Новини ЗМІ

Одеський бій переможця не визначив

14:56, 18 жовтня 2010

Синьо-Золотим Левам вдалось переписати історію взаємостосунків з моряками. Між собою команди до матчу 16-го туру цього сезону зустрічались двічі у Прем’єр лізі. Тоді обидва рази перемогу святкували футболісти «Чорноморця»: у Львові на стадіоні «Україна» 0-2 та в Одесі на світлий День Воскресіння на стадіоні «Спартак» 1-0. Перший матч відбувся далекого 2008-го року, наступний – 2009 й ось настав час цьогорічного поєдинку. Можна лише здогадуватись в якому настрої футболісти обох команд виходили на футбольне поле, адже свій попередній матч одесити проводили теж вдома проти білоцерківського «Арсеналу» й здолали його 1-0, а потім відпочивали, пропускавши гру з армянським «Титаном». Городяни ж навпаки: провели дві надважкі футбольні битви, спочатку на виїзді проти «Буковини», а потім приймали в Добромилі «Оллександрію», результати цих поєдинків діаметрально протилежні, хоча, як зазначав наставник синьо-золотих, поразка не вплине на психо-емоційний стан футболістів «Львова», бо в їх рядах є багато досвідчених виконавців, які повинні швидко відновитись, і фізично, і морально. Проте хто є сильнішим на даний момент повинно було стати відомо лише на футбольному полі.

  Незважаючи на одеську похмуру погоду та дрібний дощ, який моросив, зробивши газон слизьким, а відскоки м’яча непередбачуваними, глядачів зібралось дуже багато (цей матч зайняв друге місце за кількістю глядачів у цьому турі). Шумова підтримка звісно додавала впевненості господарям поля, проте й на гостьовому секторі стадіону «Спартак» майоріли прапори Футбольного клубу «Львів» й голосно лунали кричалки вболівальників галицької команди, які подолали майже 800 км., в одну сторону, щоб підтримати рідну команду.

  Почали свої дії обидві команди, після стартового свистка київського арбітра, досить жваво. На атаку «Чорноморця», «Львів» відразу відповідав контратакою. Одесити могли відзначитись вже на 5-й хв. зустрічі, коли після удару  когось із нападників у білих футболках, м’яч влучив у праву від Мусієнка хрестовину воріт. Згодом Васін здійснив швидкісний прорив правим флангом, але Старенькому вдалось зупинити Дениса, правда лишень ціною порушення правил. Але швидкий гол одеситам таки вдалось забити: після дальнього прострілу когось із захисників чорно-синіх, смугастий опинився в Івана Бобка, той не роздумуючи пробив по воротах, метрів з 10-ти, м’яч зрикошетив від когось із захисників «Львова» та відскочив до ніким не прикритого Діденка й Анатолій прицільно пробив у дальній від себе нижній кут воріт, 1-0. Трибуни стадіону «Спартак» вибухнули радісним кличем та гнали свою команду й надалі вперед. Після пропущеного м’яча «Львів» не міг отямитись десь до хвилини 22-ї, сівши в оборону й граючи на контратаках. На 23-й хв. зустрічі знову потужно, правда тепер з далеку, пробиває Діденко, м’яч влучає у когось із оборонців городян та виходить на кутовий. Після виконання останнього львів’яни перехопили шкіряну кулю, смугастий опинився у віце-капітана Віталія Романюка, останній швидко пройшов правим флангом та віддав вивірену передачу на лівий фланг, де набігав таранний півзахисник Володимир Танчик, але не хватило зовсім трішки, щоби львівський «Т-34» заволодів м’ячем і вийшов сам-на-сам з Євгенієм Пастом. Через дві хвилини відзначився сольним проходом Сергій Старенький, проте його удару забракло точності. На 40-й хв. потужно здалеку пробиває Ковальчук – вище. Через чотири хвилини Танчик проходить майже все поле та віддає гостру передачу в штрафний майданчик одеситів, проте ніхто із партнерів не відгукнувся.

  Другий тайм активніше розпочали й зрештою провели саме гості, видалось, що «Чорноморцю» не до снаги провести на рівних швидкостях обидва тайми, тому друга половина зустрічі пройшла під диктовку Левів. На 51-й хв. по воротах Паста прицільно пробиває Танчик, снаряд забирає голкіпер «Чорноморця». Загалом 34-й номер Львівських Левів аж до 91-ої хв. тримав у напрузі увесь захист одеситів й постійно тероризував захисників у білих футболках, які дуже часто не встигали за прудконогим Володею, коли ж Танчика в кінці матчу Олександр Рябоконь замінив на Андрія Даньківа, жителі Одеси оплесками проводжали гравця Футбольного клубу «Львів»! Також у другому таймі варто відзначити наступні моменти: удар Олега Леонідова з 35-ти метрів, після якого воротар «Чорноморця» не зміг з першого разу зафіксувати у своїх руках круглого, після чого виникла пожежа й штовханина футболістів обох команд. Причому, емоції часто зашкалювали на футбольному полі, як ось коли на 74-й хв. Борис Тащі грубо зіграв проти Олександра Мусієнка, як наслідок одеський футболіст отримав «гірчичник» від Сергія Березки, а від футболістів «Львова» напутні слова про чесну гру. На 75-й хв. сильно по центру пробиває Сергій Старенький – вище, на 81-й «Т-34» упритул розстрілює Євгенія Паста, й м’яч якимось дивом не залітає у ворота, а лише пролітає в якихось міліметрах від ближньої стійки воріт моряків. Але львівський гол назрівав: це відчували і глядачі, частина яких почала просто мовчати, а решта освистувати дії своєї команди, і власне гравці «Чорноморця», брак у діях яких все частіше можна було спостерігати. А «Львів» продовжував тиснути: Євгеній Чепурненко, що замінив Олега Леонідова на 77-й хв. здорово пройшов правим флангом, віддав на Танчика, удар останнього захисники місцевого футбольного клубу перевели на черговий кутовий удар. Проте останнє слово в зустрічі було саме за львівськими городянами. Наставник Левів на 85-й хв. зустрічі випускає на футбольне поле півзахисника Михайла Козака. 19-й номер синьо-золотої команди мабуть згадав той поєдинок, коли саме на цьому стадіоні, виступаючи в Прем’єр лізі, «Львів»  поступився «Чорноморцю» з рахунком 1-0. Тоді Михайло хоча й старався, проте здолати захисні редути моряків не зміг. Націлений на боротьбу Козак відразу влився в загальнокомандні дії галичан і…забив гол через три хвилини після виходу на футбольне поле. Трапилось це після навісу з правого флангу Андрія Кікотя  у штрафний майданчик господарів, де невтомимий «Т-34» у падінні головою переправив на ліво, а там блискавично набіг Козак і головою ввігнав кулю в сітку, 1-1! Після забитого м’яча футболісти «Львова» навіть і не думали відсиджуватись в обороні, про що свідчить той факт, що смугастого на центр поля винесли саме городяни. Арбітр до ігрового часу другого тайму компенсував три хвилини, тому всі 5-ть хв. які команди зіграли до закінчення цього футбольного бою й далі проходили під диктовку гостей, а «Чорноморець» відверто догравав матч.

 

Після завершення Одеського бою, футболісти обох команд направились до своїх фан-секторів дякувати за підтримку найактивнішим уболівальникам, що не замовкали ні на хвилину, а весь час підтримували свої команди, хоча знову дивує той факт, що нажаль, рівень вболівання залишається в Україні низьким, взяти хоча б факт образливих скандувань фан-сектору одеситів на адресу «Львова», погодьтесь, дані моменти не є окрасою у футболі, бо цей вид спорту призначений саме для зміни в кращу сторону як суспільства в цілому, так і кожного окремо взятого вболівальника, але це вже зовсім інша історія…

 Інформаційна служба "Львова"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору