Новини змагань

10 листопада відбулися матчі 1/4 фіналу Кубка України

11:58, 11 листопада 2010

10 листопада відбулися матчі 1/4  фіналу Кубка України.

До матчу проти «Динамо», який для «Сталі» був одним з найважливіших в історії клубу, а для більшості футболістів - можливо, і головним у кар'єрі, алчевці підійшли у складі, близькому до оптимального. Через ушкодження з трибуни були змушені дивитися гру центральний захисник Богдан Кондратюк і воротар Анатолій Пилипенко - власне, це і був весь лазарет команди Анатолія Волобуєва.

  Кияни ж, які у нинішньому сезоні грають у Кубку без багатьох ключових виконавців, не привезли основу і в Алчевськ. У порівнянні з останніми матчами чемпіонату навіть до заявки на кубковий матч проти «Сталі» не потрапили Бетао, Євген Хачеріді, Леандро Алмейда і Бадр Ель Каддурі (тобто, вся лінія захисту), Андрій Шевченко, Олег Гусєв, Роман Єременко, Мілош Нінкович і дискваліфікований Огнен Вукоєвич. Із футболістів «міцної» основи останніх матчів зі стартових хвилин в Алчевську діяв лише воротар Максим Коваль та Айіла Юссуф, що зайняв позицію центрального захисника.

  Колосальний настрій на гру господарів і значна підтримка заповнених вщерть трибун або слабка зіграність і недооцінка суперника гостями - важко сказати, який із цих факторів вплинув на те, що в першому таймі перевага «Сталі» над «Динамо» не залишала ніяких сумнівів. Алчевці кинулися в атаку на ворота киян синхронно зі стартовим свистком, і вже на другій хвилині повинні були повести в рахунку. Юссуф порушив правила в боротьбі з активним Колінзом, і головний арбітр матчу Віталій Романов призначив штрафний метрах в двадцяти п'яти від воріт «Динамо». Окана-Стазі потужно пробив зі стандарту, Коваль не втримав м'яч у руках, і Шевченко з воротарської лінії завдав ще одного удару - вище воріт.

Незважаючи на прикрий епізод, алчевці продовжили гнути свою лінію, граючи з «Динамо» в атакуючий футбол. Не боячись ризикувати, «Сталь» заволоділа ініціативою, змусивши гостей діяти на контратаках. Але вони у підопічних Олега Лужного зовсім не виходили. Якщо в обороні кияни виглядали більш-менш надійно, то в півзахисті за м'яч ніхто не чіплявся, Зозуля та Теміле на флангах були інертними, а Андре на вістрі атаки - взагалі непомітний. Єдиний напівнебезпечний момент, який можна відзначити біля воріт «Сталі», стався на 30-й хвилині, коли Маграо, приймаючи у штрафному непогану передачу верхом з правого флангу від Михалика, занадто далеко відпустив м'яч, посковзнувся, і шанс для удару занапастив.

«Сталь»  у першому таймі запам'яталася цілим розсипом багатоходових комбінацій і швидкісних атак, тому гол, забитий на останній хвилині тайму, був для підопічних Анатолія Волобуєва цілком заслуженим. В'ячеслав Шевченко потужно пробив зі штрафного, призначеного метрах в двадцяти від воріт, і м'яч, пролетівши по центру «стінки» з чотирьох гравців «Динамо», влетів у сітку воріт гостей щільно з ближньої стійкою - 1:0.

  Відмінний перший тайм і перевага в рахунку не віщували для «Сталі» нічого поганого і після перерви, але вже у перші п'ятнадцять хвилин другого тайму «Динамо» зуміло вирішити результат зустрічі на свою користь. Точніше, вирішив його фактично сам Мілевський, який вийшов на заміну ще в першому таймі, за три хвилини до пропущеного його командою голи. На 49-й хвилині кращий бомбардир гостей прийняв м'яч у штрафному «Сталі», розвернувся, пішовши від опіки Назаренко, і пробив: після рикошету від ноги налигачі м'яч кардинально змінив траєкторію польоту і влетів у ближній кут - 1:1. Тут же Ярмоленко, отримавши на лівому фланзі передачу Мілевського, який виконав до цього «фінт Зідана», хльостко пробив у ближній кут - над поперечиною.

На 54-й хвилині Маграо, розігравши з Теміле кутовий на правому фланзі, подав на ближню стійку і Одинцов з району кута воротарської вразив власні ворота - 1:2. Не минуло й двох хвилин, як Одинцов міг забити і в протилежні ворота, але після скидки головою Колінзом з десяти метрів півзахисник не влучив у ближній кут. На 60-й хвилині в ході атаки правим флангом Теміле обіграв Чеботаева і прострелив на ближню стійку, де Гавриш, зупиняючи м'яч, віддав передачу Зозулі, який в падінні прострілив на дальню стійку: в потрібному місці виявився Мілевський, підставив ногу в метрі від воріт - 1:3.

  Зрозуміло, що після такого повороту подій зібратися алчевцям було вкрай складно, хоча, до честі «Сталі», і при такому рахунку команда не «розклеїлася». Щоправда, спочатку підопічні Анатолія Волобуєва за власною «ініціативи» вивели один в один Зозулю - господарів виручив Сітало. І тут же в контратаці алчевців Попов за грубий фол на Колінзом побачив перед собою жовту картку, а з огляду на попередження першого тайму, отримане Поповим при підготовці «Сталлю» штрафного, ще й червону картку. Окана, крім видалення, міг покарати «Динамо» ще і голом, але Коваль зреагував на потужний удар півзахисника під поперечину, перевівши м'яч на кутовий. Граючи в більшості, алчевці знову активніше заграли в атаці, і останні хвилини пройшли під знаком відкритого футболу. У гостей небезпечні удари з-за штрафної наносили Теміле і Гіоане - обидва рази під м'яч кидалися захисники «Сталі».

  У господарів відзначаємо удар головою Горді після подачі з правого флангу - м'яч пройшов у сантиметрах від дальньої стійки. І все ж таки команді Анатолія Волобуєва вдалося забити ще один гол, скоротивши відставання в рахунку до мінімуму: після хорошої атаки правим флангом і перекладу м'яча на дальню стійку Окана прострілив у воротарський, і Локтіонов після рикошету від Гіоане забив м'яч у сітку - 2:3. До кінця зустрічі залишалося всього дві хвилини, тому часу на те, щоб відігратися у «Сталі» вже не було, хоча бажання у алчевців було величезне.

Поступившись «Динамо», господарі вилетіли з Кубка, хоча за свою гру «Сталь» може отримати лише позитивні відгуки. Були згодні з цим і вболівальники, які проводжали своїх улюбленців під оплески і дружне скандування «Молодці! Молодці! ». Алчевськ можна пишатися своєю футбольною командою, яка стала справжньою «візитною карткою» міста.

Крім «Сталі» та «Динамо», у чвертьфіналі зустрілися наступні команди: 

  «Зоря» - «Дніпро», рахунок 1:1 (по пен. - 4:5)

  «Карпати» - «Арсенал», рахунок 0:2

  «Шахтар» - «Металург» Запоріжжя, рахунок 1:0

 

За матеріалами прес-служби ФК «Сталь»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору