Новини ЗМІ

Перша ліга - 7 тур. Гросмейстерська нічия Львова й Ужгорода

23:00, 27 серпня 2010

 ФК "Львів" – "Закарпаття" Ужгород 0:0
 
1630 глядачів.

Арбітр: Сергій Березка (Київ).
 

"Львів": Мусієнко, Романюк, Ковальчук, Гальчук (кап.), Леонідов (Ільків, 77), Санґаре, Кобець, Кондратюк (Чепурненко, 70), Кандауров (Зозуля, 81), Старенький, Козак (Крамар, 46).
 

"Закарпаття": Бабенко (кап.), Малигін (Лень, 84), Райчевіч, Шендрік, Свиридов (Целих, 71), Комарницький, Бойко (Малиш, 80), Артюх (Лісіцин, 76), Гибалюк, Штурко (Нойок, 90+2), Невуче.

Попередження: Старенький (64) – Райчевіч (30), Малиш (90).

 

Про амбіції суперників, мабуть, зайве говорити. І "Львів", і "Закарпаття", скуштувавши на смак Прем’єр-лігу, тепер прагнуть повернутися туди ж. Ці колективи перебувають у щільній групі лідерів (і фаворитів) першої ліги. Тому й не дивно, що протистояння між собою вони підійшли виважено і достатньо обережно.

Першими спокій біля воріт суперників порушили господарі – це Кандауров пройшов лівим флангом, і після його прострілу не зовсім впевнено зіграв голкіпер і капітан Бабенко, однак користі львів’янам ця спроба не принесла. До 10-ої хвилини вже ужгородці провели кілька атак, на вістрі яких перебували Свиридов і Штурко. Здавалося, що за такої активної пристрілки команди таки спроможуться на результативність. Однак час спливав, а голів глядачі (до речі, матч транслювали на "Першому національному" у прямому ефірі) так і не могли дочекатися.

Дещо гострішими, як і личить господарям, були львівські футболісти. Зокрема, після непоганих атак із завершенням Старенького, Кандаурова і Кобця на сильний удар з дальньої дистанції наважився Леонідов – вийшло досить ефектно, але воротар Бабенко витягнув м’яч з кута воріт. А через 10 хвилин уже Кандауров пробив справа з гострого кута – проте і в цьому випадку лише кутовий.

На другий тайм наставник "Львова" Олександр Рябоконь зробив лише одну заміну – замість Козака вийшов Крамар. І з 55-ої хвилини обидві команди спромоглися на спалах активності. Спочатку ужгородець Штурко обіграв Ковальчука і з ударної позиції влучив у воротаря Мусієнка, який обрав у цьому епізоді правильну позицію. Згодом гарно приклався до м’яча львів’янин Кондратюк, та Бабенко і цього разу у падінні відбив м’яч. А далі – розіграш ауту гравців "Закарпаття" завершився ударом Бойка, Мусієнко зіграв добре і врятував команду.

Чим ближче до фінального свистка, тим більше на футбольному полі "Лафорт-Арени" викристалізовувалася перевага львівської команди. На 66-ій хвилині господарі ефектно розіграли кутовий, однак до точного завершального удару справа не дійшла. Найреальнішу нагоду вирвати перемогу підопічні Олександра Рябоконя втратили за 14 хвилин до завершення гри. Романюк зі свого правого флангу м’яко навісив у штрафний майданчик, де головою пробивав Санґаре, та все ж удар у Мамаді не вийшов.

Таким чином команди, які є одними з конкурентів на путівку до Прем’єр-ліги за підсумками цього сезону, розіграли гросмейстерську нічию у Добромилі, при цьому підтвердивши свої серйозні наміри на боротьбу за найвищі турнірні позиції першої ліги.

 

Післяматчева прес-конференція:

Наставник ужгородців Ігор Гамула:

- Гра була цікавою для глядачів, гостра, бойова, команди грали у футбол, старались. Є у мене запитання до своїх футболістів. У клубу є проблеми зі складом: випало три основні виконавці, важко, ті, хто виходить на заміну не справляються. Матч був рівним, були в нас хороші моменти, "Львів" добре атакував, хоча наші моменти були гострішими.

- У кубковій грі проти армянського "Титану", Ви виставили резервний склад. З чим це пов’язано? Ви свідомо не робили ставку на Кубок, а лише на виступ у першості?
- Ми від Кубку не відмовлялись однозначно, проте у мене лише 24 футболісти, й я свідомо пішов на це. Я поставив деяких виконавців, вони себе не виправдали, відразу двох відраховано. Час іде і ніхто не буде просто сидіти й, виходячи на заміну, не допомагати команді. У сьогоднішньому матчі ж задачу виконали, очко на виїзді, тим паче проти "Львова", непогано, "Львів" хороша команда, в якої є завдання.

- Сьогодні Вашу команду підтримувала солідна група вболівальників з Ужгорода, це допомагає?
- Я взагалі готовий зняти свою шапку перед ними, вони підтримують нас і в дома, і на виїзді.

- У Вас завдання на сезон не змінилось?
- Наша задача - підвищитись у класі, чого бажаю й "Львову". 

Головний тренер "Львова" Олександр Рябоконь:

– Останні ігри у нас проходять за схожим сценарієм, – розповів на післяматчевій прес-конференції головний наставник "Львова" Олександр Рябоконь. – Ми намагаємося гостро атакувати, проводимо комбінації біля воріт суперників, б’ємо по воротах (сьогодні, наприклад, завдали приблизно 15 ударів), робимо флангові передачі, та все ж забити не вдається. Звичайно, з таким потужним суперником, як "Закарпаття", не можна чекати гри в одні ворота, але все ж, погодьтеся, нагоди забити гол створюємо. Хоча нас переслідує у цьому плані якась аномальна засуха. Як погода влітку…

– Що все ж таки бракує "Львову", щоб почати забивати і перемагати суперників?
– Потрібно активізувати індивідуальні дії гравців, адже моменти в нас є, треба ретельніше підходити до їх реалізації. Сподіваюся, що цю засуху ми перервемо найближчим часом.

– До завершення трансферного вікна залишилося не так багато часу. Чи відбудуться ще поповнення у складі "Львова"? Може, буде забивний нападник?..
– Ми працюємо у цьому напрямку. Шукаємо гравця, який би міг підсилити наші креативні дії. Не виключено, що когось і знайдемо. Проте на цю тему наразі говорити щось конкретне не варто.

– Як Вам сьогодні "Закарпаття"?
– Перш за все, було помітно, що це міцна команда. У її складі чимало футболістів, які ще недавно виступали у Прем’єр-лізі. Такому супернику протистояти складно. На фоні суперника можна перевірити і свої сили. Сьогодні не вдалося забити ні нам, ні їм. Взагалі, гра вийшла досить напруженою і цікавою.

 

Інформаційний відділ ФК "Львів"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору