Новини ЗМІ

Перша ліга - 10 тур. І "Чорноморець" нам до снаги

23:00, 11 вересня 2010

ПФК "Олександрія" - "Чорноморець" Одеса 2:1 (1:0)

4800 глядачів.

Судді: А. Яблонський  (Тернопіль), Я. Трехліб (Дніпропетровськ), В. Жарий (Павлоград). 
Делегат ФФУ: М. Овчар (Калуш).
Резервний арбітр: В. Федан.

ПФК "Олександрія": Паньків, Чередніченко, Казанюк, к/к, Іващенко (Бідловський, 62), Кременчуцький, Запорожан (Гаврюшов, 86), Шупік (Фурта, 71), Гітченко, Грибанов (Грицук, 58), Ксьонз (І. Мельник, 70), Сидоренко.

Запасні: Овсієнко, Маринчук.

Головниий тренер: В. Шаран.

Президент клубу: М. Лавренко.

"Чорноморець": Паст, Гришко, Портильо, Бабіч, к/к, Владов (Балабанов, 62), Діденко  (Якименко, 73 ), Трусевич, Челебадзе (Политило, 75), Дорош (Балашов, 67), Ребенок, Зубейко.

Запасні: Ширяєв, С. Мельник, Леонардо.

Головний тренер: І. Наконечний.

Голи: К. Сидоренко, 41, Є. Шупік, 67, - К. Балабанов, 75.

Попередження: А. Запорожан, 79, М. Кременчуцький, 81 - Д. Владов, 41, М. Портильо, 64, К. Балабанов, 77.

У десятому турі першості нашим суперником був не хто-небудь, а вчорашній представник Прем'єр-ліги - одеський "Чорноморець". Звісно, що зацікавленість і настрій олександрійських уболівальників на цей матч був аншлаговим - на звітний матч прийшло біля 5000 уболівальників, що є рекордом  відвідуваності матчів 20-ї першості за участю нашої команди.

Перший тайм, за великого рахунку, проходив у майжев рівній боротьбі на полі з деякою територіальною перевагою гостей, яким більше вдалося проходити до лінії карного майданчика воріт Ю. Паньківа. Олександрійці ж відповідали контратаками. Позиційність гри, великі швидкості не давали можливості створити дійсно гольові моменти біля воріт  обох команд.

Та все ж олександрійці використали свій шанс, кращу фахову перевагу над суперником - відкрили рахунок у матчі. Наприкінці першого тайму, на 41-й хв., стандартний штрафний приніс перший гол у ворота Є. Паста: капітан команди О. Казанюк навісив на штрафну, де в великому скупченні захисників гостей та олександрійських нападників, наш захисник Кирило Сидоренко, використавши свій зріст, у високому стрибку головою забив перший гол у ворота одеситів. Як кажуть, гол в роздягальню – на роздуми тренеру гостей.

По перерві, після настанов свого керманича, наші гості пішли на арапа – будь-що зрівняти рахунок, але вмілі дії наших гравців зупиняли суперника на підступах до нашої штрафної. На 51-й хв. матчу О. Казанюк знову виклав гарний пас – фланговий верховий простріл, але набігти на цей пас ніхто з наших гравців не встиг. Гості відповідали контратаками, оголяючи фланги та центр поля, чим дуже вдало користувалися олександрійці. Щоб якось завуалювати свої провали в обороні та нападі, І. Наконечний  проводить заміни - вводить в гру кількох гравців, покладаючи велику надію на К. Балабанова, бо А. Дорош не показав того, що може. Олександрійці ж, крок за кроком, все підступали до воріт гостей. На 65-й хв. В. Бідловський потужно пробиває, а на 67-й хв. Є. Шупік, взявши гру на себе, отримавши гарний пас від В. Грицука, ввійшов у штрафний майданчик і забив другий м'яч у ворота чорноморців. Схвально лунає далеко за межі "Ніки" п'ятитисячний голос – "Молодці! Так тримати!". Так щиросердно олександрійці вітали гру своїх улюбленців.

На 75-й хв. помилка наших захисників коштувала нам пропущеного голу, який записав на свій рахунок К. Балабанов. На 79-й хв. олександрійці відповіли швидкою контратакою, яка мала збити нахабність – самовпевненість суперника відігратися. Після виконання кутового, м’яч побував на лінії воріт, але голкіпер вдало підхопив шкіряну кулю. До кінці матчу І. Мельник, Ю. Фурта, що вийшли на заміни, загострили гру попереду – пресингували суперника, маючи гострі моменти біля воріт гостей.

Фінальний свисток арбітра в полі сповістив, що ПФК "Олександрія" здобув бажану, важливу і очікувану перемогу.

Як на мене, то вифранченість гостей, з якою вони напередодні проводили своє вечірнє тренування, була "прочитана" умілими діями тренерського штабу господарів, що були перенесені на футбольне поле.

Післяматчева прес-конференція:

І. Наконечний, головний тренер "Чорноморця":

- Вітаю суперника з перемогою. Зрозуміло, що рахунком незадоволені. По ходу матчу  ми добре контролювали гру, наш пресинг привів до оголення флангів, що увінчалось голом у наші ворота, а могло принести нам ще кілька м’ячів у ворота. Команда молода, тому претензій по грі в мене до гравців немає. Завданням клубу є повернення до елітного футболу України. Не зіграв у повну силу Дорош, який перебував на зборах…

В.Шаран, головний тренер ПФК "Олександрія":
- Кожна гра для нас дуже складна. Я не впізнав хлопців у першому таймі. Я розумію, що "Чорноморець" грав минулого сезону в Прем’єр-лізі, але це не означає, що треба беззубо грати в атаці і це при тому, що команда фізично була краще підготовлена до матчу з "Чорноморцем", ніж у матчі з "Кримтеплицею". Вийшли на поле невпевнені в своїх силах, та слава богу, що забили гол. У роздягальні я заспокоїв хлопців, сказав, що другий тайм буде ще важчим, але треба зробити все, щоб довести гру до переможного результату. Суперник піде вперед – буде відкривати вільні зони, які ми повинні використати, щоб зіграти результативно. Другий тайм мені сподобався – були включені швидкості, динаміка, розкутість гравців, яка принесла бажаний результат і тільки прикра помилка наших захисників дала можливість гостям скоротити рахунок.

В. Шаран відзначив гарну гру К. Сидоренка, який забив дуже потрібний гол, а стосовно Є. Шупіка, тренер наголосив, що Євгеній завжди забиває трудові голи. Тому вони дуже цінні і вкрай потрібні. Стосовно захисту, тренер відповів, що А. Гітченко, не дивлячись на помилки, вивів з гри на другому поверсі досвідченого А. Діденка. Далі тренер поділився своїми роздумами відносно матчу 1/16 Кубка України, наголосивши, що передбачував, що саме "Металург" Донецьк буде суперником олександрійців:

- Це буде цікава гра, до якої треба готуватися. Попереду в команди важкий переїзд до "Прикарпаття", звісно, що він забере фізичні сили, але я впевнений, що все закінчиться добре, - наголосив по закінченні прес-конференції В. Шаран.

Не забув подякувати В. Шаран і багаточисельну аудиторію олександрійських уболівальників, відзначивши, що така кількість глядачів зіграла велику роль в останніх двох архіважливих перемогах над кримчанами та одеситами.

Іван Мельник, редактор газети ПФК "Олександрія"      




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору