Новини ЗМІ

Перша ліга - 7 тур. "Буковина" поступилася "Кримтеплиці"

23:00, 27 серпня 2010

"Буковина" Чернівці – "Кримтеплиця" Молодіжне 1:2 (1:1)

4900 глядачів.

"Буковина": Олександр Чурілов, Сергій Басов, Іраклій Циколія, Павло Іванов, Руслан Гунчак, Роман Дорош, Олександр Донець (Євген Сантрапинських, 46), Олег Керчу (Роман Степанков, 57), Владислав Рудченко, Степан Маковійчук, Владислав Коробкін (Валерій Блажко, 72).

Запасні: Сергій Преснаков, Петро Климус, Вадим Пислар.

Тренер – Вадим Заяць.

"Кримтеплиця": Олександр Бандура, Єгор Бідний, Сергій Бойко, Олександр Антонюк, Дмитро Антонюк, Дмитро Трухін (Ігор Зубко, 88), Володимир Симончук (Руслан Єрмоленко, 82), Арсен Абляметов, Володимир Романенко, Станіслав Печенкін (Віталій Саранчуков, 80), Владислав Голопьоров (Сулейман Діабі, 85).

Запасні: Сергій Вокальчук, Віталій Старовик, Артур Новотрясов.

Тренер – Олександр Севідов.

Голи: Станіслав Печенкін (29), Руслан Гунчак (35), Дмитро Трухін (67)

На 47 хвилині Владислав Коробкін не реалізував пенальті – воротар.

Вилучення: Єгор Бідний (46, фол останньої надії)
 

 

Післяматчева прес-конференція:

Головний тренер ФСК "Буковина" Вадим Заяць:
 

- Вадиме Григоровичу, дайте оцінку гри між буковинською та кримською командами…
- Коли пролунав фінальний свисток, то здалося, що життя зупинилося. Такі матчі програвати не можна. До зустрічі з "Кримтеплицею" я знав те, що виграє одна чи інша команда. Я усвідомлював, що буде з безліччю голевих моментів. А перемогу здобуте той, на чиєму боці буде удача. Сьогодні удача була на боці "Кримтеплиці". Кримські футболісти хотіли перемогти більше, аніж наші гравці. Зрештою, особливих претензій до своїх хлопців пред’явити не можу. На жаль, у нас не знайшлося лідерів, які б взяли гру на себе.

- Зрозуміло, що після поразки від "Кримтеплиці" буде проаналізовано помилки, яких припускалися гравці нашої команди…
- Після таких ігор відходити дуже важко. У нас, так би мовити, "на носі" важка зустріч із ПФК "Олександрія". Ми зробимо все можливе для того, щоби добре підготуватися до цього поєдинку. Скажу також, що зараз відбувається процес становлення колективу. Зрозуміло, що ми працюватимемо над помилками, яких припустилися у матчі з "Кримтеплицею". На жаль, ще раз хочу наголосити, що у лавах нашої команди не знайшлося виконавця, який би повів команду за собою. Лідер – це душа команди, його серце повинне битися до останнього патрону. У нас не було гравця, який прагнув, так би мовити, "померти", але перемогти.

- Владислав Коробкін не зміг забити з одинадцятиметрової позначки. Чи відбудеться у команді зміна пенальтиста?
- Я не хочу звинувачувати у поразці когось окремо. У мене є претензії до дій нашої команди у цілому. Мені також цікаво те, хто ж готує наш газон до ігор? У нас найгірший газон в Україні. Це, напевно, підтвердить мій колега з "Кримтеплиці" Олександр Севідов. Я не шукаю виправдання. Просто скажу, що кожен повинен займатися своєю справою. Ми повернулися у Чернівці, а тут не можна поливати газон, бо виявляється, що вона занадто багато коштує. Ось і б’ємося ми на бетоні. Наша команда тренується у таких умовах, що я просто кажу: "Хлопці, я прошу Вас одне – підіть з поля живими та неушкодженими". Ще раз кажу: на сьогоднішній день ми тренуємося на бетоні.

- Нещодавно президент ФСК "Буковина" Василь Орлецький зустрічався з представниками владних структур. Чи можна найближчим часом очікувати на підтримку з боку нашої влади?
- Так, зустріч відбулася. Однак, на жаль, поки що підтримку владних структур ми не відчуваємо. Багато питань щодо нашої команди ще не вирішені. Зокрема, де "Буковина" повинна тренуватися. Нам легше грати на виїзді. Коли ми займаємося у інших містах напередодні матчу, то отримаємо від роботи задоволення, бо працюємо на чудових газонах. Коли ми повернулися з Києва, то зрозуміли: "Нас тут ніхто не чекав". Ми повинні усвідомити, що "Буковина" грає у ПЕРШІЙ ЛІЗІ! Я ж вимагаю від хлопців результату! А де ж нам знайти пристойні умови для тренувань?! Якщо б у нас була можливість, то усі матчі ми б грали на виїзді, бо там можна отримувати задоволення від футболу. Відчуваю, що незабаром на нашому полі доведеться зупиняти м’яча… руками.

Головний тренер ФК "Кримтеплиця" Олександр Севідов:

- Олександре Володимировичу, поділіться, будь ласка, враженнями від матчу "Буковина" - "Кримтеплиця"…
- Чернівці – гарне місто. Тут є чудові вболівальники, є пристойна команда. Я привітав своїх хлопців з перемогою. Вони створили маленький футбольний подвиг. Мої підопічні не тільки змогли забити суперникові, але й втримати переможний рахунок. На нас очікують важкі матчі. Однак, ми налаштовані брати у кожному поєдинкові три очка. Я також хочу побажати "Буковині" успіхів у грі з "Олександрією" - із дуже серйозним суперником.

- Які завдання стоять перед Вашою командою у цьому сезоні?
- Конкретного завдання на сезон у нас немає. І все ж, ми з президентом "Кримтеплиці" зійшлися на думці, що якщо не прогресувати, то немає чого робити у футболі. Тому прагнемо постійно рухатися вперед та займати місця якомога вище. Завдання підвищитися в класі перед нами не стоїть. Скажу, що у першій лізі відбувається, не побоюся цього слова, війна. Я ще раз наголошую: ми не прагнемо потрапити у Прем'єр – лігу. Ну, не чіпайте нас! Нам ще рано думати про підвищення у класі. Дайте нам пограти у футбол. Для чого люди приходять на стадіон. Для того, щоби побачити добротний футбол. Футбол – це видовище, а не бій гладіаторів.

І ще. У нас є у клубі є справжній господар (президент Олександр Васильєв – авт.). Тому на базі нашої команди жити усім добре. Навіть собакам. Ми і котів розпочали підкормлювати (сміється – авт.).

- Нещодавно подали інформацію про те, що легіонером "Кримтеплиці" Сулейманом Діабі цікавиться мадридський "Реал". Це була піар-акція?
- У мене немає повноважень казати про те, чи є це піар-акцією. Ви розумні люди, тому можете самі робити висновки. Скажу лишень, що Діабі дійсно переглядали. А "Реал"? Те, як зіграв наш легіонер в одному з поєдинків, то його б міг купити лише "Реал" із… Мелітополя.

- Коли Ви були гравцем луганської "Зорі" та запорізького "Металурга", то грали проти нашої "Буковини". Які спомини залишилися від цих поєдинків ?
- Я дуже радію від того, що відроджується слава таких команд, як "Буковина". Західноукраїнські колективи завжди славилися своїм характером. Перед грою з чернівецьким клубом, я сказав своїм хлопцям: "У єдиному компоненті, у якому не повинні поступитися – це прояв характеру". До речі, у нас половина гравців родом із Західної України. Щодо поєдинків проти "Буковини", то я їх пригадую з ностальгією. Не виключаю, що у Вас від цих матчів не найкращі спомини, бо за підсумками сезону – 93/94 мій "Металург" із Запоріжжя виграв боротьбу у "Буковини" за право залишитися у вищій лізі. Мені завжди приємно приїжджати в такі міста, як Чернівці, Івано-Франківськ, де люди люблять футбол. Матч "Буковина" - "Кримтеплиця" також відвідала велика кількість глядачів. Зазначу, що при такій великій армії шанувальників футболу, у першій лізі ми ще не грали.

- З яких причин нещодавно залишив "Кримтеплицю" Андрій Канюк, який свій шлях у професійному футболі розпочинав у "Буковині"?
- У футболі постійно існує конкуренція. У нас є людина на його позицію. Канюку вже не 20 років. Тому тримати його на лаві запасних не було змісту. Зазначу, що ми розстаємося з гравцями у добрих стосунках. Ось нещодавно у "Прикарпаття" пішов Рома Свінціцький. Навіщо ж його було залишати у запасі? Йому ж треба заробляти гроші, годувати родину. У нас і зараз достатньо молодих гравців у команді. І все ж, ми більше орієнтуємося на молодих хлопців.

- Вам би не хотілося знову попрацювати у команді елітного вітчизняного дивізіону?
- Ви ж чудово знайте відповідь… У Прем'єр-лізі працювати завжди почесно. Однак, я із задоволенням прийняв пропозицію "Кримтеплиці". Я люблю футбол, я люблю працювати. А якщо моїх послуг не потребують клуби вищого дивізіону, то це означає, що я не такий і хороший спеціаліст, і мій рівень поки що - перша ліга.

 

Прес-служба ФСК "Буковина" Чернівці




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору