Новини ліги

Огляд 21-го туру першої ліги

16:13, 22 березня 2011

Після тривалої зимової паузи нарешті відновилися змагання серед команд першої ліги. Нажаль не в кожному місті, де відбулися матчі, стояла тепла і сонячна погода, але це не завадило вболівальникам прийти на стадіони, щоб підтримати своїх улюбленців. Варто відмітити, що в жодній зустрічі господарі не програли, лише в трьох випадках їм довелося ділити турнірні очки з гостями. Тур видався доволі щедрим на голи, яких глядачі побачили 21. Щодо самих глядачів, то загалом на восьми матчах їх побувало 19 200, що в середньому складає 2400 на кожній грі.

Весняну частину першості відкривав матч «Динамо-2» - «Нива», який був, перш за все, цікавим з точки зору тренерської дуелі. Досвідчений спеціаліст та наставник вінницької команди Олег Федорчук протистояв Андрію Гусіну, якого взимку призначили старшим тренером динамівців. Тож це був дебютний матч для Андрія Леонідовича і він приклав максимум зусиль, щоб перший млинець не виявився глевким. Кияни провели напрочуд насичені збори та брали участь в кількох турнірах, в тому числі і у Кубку Співдружності. Щодо «Ниви», то підопічні Олега Федорчука готувалися до другої частини сезону виключно у Вінниці. Результатом цієї зустрічі стала переконлива перемога «Динамо-2» з рахунком 3:1, до того ж кияни у другому таймі ще й не змогли реалізувати пенальті. Після матчу головний тренер «Ниви» зауважив, що незадоволений діями своїх футболістів і суттєво перегляне стартовий склад на наступну гру.

Не менш результативним вийшов і матч «Чорноморець» - «Енергетик». Щоправда, там всі голи забивали виключно господарі. Протягом практично всього матчу одесити володіли тотальною перевагою та заслужено перемогли 4:0, завдяки чому зберегли свої позиції в турнірній таблиці.

Центральною грою туру стала зустріч «Львів» - «Кримтеплиця», яка, як і основна кількість матчів, відбулася 20 березня. Напередодні багато говорилося про те, що львів’янам буде напрочуд важко виконувати завдання виходу до Прем’єр-ліги, адже команду залишила низка ключових гравців. Втім це жодним чином не позначилося на амбіціях президента клубу Юрія Кіндзерського, який заявив, що «Львів» і надалі боротиметься за підвищення в класі. Незважаючи на те, що команда за підсумками першого тайму поступалася «Кримтеплиці» 0:1, після перерви львів’янам вдалося перехилити шальки терезів на свій бік та вирвати перемогу з рахунком 2:1.

З мінімальною перевагою над суперником взяла вгору і «Буковина». «Нафтовик-Укрнафта» цілком міг повернутися до Охтирки бодай з одним заліковим пунктом, але гол Романа Степанкова на другій компенсованій арбітром хвилині перекреслив всі сподівання гостей на нічию.

Лідер турнірної таблиці «Олександрія» в матчі з «Геліосом» всю інтригу знищила ще в першому таймі. Хоча очікувалося, що харків’яни стануть для підопічних Володимира Шарана досить непростим суперником. Адже «Геліос» очолює колишній тренер олександрійців Роман Покора, окрім цього до складу «сонячних» входить кілька колишніх футболістів «Олександрії». Втім господарі без особливих проблем розібралися з харків’янами – 3:0.

Матчі «Арсенал» - «Сталь» та «Титан» - «Зірка» відбулися за межами місць дислокації клубів. В Армянську зараз триває реконструкція поля, а що стосується «Арсеналу», то поки що не досягнуті домовленості щодо розміру орендної плати за користування стадіоном «Трудові Резерви». Тож команда Ігоря Артимовича приймала суперника в Обухові, а «Титан» грав в Красноперекопську. Обидві зустрічі завершилися з рахунком 0:0.

Завершився тур в Івано-Франківську, де «Прикарпаття» приймало «Дністер». На початку другого тайму гості вели у рахунку 2:0, але підопічні Миколи Пристая, який очолив команду буквально напередодні гри, змогли переломити хід зустрічі та звели матч до нічиєї – 2:2.

Також на офіційному сайті ПФЛ ви можете ознайомитися з технічними результатами туру http://pfl.ua/pdf/jurn_1.pdf та турнірною таблицею http://pfl.ua/pdf/zvit_1.pdf




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору