Новини ЗМІ

Перша ліга - 9 тур. "Львів" покорив команду Романа Покори

14:23, 6 вересня 2010

ФК "Львів" - "Енергетик" Бурштин 2:1 (0:0)

  1410 глядачів.

Львів (кольори – повністю білі): 99 Мусієнко, 5 Романюк, 2 Ковальчук, 3 Гальчук (к), 26 Ільків, 7 Кобець (Леонідов, 88), 25 Кондратюк, 9 Чепурненко (46 Сангаре), 22 Старенький (Танчик, 79), 20 Крамар (Шептицький, 68), 8 Кандауров (Козак, 83).

Запасні: 30 Шевчук, 14 Мостовий.

Головний тренер – Олександр Рябоконь.

Бурштин (кольори: помаранчеві футболки та гетри, чорні труси): 1 Бандрівський, 17 Мельник, 16 Срібний, 5 Лазорик, 2 Слука, 7 Янош, 4 Веретко (Афанасьєв, 70), 15 Міліщук (Микуш, 69), 10 Долотко, 14 Чернов (Барчук, 81), 18 Семенюк.

Запасні: 35 Хомин, 13 Бочкур, 6 Деренюк, 3 Єнілєєв.

Головний тренер – Роман Покора.

 

Голи: Кондратюк, 20, 90+2 - Лазорик, 78.

Попередження: Чепурненко, 45, Сангаре, 53, Кандауров, 79 – Міліщук, 55.

Арбітр – Геннадій Махно (Кіровоград).

Цей матч був справді не для людей зі слабкими нервами, команди тримали глядачів "Лафорт-Арени" в напрузі до останньої секунди матчу, але завдяки шаленій підтримці вболівальників, які гнали "Львів" уперед, городяни здобули чергові три очки до власної скарбнички, що, у підсумку, дозволило галичанам піднятись на третю сходинку в турнірній таблиці.

"Енергетик" вкотре підтвердив резюме незручного суперника для Синьо-Золотих Левів, судіть самі: команди між собою зустрічались шість разів, тричі перемагали бурштинці, двічі львів’яни та один раз зафіксовано нульову нічию.

Цей матч став справжнім західноукраїнським дербі, в прямому розумінні цього слова, але про все це по порядку. Розпочали команди доволі жваво, без так званої розвідки, вже на 6-й хв. з 25-ти метрів потужно пробиває по воротах господарів Чернов, городяни відповіли штрафним у виконанні Чепурненка, удар останнього прийняла стінка. Вже через хвилину чудову передачу в штрафний майданчик помаранчевої команди віддав найкращий гравець попереднього матчу Ігор Ільків, але не знайшлося когось, хто б її замкнув. Через три хвилини потужно під перекладину пробиває Долотко, Мусієнко переводить на кутовий. На 20-й хв. зустрічі Петро Кондратюк увірвався у штрафний "Енергетика", обіграв двох захисників і вже здавалось був готовий розстріляти Бандрівського, але, в останній момент, захисник вибив "снаряд" на кутовий. Як виясниться пізніше, Петро лише прицілювався, щоб згодом сказати своє слово в цьому матчі. 27-ма хв. запам’яталась швидкісним рейдом Яноша правим флангом городян, захисники "Львова" не встигли за ним, але Орест завершив свій прохід чи то ударом, чи то передачею, одним словом – вище воріт і відверто не точно. Останні 15-хв. першого тайму територіальною та ігровою перевагою заволоділи Леви: головою пробивав Крамар, Чепурненко зльоту та зі штрафного, але шкіряна куля "відмовлялась" влітати у сітку воріт, які обороняв перший номер гостей.

У перерві наставник "Львова", Олександр Рябоконь, замінив Євгенія Чепурненка на Мамаді Сангаре, останній активно увійшов у гру, але вже на 53-й хв. побачив перед собою "жовте світло" за зрив атаки. На 58-й хв. дербі, "Львів" просто таки втратив 100% шанс забити гол, це Ільків зліва навісив на дальню стійку, де набігав Ковальчук, Петро встиг на заклик Ігоря, та з 5-ти метрів пробиваючи у ворота, влучив у Бандрівського. У повітрі "Лафорт-Арени" "запахло" голом, підопічні Олександра Рябоконя притиснули "енергетиків" до власних воріт і розігрували різноманітні комбінації. В одній із них Андрій Кандауров проривався лівим флангом, змістився в центр, але його зупинили забороненим прийомом, виконувати штрафний, а до воріт було метрів з 20-ть, взявся Кондратюк, йшла 66-та хв. зустрічі, Петро розбігся, вдарив - і м’яч влетів у самісіньку дальню дев’ятку воріт. 1:0.

Після забитого голу городяни збавили обертів, за що й поплатились: на 78 хв., Лазорик, отримавши м’яч по центру, не довго думаючи, потужно пробив, чи то рикошет, чи то слизький газон (під час гри моросив дощ) вплинули на траєкторію шкіряної кулі, як наслідок рахунок стає 1:1.

Саме тоді в головах багатьох, напевне, згадалось твердження про те, що "Енергетик" незручний суперник для "Львова", але ці думки розвіяв Кондратюк. Проте ще до другого забитого голу відбулись заміни у "Львова": на полі замість Крамара, Старенького, Кандаурова та Кобця, з’явились Шептицький, Танчик, Козак та Леонідов, відповідно. Хлопці значно оживили гру й останні хвилини просто таки "тероризували" команду з Бурштина. Винагорода за самовіддачу на футбольному полі не забарилась: йшла остання хвилина основного часу, правим флангом мчав Шептицький, вже біля воротарської лінії переправив м’яч на ліво, там "смугастого" перехопив Козак та відразу віддав врозріз на дальню стійку воріт, де у падінні, ногою, Кондратюк "запхав" м’яч "у роздягальню" "Енергетику", 2:1. Що творилось на "Лафорт-Арені" в цю мить важко передати, глядачі стояче вітали своїх улюбленців скандуючи: "Мо-лод-ці!" Окрилені успіхом львів’яни помчали забивати й третій м’яч, встигли провести ще дві хороші атаки, але пролунав фінальний свисток.

У цьому матчі варто відзначити ще декілька цікавих фактів: Петро Кондратюк вперше відзначився забитим голом за "Львів", це перший дубль городян у цьому сезоні й відповідно перший дубль Петра за "Львів", це перший матч "Енергетика" під орудою Романа Покори, Синьо-Золоті Леви вперше у цьому сезоні пропустили на "Лафорт-Арені", проте захист галичан залишається найкращим у першій лізі, другий гол Кондратюка стає ювілейним, десятим у сезоні 2010-2011 рр., можна також порівняти: якщо за весь минулий місяць Львівські Леви забили лише один гол, то за п’ять днів вересня забито п’ять м’ячів у ворота суперників, а в очному протистоянні "Львова" з "Енергетиком" зафіксовано паритет: три перемоги, три поразки та одна нічия.

Наступний матч "синьо-золоті" проведуть 11 вересня, у суботу, на "Геліос-Арені" проти "сонячної" команди з Харкова, початок зустрічі о 16 год. 30 хв.

 

Післяматчева прес-конференція:

Олександр Рябоконь, головний тренер ФК "Львів":

- Важка гра, важке поле, попередню гру в Овідіополі виграли десь на класі. Сьогодні, перш за все, по такій погоді, показали бійцівські якості, я задоволений тим, що хлопці проявили характер і вирвали перемогу в такій важкій грі, такі перемоги, на характері, тішать.

- "Львів" пропустив сьогодні такий необов’язковий гол, чия вина в цьому?
- Можливо був якийсь рикошет, треба дивитися, дальній удар, можливо і воротар помилився.

- Наставник "Енергетика" сказав, що було упереджене суддівство.
- Можливо упереджене в наш бік, я не знаю чому їм бідкатись на суддівство, особливо в першому таймі? Те, що воротар зіграв рукою, ви ж бачили, він чисто грав у м’яч у карному майданчику й трохи викотився, який там фол останньої надії? Тому мені здалось, що судили з симпатією до суперника.

- У другому таймі Ви випустили Танчика, Шептицького, ці заміни десь допомогли здобути перемогу, задоволені ними?
- Не можу бути не задоволеним, тому що вони пожвавили гру на флангах, і Танчик, і Шептицький, і Козак, і Кондратюк цю атаку підтримав, всі вони були причетні до вирішального голу, тому я задоволений.

- Штрафний пробивав Кондратюк, хлопці самі так вирішили чи це була Ваша вказівка?
- Футболісти самі так вирішили, тимпаче у своїй кар’єрі Петро забивав багато схожих голів, навіть у минулорічному матчі, правда за іншу команду забив розкішний гол, тому, закон парності спрацював.

- Що сьогодні Вам не сподобалось у грі команди?
- Після пропущеного м’яча, десь був такий відрізок, можливо хвилин 8-10, коли трохи може чи зневірились, важкувато було, але потім знову у вирішальну мить зібрались, ось цей відрізок не сподобався.

- Попереду матч в Харкові проти "Геліоса", що можете сказати з приводу наступної гри?
- Можу сказати, що завтра відпочиватимемо й почнемо тоді готуватись. Ряд досвідчених футболістів грають за "Геліос", поки що я бачив їхні ігри на зборах, досить кваліфіковано виглядали, у цьому сезоні їх матчі я ще не бачив, тому продивимось касети й тоді будемо вже будувати стратегію на цей матч.

 

Прес-служба ФК "Львів"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору