Новини ліги

Президент ПФЛ Мілетій Бальчос взяв участь в урочистостях на честь святкування 100-річчя ФК «Скала»

15:46, 29 серпня 2011

Президент ПФЛ Мілетій Бальчос взяв участь в урочистостях на честь святкування 100-річчя ФК «Скала» Стрий.

- Відверто кажучи, складається враження, що керівництво «Скали» має на увазі створення самобутнього українського проекту - клубу, що у майбутньому представлятиме регіон на найвищому футбольному рівні за участі власних вихованців. Про це свідчить існуюча Академія футболу «Скала» та інфраструктура клубу, в якому всі працівники без виключення слідують кредо: систематичність та поступовість роботи з дітьми, збереження традицій, дотримання та навчання з раннього віку принципам чесної гри.  

Існуюча основа підготовки футболістів у футбольній Академії «Скала» дає підґрунтя перспективі розвитку клубу. Керівництво постійно веде роботу над вдосконаленням спортивного господарства: наразі на завершальній стадії знаходиться будівництво тренувального поля зі штучним покривом останнього покоління, що розширить можливості організації та проведення навчально-тренувального процесу з дитячо-юнацькими та основною командами.

Взагалі, хотілося б відмітити, що футбольний клуб «Скала» не тільки найстарший «за віком» у Лізі, а й найбільш розвинений в навчальному та  інфраструктурному сенсі. Така кропітка ґрунтовна робота над розширенням футбольного господарства має стати взірцем для інших клубів.   

Керівництво клубу організувало чудове свято, в рамках якого було проведено безліч заходів. Так, у день святкування відбувся, можна сказати, унікальний матч за участю ветеранів київського «Динамо» і ветеранів команди «Скала». Передісторія цього матчу цікава тим, що в лютому 1992-х року «Скала» вже зустрічалася з динамівцями в 1/8 Фіналу розіграшу Кубка України. У Києві команди розійшлися внічию, зігравши із рахунком 1:1,  У матчі-відповіді, який відбувся у березні, «Динамо» виграло 2:1 та вийшло до 1/4 фіналу (у першому таймі вела «Скала»: на 43 хвилині забив Сидоренко, на початку другого тайму Анненков зрівняв рахунок, і  лише у додатковий час Саленко, майбутній володар Золотої бутси ЧС-1994, забив переможний гол – прим. Авт.).   Таким чином, учасники того матчу зі сторони «Скали» отримали нагоду  взяти реванш. Проте, як і  19 років тому, перемогу одержало київське «Динамо» з рахунком 1:5.

Приємно було побачити ветеранів «Скали», які захищали кольори команди ще в довоєнні часи. Право відкрити матч ударом по м’ячу було надано саме їм, а керівництво клубу та місцевої влади нагородило  їх пам’ятними знаками та сувенірами.

Президент клубу Микола Кміть отримав від президента ПФЛ годинник з гербом Ліги, а директор ФК «Скала» Олександра Кравчук нагороджена почесною відзнакою ПФЛ. Грамотами ПФЛ нагороджено одного з засновників клубу Всеволода Біласа, колишніх президентів футбольного клубу «Скала» Володимира Фека та Зіновія Карпінського.     

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору