Новини ліги

Відбулося розширене засідання Центральної Ради ПФЛ

15:17, 26 серпня 2010

Сьогодні, 26 серпня 2010 року, в конференц-залі готелю "Русь" відбулося розширене засідання Центральної Ради ПФЛ за участі представників клубів першої ліги.

Зміни у складах Центральної Ради, Ради першої та другої ліг

Центральна Рада ПФЛ постановила:

- у зв’язку з виходом луцької "Волині" та ПФК "Севастополь" до Прем’єр-ліги вивести зі складу Ради першої ліги президентів клубів Столяра В. А. та Красильникова О. Л. відповідно;

- у зв’язку з підвищенням у класі вивести зі складу Ради другої ліги та ввести до складу Ради першої ліги директора вінницької "Ниви" Касанова П. Н., віце-президента ФК "Буковина" Чернівці Королянчука В. С. та віце-президента ФК "Титан" Армянськ Пєтухова А. В.;

- у зв’язку з пониженням у класі, а саме переходом з першої ліги до другої, вивести зі складу Ради першої ліги та ввести до складу Ради другої ліги президента ФК "Нива" Тернопіль Рубая С. Б.;

- ввести до складу Ради першої ліги генерального директора ФК "Закарпаття" Ужгород Щіца І. Т.;

- у зв’язку із виключенням зі складу ПФЛ ФК "Харків" вивести технічного директора клубу Удовенка В. М. зі складу Ради першої ліги, а також у зв’язку із виключенням зі складу Ліги клубу "Дніпро-75" Дніпропетровськ вивести зі складу Ради другої ліги президента клубу Дорошенка С. І.;

- у зв’язку з переходом на іншу роботу вивести зі складу Ради першої ліги віце-президента чернігівської "Десни" Суліма В. І.;

- у зв’язку зі смертю вивести зі складу Центральної Ради та Ради другої ліги віце-президента МФК "Миколаїв" Сандула В. П.

Створення єдиного пулу прав на телетрансляцію матчів першості серед команд першої ліги

У своїй доповіді маркетинг-директор ТОВ "Ліга Футбол" Олександр Проява, насамперед, зазначив, що вже розпочато проведення телетрансляцій матчів першої ліги за підтримки телеканалу "Перший Національний". До пулу на право транслювання ввійшли поки що п’ять клубів: ФК "Львів", "Чорноморець" Одеса, "Кримтеплиця" Молодіжне, ПФК "Олександрія", "Геліос" Харків.

Зараз ведуться переговори з клубами "Закарпаття" Ужгород, "Арсенал" Біла Церква, "Буковина" Чернівці та ін. Найближчим часом буде укладено офіційний договір з телеканалом "Перший Національний".

Центральна Рада ПФЛ постановила у строк до 01 вересня 2010 року укласти договори про приєднання до єдиного пулу клубів першої ліги з метою популяризації бренду "ПФЛ" та залучення маркетингових партнерів до Ліги.

Наступна телетрансляція відбудеться на "Першому Національному" телеканалі о 19:00 годині 27 серпня 2010 року. Глядачі зможуть переглянути матч між командами ФК "Львів" – "Закарпаття" Ужгород.

3 06 вересня 2010 року телеканал "Перший Національний" спільно з ПФЛ упроваджує телевізійну програму огляду матчів серед команд першої ліги за підсумками кожного туру змагань.

Чи бути "Кубку Ліги" у сезоні 2010-2011 років?

На сьогоднішньому засіданні Центральної Ради президент ПФЛ Мілетій Бальчос повідомив про проведення опитування серед клубів ПФЛ та аматорських команд, яке показало, що готовність до участі в змаганні "Кубок Ліги" не є достатньо високою: 17 клубів із 24 другої ліги відмовилися від участі в цих змаганнях. Основний мотив – фінансова неспроможність клубів. До речі, запропонованим проектом передбачено зональний принцип з мінімальними переїздами команд та незначні витрати на оплату роботи арбітрів у розмірі на рівні змагань серед аматорських команд.

Таким чином, члени Центральної Ради постановили Адміністрації ПФЛ доопрацювати з клубами формат проведення змагання "Кубок Ліги", розробити відповідне Положення, визначити склад груп команд-учасниць, календар турніру та надати на затвердження наступному засіданню Центральної Ради.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору