Новини ліги

Перший матч "UMBRO плей-офф". ФК "Суми" - ФК "Полтава" 2:0 (0:0)

22:54, 11 червня 2011

Перший матч "UMBRO плей-офф". ФК "Суми" - ФК "Полтава" 2:0 (0:0)

Умань. Стадіон "Іллічівець-Умань". 27 градусів. 1500 глядачів

Арбітр: Скрипак С. В. (Київ)

Асистенти арбітра: Александренко В. В. (Вінниця), Данильченко Є. А. (Луганськ)

Голи: Белмохтар 49, 51

ФК "Суми": Бабак, Башлай, Вечтомов, Котелюх, Радіонов, Богачов, Каліненко, Морозов (Погорелов 90+2), Ретушняк, Малюк (Шимко 88), Белмохтар (Горкун 68)

ФК "Полтава": Чоларія, Новицький, Полуницький, Городов (Фатий 72), Скороход (Марченко 90+3), Кобзев (Сірик 42), Яковлєв, Синєгуб (Зеленевич 67), Бессалов, Бичков (Пасічніченко 71), Конюшенко

Попередження: Морозов 67 - Городов 59, Скороход 70, Бессалов 76

У суботу 11 червня в Умані відбувся матч «UMBRO плей-офф» за місце у першій лізі. Зустрічалися ФК «Суми» та ФК «Полтава», команди, що посіли другі місця за підсумками змагань у групах «А» і «Б» другої ліги. Головні тренери обох колективів, враховуючи високу відповідальність за результат, готували своїх підопічних до матчу як до найважливішої гри у сезоні і у підсумку глядачі на стадіону «Іллічівець-Умань» стали свідками вельми безкомпромісної боротьби. А незадовго до початку матчу відбулося нагородження срібних призерів другої ліги. Капітани обох команд отримали з рук віце-президента ПФЛ Миколи Колючого дипломи та вимпели ФФУ, а також кубки.

У першій половині матчу команди спершу наче приглядалися одна до одної, але невдовзі перейшли до більш активних дій у нападі. Особливо виділявся у номінальних господарів один із найрезультативніших форвардів другої ліги Саїд Белмохтар. Але до перерви відзначитися йому так і не вдалося. Проте відразу на початку другого тайму Саїд за п’ять хвилин оформив дубль.

Наставник ФК «Полтава» з надією переломити хід гри зробив кілька замін, але бажаного результату це не принесло і до кінця матчу полтавчанам не вдалося навіть забити «Сумам» у відповідь бодай один м’яч.

Наостанок на глядачів очікувала ще один приємний сюрприз. Серед вболівальників розіграли призи від UMBRO, а саме футбольні м’ячі з підписами гравців молодіжної збірної України. Також один м’яч передано до місцевого дитячого будинку.

Післяматчеві коментарі головного тренера ФК "Суми" Ігоря Жабченко:

- Гарна гра вийшла. Обидві команди гідні виступати у першій лізі. Як і у будь-якій кубковій грі до останньої секунди футболісти боролися за перемогу. У першому таймі у нас був непоганий момент, але ми його не реалізували. Ми будували свою гру з урахуванням того, що в «Полтави» багато досвідчених футболістів. Тому ми віддали їм центр поля і діяли на контратаках. У нас був відсутній Юрій Войтович, гравець центру поля і мозок команди, тому це ускладнювало завдання. Але головне, що ми його виконали. Нам чим складніше, тим кращих результатів ми досягаємо. «Полтава» ж, хороша команда, але нам, думаю, пощастило більше.

- Кого б ви відзначили у своїй команді?

- Всіх. Футболісти витримали цю напругу і продемонстрували бійцівський характер. Думаю, глядачам гра сподобалася. Нажаль у нас Морозов отримав жовту картку, і пропустить наступний матч, Саїд Белмохтар потягнув м’язи. У нас і так лава запасних не надто довга, тож проблеми є.

- Наскільки серйозна травма у Белмохтара?

- Поки що ми не знаємо.

- Команда отримає за цю гру підвищені преміальні?

- Як сказав наш віце-губернатор перед поїздкою, він це має вирішити з нашими босами. Цифр ніяких не називав. Преміальні у тому, що команда вийде до першої ліги і тоді одразу рівень зарплат підніметься.

- Те, що ми побачили сьогодні - це все, на що здатна ваша команда?

Я гадаю, що ні. Зазвичай ми граємо першим номером, але сьогодні так склалося, що змушені були віддати ініціативу супернику. Думаю, це було правильним рішенням.

- Чи задоволені ви якістю газону?

- Працівники стадіону «Ювілейний» повинні приїхати сюди і побачити, яким має бути газон. Поле тут у шикарному стані.

- Які ваші враження від міста?

- Все чудово. Нажаль ще не відвідали парк, але неодмінно це зробимо.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору