здійснення футбольного правосуддя першої інстанції.

На жаль, у семінарі взяли участь представники не всіх клубів ПФЛ. Проте, активність учасників у ході роботи свідчить про необхідність проведення таких заходів та позитивний результат, що буде використаний у практичній діяльності клубів.   

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору