Новини ліги

Сергій Шевцов: "У "Енергії" завжди одна мета - перемогти"

12:24, 4 квітня 2011

Про підсумки зимової підготовки та перспективи на майбутнє розповів головний тренер "Енергії" Сергій Анатолійович Шевцов.

- Після закінчення осінньої частини чемпіонату здавалось, що команди мають дуже багато часу для підготовки, але зима пролетіла швидко, і до поновлення чемпіонату лишається всього кілька тижнів. Сергію Анатолійовичу, озирнувшись на попередні місяці, як Ви розціните їх користь? Що вдалося із запланованого, а що – ні?

- Спочатку треба було повернути гравців в ті фізичні та ігрові кондиції, в яких вони перебували до відпустки, відновити навики роботи з м’ячем, а потім спробувати вдосконалити індивідуальні та командні дії. Багато чого вдалось із запланованого, але не все. В підготовку втручались погодні умови, епідемія грипу наприкінці зими, травми футболістів в контрольних зустрічах, а також ми виходили з можливостей нашого клубу. Треба подякувати нашому президенту Сергію Вікторовичу Нестеренко за те, що команда була більш-менш забезпечена для підготовки у цей нелегкий час.

- Нещодавно Ви перемогли на турнірі пам’яті П. І. Безносенка. З якою метою «Енергія» брала в ньому участь? Чи стояло перед командою конкретне завдання перемогти, чи це був лише один із етапів підготовки до сезону, в якому результат не на першому місці?

- У «Енергії» завжди одна мета – перемогти. Футбол – це гра на результат: хто більше забив та менше пропустив у власні ворота, той і виграє. Тому готуватися грати на результат у сезоні і не зважати на нього при підготовці вважаю абсурдом. Інша річ, що не завжди команда грає оптимальним складом, є момент для експериментів, але це завдання на конкретну гру – пробувати досягти результату по-іншому. Також у турнірі перед командою були поставлені більш конкретні завдання. Що стосується атакувальних дій, то це - забивати не менше трьох м’ячів за гру, до виконання цього завдання не вистачило одного гола у фінальній грі. В захисних діях завдання було таким: протягом чотирьох ігор залишити свої ворота «сухими». Зробити це теж не вдалося. Цілі були важкими, але реальними для виконання. Нам треба проаналізувати і виправити помилки.

- Що можете сказати про суперників, з якими довелося зустрітися у виграному турнірі ?

- В цьому році турнір був дуже сильний за складом. Організатори Асоціації аматорського футболу України (ААФУ) приклали для цього багато зусиль. Ігри проходили на гарних полях, як для цієї пори року. Що стосується суперників, то деякі команди вразили мене неприємно, але не буду називати які саме, адже це їх шлях. Треба бути коректним та не втручатися до їх внутрішніх справ. Багато колективів залишили приємні враження. Я бачив багато ігор на першість області минулого року, і можу сказати, що прогрес таких команд як СК «Каховка», «Таврія» (Нова Каховка), «Колос» (Хлібодарівка) помітний неозброєним оком. А найсильніший суперник дістався нам у фінальній грі – горностаївський «Мир». Вони по праву носять звання чемпіонів України серед аматорських команд. Знаючи завзятість президента Івана Івановича Доценка та тренера Олександра Яковича Сапельняка, я впевнений, що ця команда могла б знаходитись у верхній частині турнірної таблиці серед команд Другої ліги. Хотів би також акцентувати увагу на зростанні рівня суддівства на Херсонщині. Арбітри, котрі обслуговують матчі професійних команд підтвердили свою кваліфікацію, а хлопці, які обслуговують аматорські зустрічі додали у впевненості та у розумінні гри.

- Чи задоволені Ви загальним станом функціональної готовності гравців на сьогоднішній день?

- Я б не сказав, що фізичний стан команди відмінний. Гадаю, можна поставити оцінку «задовільно». Ми не припиняємо підготовку до чемпіонату. Тільки після контрольної гри з командою «Гірник» (Кривий Ріг), яка відбудеться 9 квітня, ми безпосередньо приступимо до підготовки до першої гри у чемпіонаті Другої ліги з МФК «Миколаїв».

- Протягом зими «Енергія» була не дуже активною на трансферному ринку. Чи можна очікувати на нові придбання найближчим часом, тим паче, що один із лідерів «Енергії» Арсен Манасян нещодавно покинув клуб? Які ще позиції Ви хотіли б підсилити?

- Енергія завжди була неактивною на трансферному ринку, тому що політика клубу передбачає орієнтування на футболістів із Херсонщини. Більше двох років тому ми запросили талановитих молодих футболістів і тому резерв для покращення гри знаходимо у їх професійному зрості. Безумовно, Арсен Манасян був одним із ключових гравців, і на його місце ми переглядаємо кілька кандидатів. Але якщо не підшукаємо, то в нашому колективі знайдуться футболісти, які без проблем займуть його позицію. Це і Білоусов, і Риженко, та, сподіваюсь, що скласти їм конкуренцію зможуть молоді Черняєв і Колесник.

- Останнім часом було багато різноманітної інформації зі стану суперників у Другій лізі: від розформування іллічівського «Бастіону» та Тернопільської «Ниви» до появи нового власника у «Вереса». Як ви ставитесь до подібних новин? Чи слідкували Ви за підготовкою найближчих суперників і чого очікуєте від них у чемпіонаті?

- Я прихильник того, щоб не слідкувати за підготовкою суперників взимку, а кожну хвилину концентруватися на покращенні нашої гри. Хтось посилюється, хтось ослаблюється – для нас це не грає ніякої ролі. Вже під час першості ми будемо готуватися до кожного матчу окремо і вивчати гру суперників, по можливості переглядати останні матчі, вивчати сильні і слабкі сторони, як команди вцілому, так і окремо взятих гравців.

- Між херсонськими вболівальниками поширилася чутка, що Сергій Шевцов є одним із претендентів на посаду головного тренера «Кристала». Що можете сказати з цього приводу?

- Ніякого запрошення не було, і жодних перемовин не вів. В мене є діючий контракт із ФК «Енергія» до закінчення чемпіонату, а потім або продовжу його, якщо надійде пропозиція від керівництва, або погоджусь на пропозиції, котрі час від часу надходять від інших клубів після вдалого виступу команди у першому колі, або взагалі візьму творчу відпустку і присвячу її підвищенню рівня свого тренерського диплому УЄФА з категорії «Б» на «А».

ФК "Енергія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору