Новини ЗМІ

Перша ліга - 7 тур. "Прикарпаття" Івано-Франківськ - "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка 2:0 (1:0)

23:00, 26 серпня 2010

"Прикарпаття" Івано-Франківськ - "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка 2:0 (1:0)
 

3 000 глядачів.
 

Судді: Андрій Кузьмін (Миколаїв), Євген Данильченко (Луганськ), Юрій Кір’янов (Київ).
Резервний арбітр: Володимир Луцький (Калуш).
Делегат ФФУ: В. Наритник (Кременчук).

"Прикарпаття": Новак, Плехтяк (Романчук, 90+2), Шкред, Логінов, Ковалюк-к, Бровченко (Бут, 77), Деркач (Свінціцький, 74), Ревуцький (Стоцький, 53), Іванишин, Герасименко Онисько (Микуляк, 55).

Запасні: Локатир, Боровков.

Головний тренер: Сергій Пташник.

"Нафтовик-Укрнафта": Дейнеко, Карпенко, Зайчук, Бояринцев, Тарасенко, Покосенко, Деревльов (Прокурор, 75), Саванчук (Ліщук, 66), Вітер (Євсеєв, 46), Коваль (Каракевич, 46), Єсип-к.

Запасні: Втюрін, Котелюх, Карлов.

Головний тренер: Сергій Мізін.

Голи: Бровченко (39, 60).

Попередження: Онисько (25), Ковалюк (83), Бут (90) – Карпенко (22), Деревльов (47), Зайчук (79), Каракевич (90+4).

 

Якщо згадати статистику протистоянь суперників, то нафтовики мають значну перевагу над своїм опонентом.

Та в останні роки охтирські футболісти ніяк не можуть переграти свого опонента. Не вдалося порушити цю неприємну для себе традицію підопічним Сергія Мізіна і цього разу, хоча по грі, вони ніяк не заслуговували на поразку. Маючи не один шанс вразити ворота суперника (навіть більше, чим господарі) охтирці так і не змогли втілити їх у забитий м’яч.

На передодні звітного матчу івано-франківці отримали солідне поповнення. За команду були заявлені один із кращих бомбардирів першої ліги Павло Онисько з "Оболоні", Роман Свінціцький, який вже раніше виступав за "Прикарпаття", а останнім клубом була Кримтеплиця та Юрій Бровченко, якому і судилося стати героєм матчу, двічі пославши м’яч у сітку воріт охтирської команди. Трохи раніше в Івано-Франківськ з Луцька приїхав досвідчений, 38-ми річний, Володимир Ковалюк. Всі ці гравці були найпомітнішими на полі. Прихід цих гравців у прикарпатську команду пов'язаний, мабуть з тим, що команду під своє "крило" готується взяти одна велика інвестиційна компанія, яка на даний момент займається будівництвом гірськолижного курорту "Буковель". Давно вже точаться розмови, що "Прикарпаття" може очолити відомий фахівець Роман Григорчук, який, до речі, після матчу відвідав роздягальню господарів.

Футболісти "Нафтовика" побудували гру від оборони і діяли на контратаках. Після однієї з них всередині першого тайму Коваль і Деревльов розіграли двоходівку, та останній пас Деревльова на свого партнера, який знаходився без опіки метрах в семи від воріт, був неточним, і момент було втрачено. Господарі мали нагоду відкрити рахунок після подачі кутового, та після удару когось із їхніх гравців головою, м’яч, відскочивши від газону, пролетів над поперечкою. За дві хвилини хороша контратака нафтовиків і Деревльов довгою передачею вивів у карний майданчик Вітера. Дмитро з ходу, майже з кута воротарського майданчика, пробив трохи вище воріт.

Рахунок господарі відкрили після декількох помилок у обороні охтирської команди і дозволили Бровченку вийти віч-на-віч з голкіпером. Новачок "Прикарпаття" свого шансу не втратив і спокійно послав м’яч у сітку. Та на перерву гості могли піти за більш сприятливого для себе результату. На 42-й хвилині після штрафного метрів з 23-х у виконанні Бояринцева і, після рикошету від стінки, Новаку тільки повторним кидком вдалося зафіксував м’яч. Під кінець тайму, після передачі своїх партнерів, головою з лінії воротарського майданчика під поперечину пробивав капітан команди Єсип, і голкіпер тільки кінчиками пальців перевів м’яч на кутовий. Після його подачі майже ж цієї позиції пробивав Коваль, та на цей раз м’яч став легкою здобиччю голкіпера.

Другий тайм проходив за аналогічним сценарієм, і гол у свої ворота охтирські футболісти знову отримали після помилки в обороні. Після навісу Ковалюка в район 11-метрової позначки, Карпенко головою скинув м’яч прямо на Бровченка і той свого шансу не втратив. Нафтовики після цього активізувалися, і старалися схилити шальки терезів на свою користь. Згадаємо хоча б момент, коли Євсеєв, пройшовши правим флангом атаки майже до лицьової лінії, зробив прострільну передачу у карний майданчик. Єсип пробивав метрів з 12-ти, але м’яч пролетів у декількох сантиметрах від стійки воріт. Після цього вже сам Єсип виконував штрафний метрах в 25-ти від лінії карного майданчика, після його подачі у воротарський майданчик в гущу гравців, першим на м’ячі був Покосенко, але його удар виявився несильним і Новак без проблем "кулю" піймав…

 

Прес-служба ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору