Новини ліги

Футболу на Тернопільщині бути!

16:48, 15 вересня 2010

Футбол на Тернопільщині має давні славетні традиції, у першу чергу пов’язані з успіхами футбольного клубу "Нива", який нещодавно достойно представляв свій регіон у вищій лізі.

Останні два сезони клуб потерпає від значних фінансових труднощів, що призвело до "падіння" футбольного флагмана Тернополя з першої до другої ліги. Зараз під великим сумнівом питання: чи зможе "Нива" взагалі утриматися в середовищі професіональних клубів?

Для того, щоб з’ясувати причини ситуації, що склалася, та визначити спільно з обласними керівниками і клубу оптимальні шляхи для збереження тернопільського клубу в українському футболі, Мілетій Бальчос вирушив до Тернополя.

Президент розповів про свої враження від поїздки прес-службі Ліги:

"Неприємно констатувати цей факт, але, на жаль, сьогодні в умовах боротьби з наслідками економічної кризи тернопільський клуб "Нива" зазнав значних фінансових проблем. Клуб має борги перед футболістами, працівниками клубу, а також перед партнерами ПФЛ. Тобто, клуб майже переступив ту межу, яка ставить під сумнів повноцінне його функціонування. Тому я вирішив відкласти всі нагальні питання та вирушити до Тернополя, аби з’ясувати ситуацію та зрозуміти перспективи клубу.
Я мав попередню домовленість про зустріч з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Михайлом Михайловичем Цимбалюком, що відбулась під час матчу 8 туру між командами "Нива" Тернопіль – "Верес" Рівне.

Спілкування з Михайлом Михайловичем залишило дуже приємне враження. Це один з небагатьох керівників регіонального масштабу, який першочерговим завданням своєї діяльності вважає активне впровадження соціальних програм, а також відновлення історичної й архітектурної спадщини та розвиток фізичної культури і спорту на Тернопільщині.

Наразі, Михайло Михайлович підкреслив, що футбольний клуб "Нива" – це візитна картка Тернопільщини і він зробить все можливе, аби клуб якомога скоріше вийшов з фінансової кризи та мав реальні перспективи підняття до найвищого рівня на теренах українського футболу.

Підготовча робота з цього питання вже ведеться. Хочу зауважити, що всупереч фінансово-економічній кризі, яка насправді заважає впроваджувати в життя всі ідеї та задуми, керівництво області робить усе можливе задля розвитку та розбудови спортивної інфраструктури міста й області. Насамперед, розпочато реконструкцію стадіону та налагоджується фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Зазначу, що перші кроки Михайла Цимбалюка – це добрий приклад для інших керівників міст та областей. На жаль, є приклади, коли губернатори навіть не знають про існування футбольних клубів у своїх регіонах. Адже саме вони повинні бути не байдужими до розвитку футболу на місцях.

Упевнений, що тернопільський клуб "Нива" незабаром впевнено подолає всі труднощі та зробить перші кроки для підвищення в класі. Хочу побажати всім тернопільським уболівальникам не забувати підтримувати свою улюблену команду в цей нелегкий час та відвідувати матчі за участі ФК "Нива" Тернопіль".




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору