Новини ліги

Відбулося засідання Виконкому ФФУ

09:48, 16 листопада 2010

15 листопада у Будинку футболу у рамках підготовки до ХІІ Конгресу ФФУ відбулося засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України.

У ході засідання затверджено порядок денний ХІІ чергового Конгресу ФФУ.  

Досить важливим пунктом порядку денного засідання Виконкому став проект змін та доповнень до Дисциплінарних правил ФФУ. Поспішність у прийнятті запропонованого ФФУ проекту керівництво національної Федерації пояснило частими проявами «небезпечних аномалій, несумісних з поняттям  Respect як складової принципу Fair Play, регламентованого Кодексом етики ФІФА». Таким чином, затверджено проект змін та доповнень до Дисциплінарних правил, наданий віце-президентом ФФУ Анатолієм Біденком.

Крім цього, одностайним голосуванням члени Виконкому затвердили зміни до складу Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ, а також Положення про Комітет делегатів ФФУ та його персональний склад.

Окремо учасників засідання поінформовано щодо майбутньої футбольної діяльності Олега Орєхова. Першому заступнику голови Комітету юнацького футболу заборонено обіймати будь-які керівні посади.

Четвертим питанням порядку денного засідання Виконкому стало звернення Асоціації пляжного футболу стосовно створення умов для підготовки національної збірної команди України до фіналу Кубка світу ФІФА з пляжного футболу 2011 року. У своїй доповіді президент АПФУ Сергій Харченко розповів про завдання підпорядкованої йому організації та її плани, наголосивши на необхідності будівництва тренувального манежу. Задовольнивши клопотання АПФУ, члени Виконкому проголосували за надання фінансової допомоги Асоціації пляжного футболу у розмірі 1,5 мільйони гривень. 

Між інших питань порядку денного затверджено регламенти всеукраїнських змагань з футзалу сезону 2010-2011 рр., а також всеукраїнських змагань з футболу серед команд вищих навчальних закладів  сезону 2010-2011 рр. Крім цього, прийнято рішення про створення регіонального центру розвитку жіночого футболу в Слав’яносербському районі Луганської області.

Виконком вирішив надати фінансову допомогу на статутну діяльність регіональним федераціям футболу: не більше не менше, по 50 тисяч гривень на кожну. Виділені кошти керівники федерацій використають на підготовку тренерських кадрів, закупівлю форми та м’ячів і проведення змагань.   




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору