Новини змагань

Результати матчів 1/16 Кубку України

12:07, 23 вересня 2010

21-22 вересня відбулися матчі 1/16 розіграшу Кубка України з футболу. Серед інших команд, що вийшли до 1/8 фіналу, трофей на цій стадії виборюватимуть 6 представників Професіональної футбольної ліги України.

За результатами матчів до наступного етапу пройшли: ФК «Кремінь», ФК «Полтава», ФК «Нафтовик-Укрнафта», ФК «Сталь» Алчевськ, ФК «Фенікс-Іллічівець», ПФК «Олександрія».

Далі до вашої уваги – огляд деяких матчів за участю команд  клубів ПФЛ.

 

ПФК «Олександрія» Олександрія - «Металлург» Донецьк  0:0 (по пен. - 5:3)            

Головний арбітр: Анатолій Жабченко (Сімферополь)

Асистенти: Ігорь Альохін (Сімферополь), Геннадій Дзюбенко (Севастополь).

"Олександрія": Паньків, Чередніченко, Казанюк, Іващенко, Кременчуцький, Запорожан, Шупік (Кабанов 112), Гітченко, Ксьонз (Бідловський 89), Сидоренко, Грицук (Грибанов 78).

"Металург" (Д): Воробйов, Маріо Сержіо, Аделеє, Воловик, Шина, Прийма (Дашян 110), Годин, Лазич, Морозюк, Клейтон (Соарес 36), Танаса (Иванко 76).

Попередження: Сидоренко 96 - Маріо Сержіо 31, Шина 34, Прийма 95, Аделеє 102, Воробйов 104, Годін 119, Кабанов 120

Матч між двома командами, обидві з яких посідають лідируючі позиції у відповідних турнірних таблицях, відзначився досить жорсткою боротьбою. В основний час жодна з команд не спромоглася влучити у ворота суперника, незважаючи на те, що моментів було більш ніж достатньо. Додаткового часу теж не вистачило, аби визначити щасливчика. У серії пенальті підопічні Володимира Шарана продемонстрували майстерність забивати одинадцятиметрові удари, здобувши перемогу над  донецьким «Металургом». В результаті – ПФК «Олександрія» проходить до наступного етапу Кубка України.

ФК «Кримтеплиця» МолодіжнеФК «Динамо» Київ 0:1

 «Кримтеплиця» демонструє витримку.

Гол: Юссуф, 90+3.

ФК «Кримтеплиця» (Молодіжне): Бандура, Антонюк, С. Бойко, Щедраков, Вл. Романенко, Абляметов, Трухін, Симончук, Єрмак (Клименко, 70), Печенкін, Голоперов (Діабі, 63).

«Динамо» (Киев): Д. Бойко, Несмачний, Юссуф, Алмейда, Бетау, Гіоане (Каддурі, 46), Гармаш (Ярмоленко, 74), Кравець, Зозуля, Гильєрме, Андре (Р. Ерьоменко, 46).

Попередження: Зозуля, 33.

Арбітри: Яблонський, Бучинський, Александренко (Вінниця).

ФК «Кримтеплиця» показала більш ніж гідний результат, а «Динамо» Київ, відверто кажучи, зовсім не відповідало рівню одного з лідерів Прем’єр-ліги. Гострих моментів вистачало, але жодна з команд так і не скористалася ними. Лише в доданий час (90+3хв.) Юссуф віддав м’яч на правий фланг і, продовживши рух в сторону штрафного майданчика, отримав передачу з правого флангу, тільки так спромігшись  дотягнутися до м’яча та відправити його в сітку воріт. В результаті «Динамо» й отримало свою перемогу… До наступного етапу «Кримтеплиця» не проходить, але в такій гострій боротьбі з іменитим суперником показала цілком пристойну гру, зібравши на стадіоні 2 500 глядачів. 

 

ФК «Гірник-Спорт» КомсомольськФК «Карпати» Львів 0:5

 Нереалізований гол престижу від гірників

Голи: Габовда, 11 (0:1). Г. Баранець, 40 (0:2). Чечер, 56 (0:3). Габовда, 67 (0:4). Габовда, 90+1 (0:5).

«Гірник-Спорт» (Комсомольськ): Бахметьєв, Слива, Кондрашев, Голядинець (Зубко, 46), В. Кондратюк (А. Пархоменко, 16), В. Ткаченко, Папирович (Малюк, 58), Р.В. Ємельянов, М. Ярошенко, Мазур, Курта.

«Карпати» (Львів): Руденко, Гирський, Чечер, Е. Тарасенко, Сагайдак, Б. Баранець (Тистык, 53), Г. Баранець (Омельченко, 67), Гурули (Сворак, 59), Габовда, Гудима.

Попередження: Зубко, 54.

Арбітри: Іванов (Донецьк), Шамека (Маріуполь), Пушенко (Київ).

На жаль, дива не трапилось: гірнякам не вдалося побити свій рекорд сезону 2005-2006 років – найвище досягнення ФК «Гірник-Спорт» в Кубку України 1/16 фіналу, коли вони поступилися землякам з ФК «Ворскла», та пройшли до наступного етапу. Цікаво, що в 1/16 цьогорічного розіграшу Кубка України Полтавщину представлено одразу чотирма футбольним клубами: ФК «Полтава»з однойменного міста, ФК «Кремінь» Кременчук, ФК «Ворскла» Полтава та «Гірник-Спорт» Комсомольськ.

Гірникам не вдалося довго протримати ворота недоторканими. В результаті гострих атак воротар пропустив п’ять м’ячів. В команді гостей відрізнився Юрій Габовда, який спромігся оформити хет-трик. Ще один м’яч закатив один з братів Баранців – Григорій, а інший гол вже на початку другого тайму забив  Ярослав Сворак. А гірняки, як не старалися, так і не змогли забити у ворота суперника м’яч престижу. Що ж, сподіваймося футболісти «Гірняка-Спорт» виступатимуть результативніше у матчах першості України серед команд другої ліги.    

ФК «Полтава» Полтава – ФК «Оболонь» Київ 2:1

Неможливе, виявляється, можливо!

Голи: Марченко 52, Харченко 94 (пен.) - Котенко 82

ФК «Полтава» Полтава: Скрипник, Новицький, Харченко, Мальцев, Ємельянов, Кундель, Марченко (Зеленевич, 88), Батусов (Кобзев, 60), Фатій, Бичков, Бессалов (Синчук, 83)

ФК "Оболонь" Київ: Остапенко, Родина, Карамушка (Силіч, 103), Заричнюк, Путраш, Сокуренко, Котенко, Мазуренко (Шевчук, 61), Мирошниченко, Кучеренко, Бондаренко (Заваров, 88)

Попередження: Новицький 44, Ємельянов 51, Скрипник 73, Зеленевич 90 - Мазуренко 49, Карамушка 93, Силич 105.

Футболісти «Оболоні» розпочали матч одразу з атаки. Проте пивоварам не вдалося обійти щільний захист полтавчан, і першу атаку господарі поля завершили голом у ворота гостей. І, не зважаючи на те, що команда з Полтави майже весь час провела захищаючись, «Оболоні» не вдалося реалізувати гострі моменти, на які, власно кажучи, їм і не везло. На 81 хвилині захисники «Полтави» припустилися помилки і цього часу вистачило, аби до воріт полтавчан влучив гол у виконанні Котенко. Відігратися господарям поля вдалося у додатковий час: Синчук заробив пенальті, а Харченко його успішно реалізував.  

Отже, ФК «Полтава» святкує перемогу та вихід до наступного етапу, з чим ми їх вітаємо, а «Оболонь» зосередиться на чемпіонаті та вдосконалюватиме майстерність на інших суперниках. 

 

ФК «Сталь» Дніпродзержинськ – ФК «Фенікс-Иллічовець» 1:1 (по пен. - 5:6)

Питання перемоги – у післяматчевих пенальті.

Арбітри: Фощій (Черкаси), Сидорчук (Конотоп), Ковальських (Симферополь)

Голи: Скарлош 22 - Шибко 52

«Сталь» (Дніпродзержинськ): Давидов, Обревко, Лешко, Полуницький, Ломко, Передистий, Суспицин, Малиночка (Шутов 53), Скарлош (Апришко 70), Гаранян (Васильєв 46), Савченко

«Фенікс-Иллічовець» (Калініно): Литовченко, Артеменко, Луценко, Бриль, Кавацив, Павелько, Шибко, Патяк (Шевчук 82), Дудник (Ачкурин 62), Леонов, Івашко

Попередження: : Гаранян 12, Малиночка 50, Скарлош 63, Артеменко 68, Павелько 85, Суспицин 87, Луценко 108

Обидві команди вже зустрічалися раніше в сезоні 2007/2008 років у змаганнях національної першості, в яких обидві зустрічі виграв клуб з Калініно. Вдалося їм обійти сталеварів і цього разу. Але рівний рахунок в 1:1 вимагав серії пенальті, коли калінінці й продемонстрували майстерність, в результаті чого «Фенікс-Іллічовець» виходить до наступного етапу.

 

ФК «Сталь» Алчевськ – ФК «Арсенал» Біла Церква: 3:1

Голи: Шевченко 31, 90, Одинцов 58 - Гордієнко 37

«Сталь» Алчевськ: Пилипенко (Тельнов 52), Бєлий, Назаренко, Кондратюк, Чеботаєв, Одинцов, Мироненко (Гордя 57), Гавриш, Окана-Стазі, Колінс (Локтионов 78), Шевченко

«Арсенал» Біла Церква: Суслов, Алексанов, Малий, Кривошеєв, Степанюк, Товкацький (Лиховидько 82), Драголюк, Коваленко, Кармаліта, Бровкін, Пицур (Гордіенко 11)

Попередження: Драголюк, 23. Коваленко, 48

Сталь проходить до 1/8 фіналу Кубка України вже десятий раз поспіль. Цього разу алчевці традицію не порушили, а таким унікальним досягненням похвалитися можуть хіба що «Динамо» Київ та «Шахтар» Донецьк. Випадок неординарний: жодній команді, крім цих трьох, не вдавалося брати участь у змаганнях в числі кращих кубкових команд протягом десяти сезонів поспіль.  

Команда Анатолія Волобуєва демонструвала спокійну рівну гру протягом всього першого тайму, але після перерви повністю переграла команду-суперника, дозволивши білоцерківцям здійснити лише одну доволі небезпечну контратаку, яка забитим м’ячем так і не закінчилася.

Анатолію Волобуєву – вітання не тільки з виходом до 1/8 фіналу, а й з отриманням напередодні Дня міста звання «Почесний громадянин Алчевська»!

 

ФК «Єдність» Плиски ФК «Нафтовик-Укрнафта» Охтирка 0:1

Арбітри: Андрій Грисьо (Львів), Володимир Заровецький, Володимир Луцький (обидва – Івано-Франківськ)

Гол: Вітер 73

ФК «Єдність»: Шевченко, Заварін, Влаєв, Комар, Синьогуб, Яворський (Олексієнко 81), Лемішевський, Ковальчук, Приходько, В.Колєсніков (Шарій 58), Коваленко (Марущук 70)

ФК «Нафтовик-Укрнафта»: Дейнеко, Зайчук, Юрченко, Котелюх, Тарасенко, Башлай, Бояринцев, Ліщук (Покосенко 90+1), Семенина, Саванчук (Євсеєв 81), Єсип (Вітер 68).

Попередження: Комар 55, Олексієнко 87 – Котелюх 41

У ході матчу ініціативою заволоділи більш досвідчені охтирські футболісти. Вже на 13-й хвилині їм вдалося розіграти цікаву комбінацію, яка, втім, голом так не закінчилася, завдяки голкіперу гостів команди. Після цього гра точилася здебільшого в центрі поля і небезпечних моментів біля воріт обох команд практично не виникало.

У другому таймі Дмитро Вітер, який перед цим вийшов на заміну, знаходячись в оточенні двох оборонців господарів, без роздумів пробив з розвороту лівою ногою і м’яч потрапив до сітки воріт.

Тепер охтирські вболівальники, футболісти і тренери з нетерпінням очікують на жеребкування 1/8 фіналу Кубку, куди пробилися два колективи другої ліги, та чотири – першої.

 

ФК «Кремінь» Кременчук – «Шахтар» Свердловськ 1:0

Арбітри: Сергій Скрипак (Київська обл.), Олег Паращенко (Суми), Руслан Кисельов (Суми)

Гол: Степанчук 46

«Кремінь»: Чумак, Рудик, Дичко, Черномор (Проненко 59), Шаповал, Лещенко, Тининик (Бородін 86), Зайко, Собко, Борш (Нікітін 78), Степанчук

«Шахтар»: Старцев, Штанченко, Андреєв, Семенов, Савін, Коновалов, Кошелев, Данаєв (Сомов 88), Ольхович (Морев 87), Сичев, Пономарь

Попередження: Черномор 32, Рудик 56, Шаповал 63 – Савін 39, Семенов 55, Ольхович 67

У контексті минулих невдач лунали чутки про дещо нестабільної функціональної та психологічної готовності «Кременя» до матчу. 

Але вже на початку матчу всі сумніви швидко розвіялися: господарі поля одразу заволоділи ініціативою та продемонстрували доволі жваву гру, зумівши забити м’яча у ворота суперника.

Що ж, наші вітання переможцю в наступних етапах!




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору