Новини ліги

Відбулося засідання Центральної Ради ПФЛ

20:18, 12 березня 2011

В п’ятницю в конференц-залі ресторанно-готельного комплексу "Піросмані" відбулося чергове засідання Центральної Ради ПФЛ. Окрім членів ЦР в нараді взяли участь також заступник директора Центру ліцензування ФФУ Сергій Задіран і спеціаліст Комітету делегатів ФФУ Олександр Якименко.

         На початку наради президент ПФЛ оприлюднив інформацію щодо виходу Професіональної футбольної ліги зі складу ЄПФЛ. Річний внесок за асоційоване членство в Асоціації європейських професіональних футбольних ліг складає 20 тисяч євро. При цьому ПФЛ не має права голосу на Асамблеї ЄПФЛ. Тож основною причиною такого рішення стали непросте фінансове становище ПФЛ та відсутність практичної користі від членства в ЄПФЛ.

         Також Мілетій Бальчос привернув увагу членів Центральної Ради до листування ПФЛ з ФФУ, яке поки що залишається однобічним. За певний період часу всупереч регламентним нормам ФФУ назбиралося досить багато листів, на які національна асоціація доволі довго не дає відповіді. В першу чергу, це стосується прохання розглянути питання можливої участі клубів ПФЛ у процесі надання коштів солідарності УЄФА. Наразі в цій програмі беруть участь лише клуби Прем’єр-ліги. Втім, незважаючи на надісланий 22 вересня 2010 року лист, а також певну кількість листів-нагадувань, відповіді від ФФУ досі не отримано. Так само це стосується і прийнятого на засіданні Виконкому 15 грудня 2010 року рішення відмовити професіональним футбольним клубам у набутті колективного членства у ФФУ. До речі, ПФЛ отримала постанову Виконкому лише 12 січня 2011 року, тобто через місяць після засідання. Враховуючи важливість цього рішення для клубів та керуючись п. 1.3 ст. 7 Статуту ФФУ, згідно якого колективні члени мають право отримувати повну і достовірну інформацію щодо діяльності федерації, ПФЛ звернулася з проханням знайти можливість ознайомити Професіональну футбольну лігу з відповідними документами, які унеможливлюють набуття футбольними клубами колективного членства. З цього приводу відповіді так само не отримано.

Також на грудневому засіданні Центральної Ради ПФЛ прийнято та виконано рішення звернутися до ФФУ з проханням додатково розглянути питання обов’язкової участі молодих футболістів у весняній частині змагань і дати відповідь про відновлення ліміту. І в котрий раз лист ПФЛ проігноровано.

Враховуючи викладене, Центральна Рада доручила Адміністрації Професіональної футбольної ліги звернутися з відкритим листом до ФФУ. Адже вже назбиралося вже чимало звернень, на які не отримано відповідей.

Після цього присутні перейшли до питань порядку денного, де першим пунктом передбачалося провести зміни у складі Центральної Ради ПФЛ. Як відомо, припинив своє існування «Олком» Мелітополь. Тож місце Євгена Куценка у складі Центральної Ради зайняв віце-президент ФК «Геліос» Харків Ігор Шам.

Потім члени ЦР розглянули питання Регламенту змагань серед команд клубів ПФЛ на наступний сезон та пропозиції щодо змін до нього, які надійшли від клубів. Зокрема, запропоновано провести аналіз можливості змін формату змагань в другій лізі в залежності від кількості учасників. Оскільки через фінансові проблеми існує загроза зникнення футбольних клубів, то це питання дійсно потребує вивчення.

Після цього члени Центральної Ради ПФЛ проголосували за деякі зміни до Регламенту змагань наступного сезону. Цей документ не зазнає кардинальних змін. Більшість коригувань мають «косметичний» характер і є наслідком врахування досвіду проведення змагань поточного сезону. Вперше в Регламент ПФЛ буде додано статтю щодо комерційної діяльності. Сама стаття передбачатиме централізовану реалізацію комерційних прав футбольних клубів.

Також члени Центральної Ради розглянули пропозицію ФФУ щодо створення інституту делегатів, які залучатимуться до проведення матчів серед команд першої та другої ліг. Нажаль, запропоноване нововведення не було достатньо аргументовано, тож члени ЦР попросили підготувати більш детальну пропозицію, яка до того ж не створюватиме додаткового фінансового навантаження на клуби.

Потроху справа дійшла і до клубів-боржників, які в підсумку вирішили зобов’язати погасити заборгованість не пізніше 30 березня, а в разі невиконання рекомендувати ДК розглянути питання щодо застосування санкцій згідно Дисциплінарних правил ФФУ аж до виключення зі змагань.

Після цього перед членами Центральної ради звітувало про свою діяльність та озвучило найближчі плани керівництво маркетингового партнера ПФЛ ТОВ «Ліга Футбол».

Завершилося засідання Центральної Ради, як і почалося, розглядом питання, пов’язаного з ФФУ. Заслухавши інформацію президента ПФЛ, учасники наради підтримали позицію Мілетія Бальчоса стосовно припинення будь-якої діяльності, спрямованої на організацію позачергових виборів керівництва ФФУ до закінчення строку повноважень. При цьому було зазначено, що ПФЛ і надалі діятиме відповідно до норм статутних і регламентних документів ФІФА, УЄФА, ФФУ та законодавства України.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору