Новини ліги

Другий матч «Umbro плей-офф» за місце у першій лізі. «Енергетик» - ФК «Суми» 2:0

20:24, 15 червня 2011

Другий матч «Umbro плей-офф» за місце у першій лізі. «Енергетик» - ФК «Суми» 2:0

Умань. Стадіон "Іллічівець-Умань". 27 градусів. 1000 глядачів 

Арбітр: Кузьмін А. В. (Миколаїв)

Асистенти арбітра: Литвин А. М. (Київ), Трехліб Я. М. (Дніпропетровськ)

Четвертий арбітр: Драчов О. В. (Київська обл.)

Інспектор ФФУ: Сіренко В. В. (Сімферополь)

Голи: Гордієнко 22, Барчук 90+2

«Енергетик»: Ільющенков, Прокопович, Мостовий, Підвірний, Срібний, Данищук (Слука 90+4), Чернов (Ципердюк 76), Червінський, Микуш (Долотко 38), Гордієнко (Барчук 84), Яневич

ФК «Суми»: Бабак (Кислиця 83), Башлай, Вечтомов, Котелюх, Котелюх, Радіонов, Бочачов, Войтович (Погорелов 52), Каліненко (Горкун 73), Малюк, Ретушняк, Белмохтар

Попередження: Гордієнко 34, Данищук 69 – Войтович 31, Каліненко 60, Котелюх 71, 86, Белмохтар 77

Вилучення: Котелюх 86

 

15 червня в Умані відбувся другий матч «Umbro плей-офф» за місце у першій лізі. Ще задовго до початку гри всі розуміли, що «Енергетик» та ФК «Суми», враховуючи відповідальність за результат матчу, будуть з першої хвилини до фінального свистка відчайдушно боротися за перемогу. Навіть не зважаючи на завершення сезону, обидві команди знайшли в собі сили на останній матч та подарували глядачам на стадіоні «Іллічівець-Умань» справжнє свято футболу.  Звісно, такі матчі є улюбленою стравою серед футбольних гурманів, але додають сивого волосся тренерам.

Матч Плей-офф

З перших хвилин суперники самовіддано боролися за перевагу на кожному клаптику поля. Ніхто не хотів поступатися і досить довгий час нікому з суперників не вдавалося заволодіти ініціативою. Але поступово «Енергетику» вдалося відтиснути ФК «Суми» від своїх воріт та грати першим номером. Втім, підопічні Ігоря Жабченко так просто поступатися не збиралися та влаштували бурштинцям гідний опір. Серйозних гольових моментів командам організувати не вдавалося, натомість глядачі побачили чимало жорсткої боротьби, зокрема у карних майданчиках. Не один раз голкіпери відбирали  м`яч з ніг нападників буквально в останню мить, йдучи при цьому у стики, тож роботи у клубних лікарів також вистачало.

Перший гол на свій рахунок записав «Енергетик». На 20-й хвилині бурштинці вдало розірграли кутовий, і в підсумку з м`ячем перед воротами опинився Гордієнко, який точним ударом вивів свою команду вперед. ФК «Суми» ще у першому таймі намагалися відновити рівновагу, але всі їх зусилля бажаного результату не принесли.

Під час перерви перед глядачами зі словами вдячності виступив президент ПФЛ Мілетій Бальчос, який  подякував місцевій владі за допомогу в організації матчів «Umbro плей-офф» та висловив надію, що невдовзі в Умані з`явиться свій професіональний футбольний клуб. Також з рук Мілетія Володимировича отримали грамоти ПФЛ директор стадіону «Іллічівець-Умань» Олександр Ковальчук, заступник мера міста Умань Петро Паєвський та генеральний директор ЗАТ «Уманьферммаш» Анатолій Ліпкан.

У другому таймі команди не стали збавляти темп і продовжили грати на максимальних швидкостях. Але другого голу глядачам довелося почекати. Найгарячішими виявилися останні 10 хвилин матчу. ФК «Суми» будь що намагалася зрівняти рахунок і «Енергетик» з великими зусиллями давав відсіч атакам суперника. На 83-й хвилині сумчанам довелося замінити голкіпера, оскільки Бабак, рятуючи свої ворота, отримав ушкодження, а трохи згодом підопічні Ігоря Жабченка і зовсім залишилися у меншості. За другу жовту картку суддя вилучив Котелюха. Навіть за таких обставин «Суми» зберігали шанси хоча б перевести гру в овертайм, але вже у компенсований рефері час усі питання зняв Барчук. Футболіст «Енергетика» вийшов віч-на-віч з голкіпером і, обігравши свого опонента, пробив у порожні ворота. Таким чином, бурштинці відстояли своє право виступати у першій лізі у наступному сезоні.

Матч Плей-офф

Але з фінальним свистком свято футболу в Умані не завершилося. Після матчу президент ПФЛ Мілетій Бальчос подарував голові правління ФК «Уманьферммаш» м`ячі Umbro на розвиток дитячо-юнацького футболу у місті.

Матч Плей-офф

 

Головний тренер ФК «Суми» Ігор Жабченко:

            Прикро, звичайно, що здійснили такий шлях і у кінці оступилися, але це футбол. Десь нам не вистачило сил, адже не просто грати у такому насиченому графіку, до того ж у кінці сезону. До того ж деякі футболісти у порівнянні з матчем проти «Полтави» просто випали. Тому і такий результат.

 

Головний тренер «Енергетика» Богдан Блавацький:

 На перед матчевій установці я сказав хлопцям, що за ті два місяці, які я працюю з командою, практично кожен з футболістів додав тактично, фізично і психологічно. Ми знали, що на нас очікує важка гра в плані психології. До цього ФК «Суми» виграли у ФК «Полтава» 2:0 і були на підйомі. Якби сумчани програли, то ніхто б їх не журив, а якби поступилися ми, то зійшов би нанівець весь наш річний цикл. Тому я в першу чергу готував хлопців психологічно. Ми детально вивчили гру суперника, розглядали відеозапис їхнього матчу з «Полтавою» та виявляли, таким чином, сильні та слабкі сторони ФК «Суми». Під час гри ми акцентували увагу на стандартах і в підсумку перший гол забили після кутового. Микуш для того і був включений до стартового складу, щоб віддати цю результативну передачу. Думаю, що ми тактично побудували гру правильно випустивши на заміну Долотка, Барчука і Ципердюка для підсилення.

Не сподобалося, що після першого забитого м’яча ми вже хотіли, щоб матч закінчився і просто 15 хвилин чекали на перерву, а також провал у грі з 60-ї по 75-у хвилини, коли «Суми» мали відчутну перевагу. Ми очікували, що буде багато верхової боротьби, знали, що будуть довгі передачі на форварда Саїда. Наша лінія захисту сьогодні практично не давала збоїв, за виключенням епізоду у першому таймі, коли Ільющенков випустив м’яч.

Хочу подякувати хлопцям, я їм вже сказав, що з самого початку вірив у них і що всі залишаються у команді. Звісно потрібно для конкуренції і більш якісної гри ще додати п’ять-шість футболістів. Хотілося б, щоб скоріше відновився Лазорик, також сьогодні нам не вистачало Януша. І будемо рухатися вперед.

            В моїй практиці це була перша така важка гра. Одна справа програти у фіналі Кубку, а тут програш означав би пониження у класі.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору