Новини ЗМІ

Перша ліга - 10 тур. "Буковина" здолала івано-франківське "Прикарпаття"

23:00, 11 вересня 2010

 "Буковина" Чернівці - "Прикарпаття" Івано - Франківськ 2:1 (1:0)

6500 глядачів.

Арбітр – А. Ноздрачов (Харків), асистенти арбітра – А. Литвин (Київ), О. Мартищенко (Ірпінь).

Четвертий арбітр – М. Скорейко (Чернівці), делегат ФФУ – В. Федоренко (Хмельницький).

"Буковина": Преснаков, Олефір, Басов, Циколія, Іванов (Климус, 82), Гунчак, Рудченко, Донець (Керчу, 54), Сантрапинських, Маковійчук (Пислар, 86), Коробкін (Степанков, 60).

Запасні: Орловський, Блажко.

Тренер – Вадим Заяць.

"Прикарпаття": Новак, Плехтяк, Шкред, Боровков, Мельничук (Барчук, 46), Бровченко, Деркач, Ревуцький, Іванишин, Герасименко, Микуляк (Згура, 46).

Запасні: Локатир, Бут, Логінов, Стоцький, Червінський.

Тренер – Сергій Пташник.

Голи: Маковійчук (32), Гунчак (66) - Згура (64).

Попередження: Маковійчук (32), Басов (44), Донець (49), Гунчак (75), Пислар (90+1) - Іванишин (39), Плехтяк (52), Деркач (90+2).

 

Наставники команд Вадим Заяць та Сергій Пташник мали проблеми зі складом. Вадим Григорович не зміг використати у матчі з "Прикарпаттям" голкіпера Олександра Чурілова (вилучення у матчі з "Чорноморцем") та півзахисника Романа Дороша (перебір жовтих карток). Щодо івано – франківської команди, то у Чернівці не прибули досвідчені футболісти – гравець оборони Володимир Ковалюк і форвард Павло Онисько, які зараз травмовані.

Матч розпочався з атак "Буковини". Вже у перші хвилини зустрічі на ударну позицію виходили Степан Маковійчук і Руслан Гунчак. На жаль, "пострілам" досвідченим гравцям "Буковини" забракло влучності. На 15 хвилині зустрічі "рамці" Сергія Преснакова загрожував Юрій Іванишин. Гравець "Прикарпаття" також не зміг влучити у ворота. А через 17 хвилин буковинці зуміли організувати результативну атаку, яку влучним ударом головою завершив Степан Маковійчук. До речі, сьогодні досвідченому нападникові "Буковини" виповнилося 28 років. Тож Степан зробив собі чудовий подарунок на День народження.

У другому таймі на поле вийшов новачок "Прикарпаття" Олександр Згура, який цей сезон розпочинав у колективі "Закарпаття" (Ужгород). Олександр значно підсилив гру підопічних Сергія Пташника. Саме Згура на 65 хвилині зустрічі і зрівняв рахунок у матчі. На щастя, через дві хвилини Руслан Гунчак зумів знову вивести "Буковину" вперед. Руслан забив свій 5 гол у першості України – 2010-2011.
 

 

Післяматчева прес-конференція:

Головний тренер ФСК "Буковина" Вадим Заяць:

- Вадиме Григоровичу, що Ви можете сказати про гру "Буковина" - "Прикарпаття"?
- У "Прикарпаття" були шанси зіграти з нами унічию. Однак, ми зуміли здобути перемогу. Я щасливий від того, що моїм підопічним вдалося виграти своєрідне дербі.

- На жаль, гравці "Буковини" отримали багато жовтих карток…
- Ви чудово розумієте, що кожен футболіст для нас на вагу золота. У матчі з "Чорноморцем" ми не змогли розраховувати на Степана Маковійчука. Сьогодні ж нам не вистачало гравця середини поля Романа Дороша. Зрештою, нічого страшного немає. Часто–густо наші футболісти отримають жовті картки через велике бажання принести користь команді.

- З чим пов’язана заміна капітана "Буковини" Владислава Коробкіна?
- Мені хотілося того, щоби центральний нападник забив гол. Коробкін моментів не мав. Я дійшов висновку, що, на жаль, Роман Степанков не потрапив у гру. Він ніяк не міг, так би мовити, зустрітися з м’ячем. А чи була заміна вдалою або невдалою, ми ще будемо розбиратися.

- Останнім часом в основі "Буковини" не грає Сергій Шевцов. З який причин Сергій не виступає за першу команду?
- Шевцов - хлопець молодий. Ви же знаєте, що я більше за всіх прагну того, щоби Сергій грав у футбол. Ми робимо все можливе для того, щоби він зміг бути корисним нашій команді. Якщо Вам це цікаво, то можете поспілкуватися з Сергієм Шевцовим.

 

Сергій Пташник, головний тренер "Прикарпаття":

- Пане Сергію, чому у матчі з "Буковиною" не грали досвідчені футболісти "Прикарпаття" Володимир Ковалюк, Роман Свінціцький та Павло Онисько?
- Дійсно, ми нещодавно заявили цих трьох досвідчених футболістів. Зі Свінціцьким ми розсталися. На жаль, він не виправдав наших сподівань. Щодо Ковалюка та Ониська, то вони травмовані. Це дуже серйозні втрати для "Прикарпаття". Сподіваюся, що вони гратимуть вже в наступних поєдинках.

- Чи правдива інформація про те, що "Прикарпаття" під свою опіку може взяти олігарх Ігор Коломойський?
- Я би вже хтось взяв нашу команду. Переговори з серйозною фірмою, яка підпорядковується йому ніби тривають. Однак, це вже дуже затягнулося. І все ж, у нас є надія, що нам допоможе губернатор Михайло Вишиванюк.

 

Прес-служба ФСК "Буковина" Чернівці




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору