Новини ліги

Відбулося засідання ХХ Конференції ПФЛ України

17:02, 24 червня 2011

         У п’ятницю, 24 червня, у приміщенні Державної служби молоді та спорту відбулося засідання ХХ Конференції ПФЛ. Першим питанням порядку денного стало затвердження у новій редакції Статуту Об’єднання футбольних клубів «Професіональна футбольна ліга України». Зокрема, введено посаду почесного члена Центральної Ради, на яку відразу призначено президента «Титану» Валерія Калмикова.

         Також відбулися зміни і у складі Центральної Ради ПФЛ. До числа членів ЦР відтепер не входять президент «Олександрії» Микола Лавренко, технічний директор «Карпат» Тарас Гордієнко та президент «Титану» Валерій Калмиков. Їх місця зайняли директор з правових питань запорізького «Металурга» Дмитро Косаревський, директор «Гірника» Кривий Ріг Володимир Колос та президент стрийської «Скали» Микола Кміть. Зазначимо також, що у зв’язку із виходом «Олександрії» до Прем’єр-ліги Микола Лавренко залишив і посаду першого віце-президента ПФЛ. Її тепер займає віце-президент дніпродзержинської «Сталі» Микола Колючий, який, у свою чергу, поступився посадою віце-президента ПФЛ віце-президентові «Геліоса» Ігорю Шаму.

         Одним з найактуальніших питань порядку денного стала відміна норми Регламенту про обов’язкову присутність на полі молодих футболістів у матчах змагань ПФЛ. Рішення підтримано більшістю делегатів і тепер його доля стане остаточно відома після засідання Виконкому ФФУ.

         Після цього президент ПФЛ Мілетій Бальчос виступив із промовою, у якій підбив підсумки змагань, а Конференція визначила основні напрями роботи у сезоні 2011-2012 років. Зокрема, це продовження роботи з питань удосконалення змагань та маркетингової діяльності ПФЛ, упровадження прямих телетрансляцій матчів та приведення спортивної інфраструктури клубів до сучасних вимог.

         Не обійшлося на Конференції і без традиційного нагородження лауреатів сезону. Так, приз кращого тренера отримав Володимир Шаран, а його «Олександрія» стала переможцем конкурсу «Чесна гра». Президентові «Буковини» передані нагороди Руслану Гунчаку як кращому футболісту та бомбардиру першості. Кубки за треті місця у групах «А» і «Б» другої ліги отримали «Енергія» та «Кремінь» та бронзовий призер першої ліги алчевська «Сталь». Почесними відзнаками нагороджено Мирослава Лотоцького, Олександра Гельштейна, Владислава Гельзіна, Олександра Васильєва, Олександра Красильникова та Миколу Колючого. Окрім цього, присутньому на Конференції Анатолію Біденку доручено передати цінний подарунок президентові ФФУ Григорію Суркісу. А наостанок пам’ятний сувенір вручено також Анатолію Ревуцькому.

         Далі присутні стали свідками жеребкування календаря змагань серед команд першої ліги за підсумками якого вболівальників вже у першому турі очікує декілька вельми цікавих матчів. Особливо тут варто виділити кримське дербі «Кримтеплиця» - «Севастополь» та зустріч «Львів» - «Сталь».




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору