Новини ЗМІ

Олександр Казанюк: "Уболівальники чекають від нас тільки перемог"

11:59, 14 грудня 2010

Перерва в першості  серед команд першої ліги підходить до завершення. Через кілька днів розпочнеться підготовка до другої частини 20-ї першості, що  стартує 20 березня 2011-го року.  Суперником  ПФК «Олександрія»  в четвертому турі буде харківський «Геліос» ( у першому колі в Харкові олександрійці зіграли внічию  матч з «сонячними» – 2:2. Двічі харків`янам довелося відігруватися по ходу поєдинку, - авт.).  Час летить невпинно, його не можна зупинити.  Тому вже сьогодні тренерські штаби готуються до майбутніх баталій весняно-літньої частини. Головним завданням, безумовно, для всіх є підготовка складу команд до вдалих стартів.
 Напередодні першого  офіційного збору футболістів ПФК «Олександрія, що планується з 19-го грудня, прес-службі клубу вдалося поспілкуватися з капітаном команди Олександром Казанюком, який задовго до завершення відпустки самостійно приступив до підготовки – тренувань.  Протягом кількох днів Олександр - вже знаходиться в Олександрії. Щоденно ранкові пробіжки,  фізичні вправи, відвідування басейну…
- Треба завжди бути в спортивній формі, - так розпочався наш діалог з Олександром. - За  футбольні роки не змінюю цій звичці.  Кілька днів відпочинку і вже тягне знову на поле, на матч, до м’яча...  
- Як пройшов  відпочинок?
- Відпочивати завжди приємно, а тим більше після такого виснажливого першого кола, та надзвичайно приємно, що воно стало для нашої команди таки вдалим. Як ніколи, ця відпустка була приділена родині. Разом з дружиною виховуємо двох діток, які потребують особливої уваги.
- Закінчується футбольний 2010-й рік.  Для олександрійської команди він став вдалим. На твій погляд, Олександре, що стало головною запорукою цього успіху?
- Рік напрочуд у всіх відношеннях був для нас.  А розпочався він зі вдалого старту другого кола 19-ї першості, що плавно перейшов і на перше коло 20-ї першості. Бажані результати – перше місце в турнірній таблиці, відбулося завдяки правильно виваженій тренерській установці на кожен звітний матч. Для нас не було рядових матчів. До кожної  гри тренери готували нас, як до вирішального.  Тому і маємо бажані результати. Є малюнок гри, командний дух, задоволені вболівальники, президент, меценати.  Мені також сподобалось гра команди в першому колі.
- Зрозуміло, що перше місце після першого кола далося важкою ціною – тяжкою працею на полі кожного футболіста, який  усвідомлював покладені на нього завдання. Гадаю, що це вже не та команда, що була минулої першості?
- Так,  сьогодні кожному гравцю першої ліги треба вдвічі швидше мислити, приймаючи рішення на полі. Цього вимагає сучасний  професіональний футбол, а він не стоїть на місці.  Футбол постійно рухається вперед. Наш тренерський штаб постійно працює у цьому напрямку.  Головний тренер В.Б.Шаран системно наголошує, що сьогодні, щоб мати бажаний результат – бути лідером, слід  мислити, принаймні, категоріями гравців Прем`єр-ліги, де мислення і дії на полі на порядок вищі від першолігівських команд.
- На твою власну думку, які ланки треба підсилити, щоб навесні другу частину першості провести на достойному рівні?
- На теперішній час президент клубу, тренерський штаб  створили найсучасніші умови для класного футболу. Нам вкрай потрібно не підводити їх старанність та  жертовність в  ім`я розвитку великого футболу. На жаль, прикрі травми вибили з колії трьох провідних гравців, що відобразилося на результатах кількох матчів.  На моє власне переконання, кожна ланка на полі вимагає підсилення – по кваліфікованому гравцю виконавцю.  З іншого боку, нам потрібно на кожен матч виходити і віддаватись повністю грі, показуючи достойний кінцевий результат.
- На твою думку, що є головною передумовою здорового колективу?
- Я вже багато років у колективі.  У  «Таврії» такого позитивного мікроклімату -  добрих стосунків між гравцями не було.  У нас  сьогодні дружня  футбольна  сім`я, разом граємо, разом переживаємо за кожен програний матч,  разом відпочиваємо. Належний мікроклімат у  футбольному колективі – це найголовніша  складова успіху.  Наші тренери постійно наголошують, що тільки при здоровій, доброзичливій атмосфері в колективі, де відношення гравців один до одного базуються на вірній дружбі, відвертості та чесності, можна говорити, що успіхи команді гарантовані.
- Олександре, ти капітан команди… Як твої організаторські здібності лідера допомагають гравцям?
- Чесно кажучи в цьому плані важко щось сказати. Гадаю, що моє головне завдання тримати гравців у потрібному тонусі, позитивно націлюючина ворота суперників.  Коли це вдається і ми виграємо, безмежно радію.
- Який настрій на підготовчий період до другого кола?
- Для мене це звична робота, яку я повинен добре виконувати. Звичайно, що попереду дуже важкі три місяці підготовки до другого кола, що стануть контрольною перевіркою для кожного гравця, який буде боротися за місце в колективі. Це будуть місяці коли потрібно закласти міцний фундамент згуртованості, кваліфікації, щоб вдало стартувати в другому колі. Тренерський штаб у цьому плані робить дуже багато роботи, яка зводиться в загальному до головного – навесні кожен гравець команди повинен підійти на пік своєї оптимальної  форми, якої вистачить до гідного завершення 20-ї першості.  Уболівальники чекають від нас тільки перемог.
- Олександре, попереду Новий рік. Твої  побажання.
- Гравцям хочу побажати найголовнішого – це міцного здоров`я, удачі, тренерам – терпіння, президенту ще більшого терпіння, найкращим нашим  олександрійським уболівальникам зичу родинного затишку, добробуту, щастя, радості від наших перемог у другому колі. Ми в свою чергу будемо старатися не підвести сподівання наших прихильників, радуючи їх бажаними результатами.

 

ІАЦ ПФК «Олександрія»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору