Новини змагань

Огляд матчів 26-го туру першої ліги. Аншлаг у Чернівцях і вимушена зупинка для лідерів

14:17, 18 квітня 2011

Черговий тур виявився вельми цікавим та багатим на сенсації. В першу чергу варто відмітити аншлаг на стадіоні у Чернівцях, де трибуни були просто переповнені. «Буковина», заручившись підтримкою 10 000 вболівальників, віддячила їм видовищним та результативним футболом і просто не залишила «Чорноморцю» жодного шансу. Головним героєм матчу став Руслан Гунчак, який оформив хет-трик, а «Буковина», встановивши рекорд сезону по відвідуваності серед усіх команд першості, підтвердила своє реноме найпопулярнішої команди і по праву може пишатися такою армією відданих прихильників.

         Окрім «Чорноморця» втратили очки і інші команди з першої четвірки, що очолюють турнірну таблицю. Цим сповна скористалося «Закарпаття», яке змогло у непростій боротьбі вирвати перемогу. Ужгородці обіграли вдома «Сталь» з рахунком 3:2, забивши переможний гол на 81-й хвилині зустрічі. Таким чином, підопічні Олександра Севидова наздогнали алчевців та, маючи в своєму активі 48 очок, ділять з ними, а також з ФК «Львів», третю сходинку.

Щодо львів’ян, то команда вдовольнилася лише нічиєю з «Енергетиком». Хоча варто відзначити, що і господарі також мали шанси на перемогу. Матч позначився жорсткою боротьбою до останньої хвилини, навіть вже в компенсований час другого тайму рефері був вимушений чотири рази діставати з кишені жовті картки. Загалом після перерви попередження отримали 12 футболістів і це при тому, що в першому таймі обійшлося взагалі без дисциплінарних санкцій. Лідер першості «Олександрія» свій матч також програв. В Молодіжному підопічні Володимира Шарана отримали «гол у роздягальню» відіграти який їм так і не вдалося.

         Єдиним матчем, де перемогу святкували гості, стала зустріч «Нафтовик-Укрнафта» - «Арсенал». Команда Ігоря Артимовича пропустила гол першою, але ще до перерви спромоглася вийти вперед. Господарі у другому таймі завдяки автоголу Антона Кравченко рахунок зрівняли і цілком могли вирвати бодай нічию, але за п’ять хвилин до закінчення основного часу білоцерківці заробили та реалізували пенальті, який в підсумку і вирішив долю матчу на їх користь.

         Тренерською відставкою завершилася зустріч «Геліос» - «Титан». Керівництво харківського клубу залишилося незадоволеним роботою Романа Покори та його тренерського штабу. «Геліос», поступаючись в рахунку, зміг перехилити шальки терезів на свій бік, але втримати перевагу до фінального свистка кримчани їм не дали – 2:2.

         Доволі несподівано «Дністер» вдома розгромив «Зірку» 4:1. Для обох команд це був матч за шість очок і, можливо, саме це завадило кіровоградцям, які у весняній частині сезону виступають досить успішно, як слід налаштуватися на матч.

Не зміг покращити своє турнірне становище ФК «Прикарпаття». Івано-франківці гостювали на спортивній базі «Динамо» у Чапаївці, де мінімально поступилися другій команді киян. Гостям не можна було відмовити у бажанні перемогти, але їх самовіддана боротьба не принесла їм бажаного результату. Що ж до підопічних Андрія Гусіна, то футболісти «Динамо-2» зіграли явно не на повну силу, через що заслужили немало нарікань з боку старшого тренера після матчу.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору