Новини ЗМІ

Перша ліга - 7 тур. Поразка, на яку не заслуговували

23:00, 27 серпня 2010

 "Зірка" Кіровоград - "Сталь" Алчевськ 0:1 (0:1)

1200 глядачів.

"Зірка": Белошапка, Шматоваленко, Пінчук, Стоян, Смалько, Городов, Сирота (Демиденко, 60), Атаєв (Галенко, 12; Луценко, 75), Погребняк, Давидов (Ткачук, 83), Кочура.

"Сталь": Ситало, Білий, Назаренко, Кондратюк, Чеботаєв, Гордя (Колесниченко, 73), Гавриш, Мироненко (Палагнюк, 80), Одинцов (Шевченко, 59), Окана-Стазі (Сікорський, 87), Локтіонов (Колінс, 59).

Голи: Гавриш, 18.

Попередження: Чеботаєв, 39; Колесниченко, 81; Кондратюк, 83; Гавриш, 90+2.
 
 

В 7-му турі першості України серед команд першої ліги до Кіровограда на матч проти місцевої команди "Зірка" завітала алчевська "Сталь".

На початку зустрічі гості виглядали краще, володіли ігровою та територіальною ініціативою, створили кілька небезпечних моментів у воріт Артема Белошапки, з яких один вдалося їм перетворити у забитий м’яч: після подачі зі штрафного капітан алчевської "Сталі" ударом головою відкрив рахунок в матчі. Господарі в першій половині тайму запам’яталися активністю на фланзі дебютанта команди Максима Сироти, який небезпечними передачами намагався попереду знайти Олександра Кочуру та Ярослава Галенка, котрий ще на 12-ій хвилині замінив травмованого Євгена Атаєва. Але жаль в цих епізодах матчу не вистачало взаєморозуміння Максиму з його новими партнерами по команді.

В середині першого тайму Олег Давидов двічі небезпечно пробивав за меж штрафного майданчику; після одного з ударів голкіпер суперника Сергій Ситало невпевнено відбив перед собою, але, на жаль, Ярослав Галенко не очікував на помилку голкіпера. Після тридцятої хвилини матчу господарі додали в швидкості, а суперник не рідко лише за допомогою порушень правил зупиняв атаки кіровоградської команди. На 39-ій хвилині Олег Давидов не очікував на помилку захисту гостей і реалізувати вихід один на один із голкіпером "Сталі" не зумів. Стандартні положення у виконанні футболістів кіровоградської "Зірки" не завжди загострювали ситуацію біля воріт суперника – одного разу постріл Дмитра Погребняка змусив голкіпера гостей продемонструвати свою майстерність, "витягши" м’яч із під перекладини воріт. В кінці тайму Окана-Стазі та Дмитро Назаренко завершували атаки своєї команди, але їм не вистачило точності. Тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги гостей.

Відразу по перерві підопічні Олександра Деріберіна активно пішли вперед у пошуках щастя і вже перший небезпечний момент мав завершуватися забитим м’ячем у ворота гостей, але останнім на "виручку" прийшла штанга їх воріт, а добивання гравця "Зірки" парирував голкіпер суперника. Через кілька хвилин ювелірну передачу з лівого флангу виконав Олександр Кочура – Ярославу Галенку залишалося з двох метрів до воріт поцілити у пусті ворота, але він примудрився промазати по м’ячу. На 68-ій хвилині стався найсуперечливіший епізод матчу: Олександр Кочура, вийшовши тет-а-тет з голкіпером "Сталі" Сергієм Ситалом, з першої спроби переграти не зміг, а повторно пробити йому не дозволив голкіпер, який збив нападника господарів – арбітр цей момент залишив без уваги. Всі намагання кіровоградців наприкінці матчу змінити рахунок не принесли користі; гості, які в другому таймі запам’яталися лише затяжкою часу, на яку арбітр не звертав уваги, змогли втримати свою перевагу. Тож в підсумку матч завершився перемогою алчевської команди "Сталь" з рахунком 1:0. Варто, також відзначити, що за змістом гри футболісти кіровоградської команди сьогодні одну з найкращих ігор в нинішньому сезоні. Будемо сподіватися, що в подальшому будуть перемоги.

Післяматчева прес-конференція:

Головний тренер кіровоградської "Зірки" Олександр Деріберін:

- Сьогодні ми протистояли команді, яку очолює досвідчений тренер. Мої хлопці на футбольному полі віддали всі сили для досягнення позитивного результату, тому по самовіддачі в мене до них претензій немає. На жаль, серія помилок призвела до пропущеного голу. Нині в команді в нас найбільшою проблемою залишається відсутність опорного півзахисника. Тому на цій позиції не від доброго життя використовуємо двох захисників. В сьогоднішній грі найкраще себе проявив Олексій Городов; до Андрія Смалька теж немає претензій, який старався і свою роботу виконувати, і роботу опорника, і допомагати в атаці Олексію Городову.

Головний тренер алчевської "Сталі" Анатолій Волобуєв:

- Перед грою на суперника серйозно налаштовувалися: сьогодні аутсайдер – завтра набере очки. Тож була складно гра, в якій ми мали кілька моментів у першому таймі; після перерви господарі створили чимало можливостей для взяття воріт, якими не скористалися. Грою своєї команди я, звісно, не задоволений, чого не скажеш про результат.

- Чи має Ваш футбольний клуб фінансові труднощі?
- Так. В нас досить серйозні фінансові проблеми; хлопці не бажали їхати на цю гру, адже є чимала заборгованість по зарплаті, невиплата преміальних за двадцять матчів. Маємо складне становище, але по при це ми стараємось грати на перемогу – інші в такій ситуації б уже зупинилися. Зараз ми їдемо додому, а чи поїдемо на виїзну гру у наступному турі до Молодіжного ще не відомо.

- Яке стоїть перед Вами завдання на нинішній сезон?
- В нас завдань немає. Маємо молоду команду, яку хочеться зберегти. А коли за два роки зіграється цей склад, то можна ставити завдання перед ним.

 

Віктор Слюсаренко, прес-служба ФК "Зірка" Кіровоград




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору