Новини ліги

Перша ліга: огляд 9-го туру

13:26, 6 вересня 2011

Допомога для «Металурга» з Добромиля

Ужгородська «Говерла-Закарпаття», переможна серія якої досягла восьми матчів зі старту чемпіонату, несподівано призупинила ходу там, де цього ніхто не очікував – у протистоянні зі «Львовом», котрий влітку втратив усіх основних виконавців. Точніше – майже усіх. Півзахисник Віталій Грицай виступав за львів’ян і у минулому сезоні, але у 14-ти зіграних весняних зустрічах не забив жодного м’яча. А от у нинішньому чемпіонаті на його рахунку вже два результативні удари, і це – найкращий показник у команді.

Ужгородці явно недооцінили свого суперника, який у восьми матчах пропустив 20 м’ячів, а у попередньому турі отримав на горіхи від «Динамо-2» у Чапаївці – 0:5. Хоча господарям поля дуже пощастило, коли «Говерла-Закарпаття» пішла у наступ, але не зуміла перетворити у голи свої моменти. Олександр Севідов, керманич переможених, був дуже невдоволений, і його можна зрозуміти, адже це – незапланована втрата очок, яка дозволила запорізькому «Металургу» наздогнати лідера і обійти його за додатковими показниками.

Команда Сергія Зайцева також встигла пережити першу поразку у першій лізі, але це сталося у Білій Церкві, у зустрічі з «Арсеналом», котрий у цьому сезоні виступає напрочуд впевнено. А от вінницька «Нива», яка завітала на «Славутич-Арену» у понеділок, навпаки, переживає не найкращі часи. Команда Олега Федорчука у доброму настрої провела міжсезоння, перемагаючи у спарингах клуби Прем’єр-ліги, але у чемпіонаті задовольнилася лише одним виграшем – у Миколаєві ще на початку серпня.

Не вдалося перервати серію невдач і цього разу. Хоча гості виглядали досить організованою командою у захисній ланці, перевагою на полі володіли запорожці. Але використати її вдалося лише одного разу – подачею Андрія Цурікова з лівого флангу скористався екс-форвард збірної України Олексій Бєлік, який поступово набирає форму. А після того, як подоляни втратили через два попередження Юрія Ярмолюка, долю матчу було майже визначено. Хоча тренер «Металурга» Сергій Зайцев поскаржився – мовляв, в кінцівці зустрічі було складно, тому що третій матч грали не в оптимальному складі, а молодь поки що не здатна брати на себе відповідальність.

Окрім Бєліка нагадали про себе і інші відомі нападники, у активі яких є матчі за національну збірну, – Олександр Косирін та Костянтин Балабанов, які знову, як колись у «Чорноморці», склали досить грізний дует, але цього разу – у «Одесі». Косирін відзначився першим хет-триком чемпіонату і одразу наздогнав свого одноклубника Валентина Полтавця у суперечці снайперів – у обох по шість голів. А жертвою відомого бомбардира стала команда, у якій він провів багато часу у другій половині 90-х – «Динамо-2». А Балабанов відкрив лік м’ячам у новій для себе команді – з пенальті, який заробив Сергій Платунов.

Окрім «Львова» здивував і «Енергетик», який нарешті здобув першу перемогу у чемпіонаті, причому одразу ж розгромив бронзового призера минулого сезону – «Сталь», безвиграшна серія якої триває вже сім турів. Бурштинці напередодні закриття трансферного періоду встигли поповнити свої лави кількома досвідченими виконавцями – Ігорем Гребинським, Андрієм Соколенком, Володимиром Боришкевичем. Прийшли також молоді Сергій Заїка та Михайло Сікорський. Саме останній і забив перший гол команді Анатолія Волобуєва. Згодом Боришкевич вдало виконав пенальті, а крапку у протистоянні поставив Михайло Юрченко. Щоправда, ворота захищав уже не Анатолій Пилипенко, який за фол останньої надії отримав червону картку, а Максим Тельнов – він замінив 17-річного Романа Мірошника.

Знову втратив очки «Севастополь», шанси якого втрутитися у суперечку за дві путівки до Прем’єр-ліги тануть з кожним туром. Після поразки у Охтирці від місцевого «Нафтовика» кримчани розписали нульові нічиї з «Олімпіком» та «Сталлю», а цього разу поділили очки з «Арсеналом». Результат було зроблено на початку другого тайму, і обидві команди відзначилися з 11-метрової позначки. Білоцерковці, які минулого туру не зуміли реалізувати пенальті на 94-й хвилині матчу проти «Кримтеплиці», цього разу доручили виконувати вирок арбітра Дмитру Леонову, і той не схибив. А з боку севастопольців «лотерейний квиток» тягнув Бесарт Ібраїмі, котрий повернувся до Севастополя після невдалої спроби закріпитися у «Таврії».

Команда Олександра Рябоконя після останніх очкових втрат поступилася місцем у турнірній таблиці не лише «Одесі» географічним сусідам з «Кримтеплиці». Хлопці з Молодіжного виграли у «Зірки», яка потроху перебудовує свій склад після появи нового головного тренера Ігоря Жабченка, завдяки влучному пострілу ветерана вітчизняного футболу Богдана Єсипа (один з кращих бомбардирів першої ліги за всю історію чемпіонатів України), а також автоголу вихованця тернопільського футболу Тараса Дурая.

Мав шанс зробити крок угору і «Геліос», але харків’яни, які минулої першості майже до останнього туру боролися за виживання і забезпечили собі місце у першій лізі завдяки нічиїй з «Нафтовиком-Укрнафтою», і цього разу зіграли унічию з командою Сергія Мізіна. Проте мирова вийшла не зовсім мирною – гості догравали вдесятьох після вилучення на 73-й хвилині форварда Олександра Саванчука.

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору