Новини ЗМІ

В Чернігові відбулося святкування 50-річного ювілею футбольного клубу "Десна"

16:14, 21 грудня 2010

В п’ятницю, 17 грудня, в Чернігові відбулося святкування 50-річного ювілею футбольного клубу «Десна». В різні часи за «Десну» виступали такі видатні майстри як Віктор Банніков, Андрій Біба, Леонід Гайдаржі, Олег Кузнєцов, Дмитро Тяпушкін… Не можна тут не згадати і легендарного тренера Єфима Школьникова, під керівництвом якого команда в 1982 році зайняла друге місце в українській зоні другої ліги чемпіонату СРСР. Свого часу досвіду в «Десні» набували також гравці національної збірної України Андрій Ярмоленко та Олександр Романчук. Були часи, коли клуб переживав скрутні часи, втім кожного разу «Десні» вдавалося знайти вихід зі складної ситуації та зберегти професіональний футбол на Чернігівщині.

На святкування Дня народження клубу було запрошено багато ветеранів, в тому числі і Олега Кузнєцова, що вкотре засвідчило дбайливе ставлення «деснянців» до власної історії. Під час урочистої частини заходу всі присутні переглянули документальний фільм та пригадали найяскравіші сторінки історії клубу. До привітань на честь ювілею долучилися заступник голови обласної ради Василь Мельничук та міський голова Олександр Соколов, які побажали флагману чернігівського футболу вийти на якісно новий рівень свого розвитку, досягти нових горизонтів та успіхів на смарагдових газонах України. А виконавчий директор ПФЛ Сергій Макаров в своїй промові зазначив: «Сьогодні навіть не кожний клуб Прем’єр-ліги може похвалитися такою довгою історією. ФК «Десна» є чим пишатися і є до чого прагнути. Сподіваюся, що криза, в яку потрапив клуб, вже позаду, а попереду команду очікують лише нові досягнення та перемоги на радість численній армії вболівальників».

Безсумнівно, у клубу є всі передумови для того, аби вийти на більш високий рівень і порадувати свою армію прихильників яскравими та незабутніми перемогами. Адміністрація ПФЛ приєднується до привітань та бажає колективу «Десни» життєвої наснаги, міцного здоров’я, продовжити своє подальше зростання та на повний голос заявити про себе в спільноті професіонального футболу.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору