Новини ЗМІ

"Зірка": Підсумки першої частини сезону

11:50, 23 листопада 2010
Нагадаємо, що першого липня 2010 року головним тренером кіровоградської «Зірки» став Олександр Павлович Деріберін. Під його керівництвом кіровоградська команда провела підготовку до нинішнього сезону, в ході якої було проведено чотири товариські матчі. За підсумками навчально-тренувального збору був відібраний склад команди. А напередодні першого туру першості до рідної команди повернувся вихованець кіровоградського футболу Олександр Кочура. Зі старту першості кіровоградській команді чогось не вистачало для перемоги: то підводила реалізація, то грубі помилки в захисті стали на перешкоді. Також варто відзначити, що через певні причини (в останніх матчах у зв’язку з дискваліфікаціями) так і не було сформовано стабільну лінію захисту команди: якщо Тарас Пінчук і Денис Стоян завоювали місця в «основі», то в пару до Дениса центрального захисника було складно знайти: і Олександр Круцкевич, і Сергій Шматоваленко, і Євген Атаєв грали на даній позиції. На місці лівого захисника грав то Андрій Смалько, то Тарас Погребняк (Андрій в той час займав позицію півзахисника). Такі перестановки в захисних побудовах команди стали однією з причин чималої кількості пропущених м’ячів.
По ходу сезону склад «Зірки» зазнавав кадрових змін. Так команду поповнили Сергій Шматоваленко, Юрій Гріщенко, Ігор Алимов (всі троє вже залишили кіровоградську команду), Максим Сирота, Роман Луценко, Володимир Остроушко, Руслан Бідненко, Андрій Товт, Олександр Скляр та після виступів в закордонних клубах повернувся до «Зірки» Андрій Порошин. Окрім, трьох вищезазначених виконавців, команду в ході сезону залишили Олександр Круцкевич, Олександр Ткачук, Віталій Бондарєв та Євген Демиденко. Нагадаємо, що в ході нинішнього сезону також відбулася зміна тренерського штабу команди: замість Олександра Деріберіна та Сергія Федорова прийшли Анатолій Бузнік і Віктор Догадайло.
В складі команди грають три голкіпера Артем Коледа, Артем Белошапка і Андрій Товт. На початку сезону була варіація воротарів Артема Коледи і Артема Белошапки, та з часом Коледа закріпив за собою місце основного голкіпера «Зірки». Але отримана травма на передматчевій розминці перед грою з «Динамо-2» і невдала гра Артема Белошапки в тій грі, змусила тренерський штаб шукати ще одного голкіпера: до «Зірки» запросили досвідченого Андрія Товта, який виступав за команду Прем’єр-Ліги київську «Оболонь». Андрій Товт перший матч провів без помилок, а от в кіровоградському дербі, на жаль, припустився кількох результативних помилок; можливо це стало внаслідок відсутності ігрової практики Андрія після того, як він влітку залишив «Оболонь». Будемо сподіватися, що в майбутньому гра голкіперів кіровоградської «Зірки» буде надійнішою.
Нинішнього сезону «Зірка» провела 21 офіційних матчі: 20 в першості та один в Кубку України. В трьох останніх турах команда здобула три перемоги, що є кращим результатом серед команд ліги в окремо взятих трьох стартових турах другого кола.
Проаналізуємо індивідуальні показники футболістів кіровоградської команди в цих матчах. Так, найбільше часу на футбольному полі в складі «Зірки» провів захисник Тарас Пінчук, який зіграв 20 матчів без замін і лише в матчі з одеським «Чорноморцем» через дискваліфікацію не взяв участі. Також двадцять матчів зіграв півзахисник Олег Давидов. Окрім них, ще шість футболістів Денис Стоян, Андрій Смалько, Олександр Кочура, Олександр Ситнік, Володимир Остроушко і Олексій Городов на футбольному полі в офіційних матчах команди провели більше 1000 хвилин в цьому сезоні. Найменше на футбольне поле з’являлися Ігор Алимов та Вячеслав Самойленко; Дмитро Тітов взагалі не виходив на футбольне поле в офіційних матчах «Зірки».
В нинішньому сезоні кіровоградці у ворота своїх суперників забили двадцять чотири м’ячі. Кращими бомбардирами є Олександр Кочура, Олег Давидов та Олександр Ситнік, на рахунку яких по п’ять забитих м’ячів. Тричі відзначився Роман Луценко; нападник Андрій Порошин і Володимир Остроушко двічі засмучували голкіпера суперників; по одному м’ячу забили Ярослав Галенко та Максим Сирота.
На жаль, в першому колі цього сезону гравці «Зірки» «назбирали» чималу кількість жовтих та червоних карток. Найбільшими порушниками є Денис Стоян (6 попереджень і одне вилучення), Андрій Смалько (5 – 1) та Тарас Пінчук (6 – 0). Побажаємо гравцям «Зірки» бути більш дисциплінованими у другому колі першості.
В нижче наведеній таблиці більш детально подано індивідуальні показники всіх гравців «Зірки», котрі були заявлені на першу частину першості.
Офіційний сайт "Зірки" (Кіровоград)



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору