Новини ліги

ФК «Славутич» представив журналістам свою команду

12:49, 26 липня 2011

Історія ФК «Славутич» у професіональному футболі тільки починається, але, враховуючи те, наскільки серйозно та відповідально керівництво клубу взялося за справу, можна не сумніватися, що попереду у черкаської команди велике майбутнє. Наразі ж головне, що професіональний футбол повернувся до області. Але, на жаль, за той час, що спортивна інфраструктура Черкащини перебувала у занепаді, у спадок «Славутичу» дістався лише стадіон і той не у найкращому стані. Втім, клуб одразу приступив до реконструкції об’єкту. Аби продемонструвати вже виконану роботу керівництво клубу запросило на стадіон журналістів, яким показали відремонтовані роздягальні та душові кімнати. Тож вже зараз створено практично всі належні умови для учасників змагань, але на цьому процес не припиняється і нині ведеться активна робота з реконструкції спортивної споруди. Зокрема, віце-президент клубу Володимир Ходак зазначив:

- Вже підготовлено проектну документацію на встановлення табло та монтаж систем освітлення. Думаю, що вже найближчим часом розпочнемо ці роботи. Також заплановано ремонт бігових доріжок, щоб на стадіоні проводилися і легкоатлетичні змагання, а невдовзі реконструюватимемо фасад адміністративного приміщення стадіону. Сподіваюся, що ці роботи будуть виконані якомога швидше, завдяки спільним зусиллям міської та обласної влади.

Крім цього, на трибунах стадіону відбулася прес-конференція з керівництвом «Славутича» і тренерським штабом та футболістами команди. Також із журналістами поспілкувався голова ФФЧО Володимир Фощій та президент Професіональної футбольної ліги Мілетій Бальчос.

- За останній рік я побував практично в усіх клубах першої та другої ліг – зазначив Мілетій Володимирович. Сьогодні ж випала нагода відвідати Черкаси, де, відверто зізнаюся, раніше не бував. Скажу чесно, не часто доводилося бачити настільки серйозний підхід до справи з боку місцевої влади. Вірю, що черкаська команда успішно виступатиме на професіональному рівні, тим більше, що тренерському штабу вдалося зібрати молодих талановитих гравців.

Серйозність намірів щодо розвитку футбольного клубу підтвердив віце-президент Володимир Ходак:

- Ми планомірно і систематично проводимо роботу зі створення належної інфраструктури клубу. Селекційна робота триває, а отже і команда буде поповнюватися новими футболістами, які мають відповідний рівень для виконання тих завдань, що поставлені перед командою у чемпіонаті та Кубку України. Також одним із наших пріоритетів – виховання місцевих виконавців, які у подальшому вливалися б у склад головної команди Черкащини. Талановиті хлопці у нас є, і це підтверджує нещодавній успішний виступ «СДЮСШОР-Ходак» у першості Дитячо-юнацької футбольної ліги України, де вони посіли друге місце. Також ми активно працюємо над залученням нових спонсорів. Але хочемо, щоб це були люди, які не просто допомагатимуть фінансово, а житимуть цією справою, люди, які всім серцем люблять футбол.

Завершилася прес-конференція презентацією новачків команди. Першим футболку з рук віце-президента клубу отримав воротар Олексій Крупниченко, який, до речі, у свої 26 років є найстаршим виконавцем «Славутича». Головний тренер команди Олександр Кирилюк прокоментував вік свої підопічних таким чином:

- Відверто вам скажу, я не заглядаю футболістові у паспорт. Для мене найголовніше те, як він грає.

Футболки також отримали захисник Владислав Кобзістий, Олег Кононихін, Вадим Котов, Тимофій Листопад і Денис Фаворов, півзахисники Євген Лукашев, Сергій Таран, Олексій Шуляк і Максим Гапон та нападник Михайло Сергійчук.

А після прес-конференції журналісти отримали можливість поспілкуватися з футболістами та переглянути відкрите тренування команди.

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору