Новини ЗМІ

Перша ліга - 7 тур. Довгоочікувана перемога

23:00, 26 серпня 2010

ПФК "Олександрія" - "Динамо-2" Київ 3:0 (2:0)
 

3500 глядачів.

Судді: М. Митровський (Ужгород), О. Дробітько (Полтава), І. Староста (Іршава).
Резервний арбітр: В. Дяденко (Кіровоград).

ПФК "Олександрія": В. Овсієнко, О. Казанюк , к/к (Д. Маринчук, 81), О. Довгий (Грицук, 32), В. Іващенко (Т. Кабанов, 60), М. Кременчуцький, А. Запорожан, Є. Шупік, А. Гітченко, С. Грибанов (І. Мельник, 46), К. Сидоренко, В. Бідловський (Ю. Фурта, 73).

Запасні: Ю. Піньків, Є. Колесник.
Головний тренер: В. Шаран.
Президент клубу: М. Лавренко.

"Динамо-2": А. Рудько, Т. Парцванія, Д. Кушніров, Є. Морозенко (С. Рибалка, 57) , Є. Макаренко, Суарес (А. Щедрий, 54), В. Коваль (В. Гриппа, 67), В. Боришкевич  (К. Козлов, 79), С. Люлька, А. Оберемко (М. Малін, 62), Є. Новак, к/к.

Запасні: Р. Загладько, О. Допілка.
Старший тренер: Г. Литовченко.

Голи: Є. Шупік, 37, В. Іващенко, 45+1, В. Грицук, 67.

Попередження: С. Грибанов, 23,  Д. Кушніров, 30, Є. Новак, 58, С. Рибалка, 64, М. Малін, 72.

У звітному поєдинку домінувала одна команда – ПФК "Олександрія". Про це наголосив на після матчевій прес-конференції старший тренер "Динамо-2" Г. Литовченко:
- Ми нічого не створили сьогодні на полі, тому і програли.

В. Шаран, наставник олександрійців, віддав належне молодій команді, вказавши на якісну техніку динамівців, яким, звісно, бракувало досвіду.

А тепер повернемося безпосередньо до самого ходу матчу. Перші 20 хвилин проходили всередині поля з територіальною перевагою олександрійців. Були певні секундні спалахи з боку киян, але далі лінії штрафної нашого захисту вони не доходили. Не провели гості і жодного прицільного удару по воротах В. Овсієнка. Після 30-ї хвилини,  персонально розібравши кожного гравця, олександрійці почали тиснути на ворота гостей. Перший реальний гольовий момент міг завершитися взяттям воріт киян уже на 31-й хв., коли зі штрафного В. Іващенко пробив у лівий кут А. Рудька, та завдячуючи стійці, ворота киян залишились неушкодженими.

Гол назрівав з кожною наступною хвилиною двобою, який прийшовся на 37-му, коли  після потужного проходу С. Грибанова майже через все поле, до атаки підключився В. Грицук, який віддав пас на В. Бідловського, а той з лівого флангу навісив на ворота і  набігаючий Є. Шупік майстерно головою забиває перший гол у ворота динамівців.
Чотирьохтисячна аудиторія вболівальників схвально і радісно вітала команду з успіхом.
Перший тайм підходив до завершення, коли на доданій хвилині В. Грицук філігранно по центру вивів віч-на-віч нашого нападника В. Іващенка, який забив другий гол. Багаторазове сальто В. Іващенка для вболівальників стало апогеєм радості. 
На перерву усі пішли в чудовому настрої. Гравці - до роздягальні, а вболівальники – обговорювати першу половину зустрічі…

Другий тайм став продовженням першого: олександрійці повністю домінували на полі,  не даючи гостям жодних шансів на прохід до воріт В. Овсієнка. За другий тайм кияни так і не спромоглися на прицільний удар в рамку воріт нашого голкіпера. Два удари, що завдали гості були далекими від мішені.

Третій гол став бенефісом для В. Грицука, який  під час гри неодноразово "накручував"  захист киян, чим загрожував воротам суперника. На 67-й хв. він майстерно обіграв двох захисників киян і пробив у дальній правий кут воріт А. Рудька, який був неспроможним взяти такий м'яч..

До завершення матчу були моменти, які могли завершитися для гостей ще не одним голом, а створили їх: Т. Кабанов, І. Мельник, В. Грицук та Ю. Фурта, який забив таки четвертий гол, але суддя не зафіксував взяття воріт через офсайд.

Післяматчева прес-конференція:

Г. Литовченко, старший тренер "Динамо-2":

- ПФК "Олександрія" заслужено перемогла. Ми, практично, нічого не створили. Спочатку треба навчитися битися за результат, а потім грати в футбол. У нас цього немає, на жаль. Моїм молодим хлопцям важко грати в першій лізі, бо бракує досвіду.

В. Шаран, головний тренер ПФК "Олександрія":
- Я не раз переглядав диски з матчами динамівців. Це технічна команда, але їй не вистачає досвіду. Для нас головним було перемогти. Гадаю, що вболівальникам сподобалась гра і результат також.

І. Чередніченко за перебір жовтих карток пропускав цей матч, а П. Ксьонз відновлюється після травми. Чекаємо його виходу на гру з "Буковиною". В. Прокопченко на стадії повного відновлення, а Паша Куций, який по три рази на день тренується, також хоче якнайскоріше вийти на поле, але це більше всього буде вже в другому колі. На жаль, серйозну травму отримав у сьогоднішньому матчі О. Довгий - підозра на меніск. Дуже багато травмованих гравців. Відсутність Р. Зейналова сказувалась десь і на результаті попередніх матчів. Та команда грала, боролася за очки.

В. Шаран дуже схвильований відсутністю фанів з 10-го сектору. Він висловив побажання, щоб наступного матчу вони своєю присутністю підтримували  команду на полі.

Стосовно В. Грицука, то тренер поскаржився, що це його головна біль, якого треба тримати постійно в руках.. Це гравець, який один матч може зіграти блискавично, а інший провалити. Сьогодні він вийшов на поле: віддав гольову передачу і сам забив гол...

 

Іван Мельник, редактор газети ПФК "Олександрія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору