Новини ліги

Результати другого попереднього етапу розіграшу Кубка України

09:54, 19 серпня 2010

18 серпня 2010 року відбулися матчі другого попереднього етапу розіграшу Кубка України сезону 2010-2011 років. До вашої уваги результати матчів:

"Фенікс-Іллічовець" Калініно – "Зірка" Кіровоград 4:3 (1:2)
300 глядачів.
Голи: Акчурін Ренат 33, 59, Леонов Дмитро 57, Гай Антон 89 – Кочура Олександр 7 (пен.), Давидов Олег 15, Галенко Ярослав 85.
Попередження: Гай Антон 90+1 – Гріщенко Юрій 77.

Поєдинок пройшов у напруженій боротьбі, а переможець визначився на останній хвилині. Глядачі стали свідками семи голів. Під час матчу калінінцям довелося відіграватися, а коли здавалося зустріч перейде в додатковий час, Антон Гай поставив фінальну крапку. 4:3 – перемога "Фенікса-Іллічовця"!

"Дністер" Овідіополь – ПФК "Олександрія" 0:4 (0:0)
400 глядачів.
Голи: Кабанов Тарас 52, Іващенко Валерій 77, Фурта Юрій 86, Грибанов Сергій 90.
Попередження: Білозор Сергій 40, Поспєлов Дмитро 76.

У першому таймі невисокий темп матчу ряснів великою кількістю боротьби за м'яч в основному в центрі поля і верховими безадресними передачами м'яча в штрафну у виконанні футболістів ПФК "Олександрія". Перший небезпечний момент виник на 8-й хвилині матчу, коли швидкісна контратака "Дністра" завершилася тим, що Продан вивів Степанишина один на один, але удар Олександра в обвід воротаря обминули і бічну стійку. Наступна "гострота" була через двадцять хвилин: олександрійці Запорожан і Шупик на правому фланзі розіграли "спартаківських стінку", в результаті якої Запорожан завдав удар, що вийшов не сильний і не точний. Знову стінка і проникнення в штрафну "Дністра" завершилася тим, що Паламарчук після удару Грицука накрив м'яч у нижньому лівому від себе кутку воріт. І ще один момент з першого тайму був створений на 38-й хвилині, коли атака "Дністра" по лівому флангу завершилася пасом Хромих на Степанишина, який накрутив трьох захисників в штрафній і прострілив у воротарську, але ніхто з партнерів не відгукнувся на передачу. У другому таймі темп гри не змінився, а от рахунок... На 52-й хвилині ПФК "Олександрія" відкрила рахунок у матчі. Мельник прорвався по лівому флангу і майже від кутового прапорця прострілив на Кабанова, який холоднокровно з 5-ти метрів розстріляв ворота - 0:1.   

На 77-й хвилині ПФК "Олександрія" збільшила рахунок у матчі. У верховій боротьбі з Галюза переможцем вийшов Іващенко, який парашутом з 3-х метрів перекинув м'яч через Паламарчука точно в правий кут воріт - 0:2.   

На 86-й хвилині ПФК "Олександрія" забила ще м'яч. Завершуючи олександрійську атаку Запорожан навісив у воротарську, звідки Фурта чарівно повз воротаря вразив ворота - 0:3.   

І на 89-й хвилині ПФК "Олександрія" забила, як і в попередньому матчі в Овідіополі, четвертий м'яч. Запорожан майже від кута поля подав штрафний на Іващенка, який низом з-за штрафної прострілив на Грибанова, який без проблем переграв Паламарчука і увігнав м'яч у сітку - 0:4.

Прес-служба ФК "Дністер" Овідіополь

 

"Прикарпаття" Івано-Франківськ – "Енергетик" Бурштин 1:0 (1:0)
2500 глядачів.
Голи: Микуляк Олександр 39.
Попередження: Микуляк Олександр 53, Стоцький Роман 58, Деркач Андрій 62, 80, Барчук Віктор 71, Зелді Сергій 73 - Данищук Віктор 20, Веретко Андрій 50, Афанасьєв Олександр 56, Гребинський Ігор 82, Лазорик Микола 86.
Нереалізований пенальті: Микуляк Олександр 10.

"Динамо" Хмельницький – "Чорноморець" Одеса 0:1 (0:1)
4000 глядачів.
Голи: Челебадзе Георгій 4
Попередження: Шимко Олександр 18, Маліцький Олександр 77 - Слінкін Андрій 20, Мельник Сергій 39.

На кубкову гру з "Динамо", що виступає у другій лізі, тренерський штаб "Чорноморця" виставив склад, до якого, в основному, увійшли футболісти, які не мають великої ігрової практики у першій команді. Футболісти, що залишилися в Одесі, а саме: Бабич, Балашов, Васін, Паст, Діденко, Зубейко, Політило, Портільо, Трусевич і Якименко під керівництвом тренера Андрія Телесненко взяли участь у двосторонці за участю гравців "Чорноморця-2".

У Хмельницькому "морякам" вдалося забити швидкий гол. Дорош перехопив м'яч біля штрафної площадки "Динамо", через Гавриленко переадресував його Челебадзе, який точно пробив низом у дальній кут - 1:0. Одесити цілком могли розвинути успіх, проте Дорош з близької відстані не влучив у "рамку", а ще в трьох випадках його спроби виходу один на один з воротарем завершувалися свистком арбітра, що фіксував офсайд. На 27-й хвилині добре виконаний Челебадзе штрафний удар зумів відбити голкіпер "Динамо". Незабаром перший небезпечний епізод виник біля воріт "Чорноморця": "постріл" Малицького метрів з 25-ти Ширяєв парирував не без зусиль, тут же послідував соковитий дальній удар Шимко, але м'яч минув "рамку". Той же Малицький на 32-й хвилині увірвався в штрафну, однак пробив у захисника "моряків". Одесити відповіли ще трьома гольовими моментами: Слінкін, перебуваючи у вигідному становищі, не зміг зупинити м'яч, удар Дороша з лінії воротарського майданчика прийшовся в Козіброду, таким же чином вчинив і Мельник, який підключився в атаку при "стандарті".

Другий тайм активніше розпочали господарі поля. Після прострілу Безвещука хтось з одеситів ледь не зрізав м'яч у власні ворота - Ширяєв встиг зреагувати. На 68-й хвилині Бортник проскочив між двома захисниками "моряків", увійшов до штрафного, але пробив у стійку. Не потрапив з близької відстані в "рамку" після кутового Шляховий.

Атаки "Чорноморця" куди частіше створювали напруженість у володіннях Козіброди. Челебадзе з кута штрафного послав м'яч над хрестовиною, не встиг "замкнути" далеку штангу Де Матос, Владов головою пробив з шести метрів над поперечиною, "постріл" Мельника з лінії штрафної дивом не став гольовим - рикошет призвів до кутовому. На 86-й хвилині сольний прохід зробив Де Матос, обіграв кількох суперників і пробив з близької відстані в порожні ворота, але Черемісін встиг перехопити не сильно посланий м'яч.

Динамівці до останнього билися за нічию. Одного разу при подачі кутового у штрафну "Чорноморця" прибіг навіть голкіпер хмельницької команди, але одесити зуміли зберегти переможний рахунок.

"Моряки" вийшли в 1/16 фіналу Кубка України, їх суперника визначить жереб. Матчі наступного етапу розіграшу заплановані на 22-е вересня.

Прес-служба ФК "Чорноморець" Одеса

 

"Геліос" Харків – "Кримтеплиця" Молодіжне 0:1 (0:0)
300 глядачів.
Голи: Голопьоров Владислав 89 (пен.).
Попередження: Голопьоров Владислав 90+1.
Нереалізований пенальті: Даудов Марат 42.

Слід зазначити, що у звітному поєдинку тренер кримчан Олександр Севідов дав відпочити футболістам, які минулої суботи вдало зіграли проти другої команди київського "Динамо". У запасі залишилися голкіпер Бандура, захисники Дмитро та Олександр Антонюки, півзахисники Романенко, Абляметов, Симончук і Голоперов. Втім, футболістів, що вийшли на поле зі старту, можна назвати експериментальним складом, але аж ніяк не другим. Разом з отримали шанс проявити себе молодими Зубко і Новотрясовим на поле з капітанською пов'язкою вийшов рекордсмен клубу за кількістю зіграних матчів Віталій Саранчук. Були на поле і досвідчені Візавер, Трухін і Єрмоленко. Пару Зубко в атаці склав Сулейман Діабі. Дебютував у складі "тепличників" 22-річний захисник Єгор Бідний.  

"Геліос", на правах господарів поля, почав зустріч активніше. Харків'яни володіли територіальною перевагою, але ігровим навряд чи. До небезпечних моментів біля воріт "Кримтеплиці" справа не доходила. Кримчани нав'язали супернику боротьбу, а самі шукали удачі в контратаках. Пробивали по воротах при першій зручній нагоді. Правда, точними удари Діабі, Зубко і Новотрясова не вийшло. Передачі півзахисників молодежненцев шукали попереду івуарійця. Але оборона "сонячних" діяла грамотно – раз-по-раз Сулейман опинявся в офсайді.   

Найгостріший момент у першій частині зустрічі стався на 41-й хвилині. Віталій Візавер зіграв рукою у штрафному. Арбітр Сергій Берізка вказав на "точку". Врятував команду Сергій Вокальчук. Він зумів відбити пенальті у виконанні Даудова.   

Другий тайм хоч і вийшов веселіше, але гострими атаками теж не ряснів. На 64-й хвилині Сулейман Даібі заробив вільний. Після розіграшу непоганий момент мав Ігор Зубко. Але нападник пробив вище дев'ятки. На 76-й хвилині хорошу передачу Дмитра Трухіна з флангу замикав, який вийшов на заміну Голоперов, але пробив неточно. Кінцівку зустрічі активніше провели харків'яни. Спочатку Даудом зробив пас п'ятою на Акименко. Той обвів Бойко, але вдарив точно в руки воротарю. Потім метрів з 20-ти бив Тарасенко. Вокальчука не збентежив навіть рикошет і з ударом голкіпер "Кримтеплиці" упорався. Загалом, гра поступово йшла до додаткового часу, коли арбітр знову призначив одинадцятиметровий. І знову за гру рукою був покараний захисник. Тільки тепер не кримчан, а "Геліоса". Владислав Голопьоров свій шанс втрачати не став. Потужно пробивши в ліву від себе "дев'ятку", він приніс "тепличникам" перемогу і вихід в 1/16 фіналу кубка!

Прес-служба ФК "Кримтеплиця" Калініно

 

"Нафтовик-Укрнафта" Охтирка – ФК "Львів" 1:0 (0:0)
2100 глядачів.
Голи: Вітер Дмитро 90+2
Попередження: Зайчук Владислав 74, Вітер Дмитро 90+2 - Кандауров Андрій 50, Кікоть Андрій 68, Гальчук Любомир 8.

"Олком" Мелітополь – "Сталь" Алчевськ 1:2 (0:1)
1500 глядачів.
Голи: Жадан Артем 57 - Гордя Ігор 4, Назаренко Дмитро 49.
Попередження: Галушкін Андрій 58, Ткачов Євген 87, Кирянов Михайло 90 - Назаренко Дмитро 71, Мироненко Роман 87.

У рамках другого кваліфікаційного раунду Кубка України "Сталь" грала в Мелітополі проти міцного представника другої ліги, який, до того ж, очолює луганський тренер Дмитро Кара-Мустафа. На цей поєдинок тренерський штаб алчевців виставив основний склад, за винятком Коллінса, що залишився вдома через невеликої травми.

Вже на четвертій хвилині Гордя після індивідуального проходу по центру завдав точного удару у верхній кут - 0:1. У кінцівці тайму хороший шанс зрівняти рахунок був у господарів, але надійно зіграв Сітало, вчасно який кинувся під удар. У дебюті другої половини зустрічі після подачі Окани зі штрафного на дальню стійку рахунок подвоїв Назаренко - 0:2. Тут же Мироненко міг зробити рахунок непристойним, але, втікши один в один буквально з центру поля, що вийшов на заміну півзахисник пробив повз ворота. Гол престижу у складі "Олкома" вдався вихованцю "Сталі" Жадану, який у підкаті відібрав м'яч і пробив у дальній кут – 1:2. Такий рахунок залишав господарям надію на вихід у наступний етап Кубка, але алчевці контролювали ситуацію, спокійно довівши зустріч до логічної перемоги.

У середу, 22 вересня будуть зіграні матчі 1/16 фіналу, жеребкування якого відбудеться найближчим часом. На цій стадії турніру у боротьбу за Кубок вступлять всі клуби Прем'єр-ліги.

Прес-служба ФК "Сталь" Алчевськ

 

"Бастіон" Іллічівськ – ФК "Полтава" 0:1 (0:0)
800 глядачів.
Голи: Марченко Костянтин 74.
Попередження: Кувшинов В'ячеслав 31, Лілик Віталій 75 – Григоренко Євген 78.
Нереалізований пенальті: Кундель Максим 58.

"Закарпаття" Ужгород – "Титан" Армянськ 2:3 (0:1)
500 глядачів.
Голи: Хауши Богдан 67 (пен.), Невуче Чарлес 75 – Довжик Роман 52, Волга Євген 7, Радіонов Євген 90.
Попередження: Заставний Володимир 73, Невуче Чарлес 88 – Довжик Роман 30, Світличний Роман 34, Столярчук Андрій 49, Мацак Андрій 83.

Першу цьоготижневу дуель з армянським "Титаном" "Закарпаття" програло. На жаль, 2:3 на користь гостей "Авангарду" невтішно підсумували виступи ужгородців у Кубку України.
 
Так склався футбольний календар, що за якихось чотири дні "Закарпаття" і "Титан" повинні були зіграти аж два матчі. І обидві зустрічі, спочатку в 1/32 фіналу Кубка, а потім в шостому турі першої ліги, на рідній для команди Ігоря Гамули арені. Нехай армянці тільки щойно дебютували у першій лізі, з рахунків їх не квапилися списувати навіть завзяті фанати ужгородців. Бо ж після п’яти турів у чемпіонаті новачок сенсаційно втримує лідерську позицію!
 
Будьмо відвертими — сьогоднішні господарі поля Кубок України вважали другорядним для себе турніром. За два тижні до цієї дуелі на словах це підтвердив наставник крайового ФК Ігор Гамула, у середу він це зробив ділом — на газон вийшли футболісти, які не мають постійної ігрової практики. А, скажімо, молодий півзахисник Володимир Заставний узагалі дебютував у футболці "Закарпаття".
 
З перших хвилин господарі переважали суперника в ігровій ініціативі. Та тільки у центрі поля. Ближче до карної зони атакувальні пориви ужгородців губилися у захисних редутах кримчан. Прикро тому, що не через їхню міць. А через відразу свою неуважній, подеколи й навіть халатність. Відверто дивували подеякі паси у виконанні досвідченого Євгена Лисицина, невміння приймати м’яча Сергеєм Алєксєєвим, абсолютною інертністю колись грізного форварда Юрія Целиха. А футбол у виконанні Олександра Згури узагалі змусив задуматися головного тренера команди (про що Ігор Гамула зізнався на післяматчевій прес-конференції) — а яка його роль у колективі?!
 
Загроза воротам суперника створювалася найперше після виконання стандартів. На 10-й хвилині господарі виконали корнер, а Богдан Хауши головою завершував подачу. Центроборонець пробив у нижній кут, однак голкіпер дивом врятував свій "Титан" від голу. За 4 хвилини опісля Лисицин знову виконав кутовий, і вже Алєксєєв мав момент. Та його постріл також не став влучним. Ідентична прикрість сталася і з Андрієм Бойком.
 
Ще раніше "Титан" забив: армянці далеко у поле викинули м’яча з аута, сфера опинилася у штрафному майданчику, а вже там спритнішим за захист і воротаря Надя виявився Євген Волга. На 7-й хвилині ногою той відкрив рахунок — 0:1!
 
Ні, після такого ляпу від дебютанта першої ліги господарі не кинулися відіграватися. Й надалі володіли ініціативою, та увесь креатив закінчувався як тільки ужгородці доходили до карної зони опонента.
 
Вірилось, що бодай другий тайм внесе корективи у події на полі. Однак в його першій половині ми цього не дочекалися. "Титан" здивував знову — втретє (!) за матч гості дійшли до воріт суперника, і вдруге забили. "Відзначився" голкіпер Ужгорода Олександр Надь. Його помилка під час шикування стінки коштувала закарпатцям задорого: на 52-й хвилині армянці заробили штрафний, і з 35-ти метрів зі штрафного пробили Надя!
 
І тільки опісля господарі "воскресли". Та спочатку Ігор Гамула випустив на поле основних в інших матчах півзахисника Платона Свиридова і нападника Чарлеса Невуче. Ці двоє додали швидкості в атаці і, найголовніше, "освіжили" гру. Скоротити відставання господарям допомогла… рука опонента. Після прострілу Євгена Лисицина з флангу на 65-й хвилині оборонець зупинив м’яч не за правилами. Арбітр з Хмельницького Олександр Бондар не вагався — вказав на "точку". Дещо згладити свої гріхи у захисті (а таких, у першу чергу авантюризму, було чимало) спробував Богдан Хауши, вдало реалізувавши одинадцятиметровий. Відігралися ж ужгородці зусиллями Невуче — нігерієць майстерно прийняв м’яча на груди і відразу вдарив по воротах — 2:2. Сталося це на 75-й хвилині.

Стадіон святкував, бо ж був упевнений у майбутньому успіху закарпатців. Усе розставити на свої місця мав шанс Платон Свиридов. На 89-й хвилині півзахисник скористався несподіваним для оборони "Титана" пасом від Невуче і вибіг один на один з голкіпером. Та що, коли удар видався кволим. Натомість уже наступний контрвипад гостей (ця команда уп’яте дійшла до воріт опонента) закінчився третім голом. Іван Лень дозволив супернику звільнитися від своєї опіки, а Євген Радіонов поховав господарів — 2:3. 

Що ж, умовні дублери "Закарпаття" із завданням не справилися. Тепер на авансцену вийде основа ужгородців. Станеться це вже у суботу. І якщо сьогодні розплавити "Титан" команді не вдалося, то, певно, час підвищувати градус у закарпатській печі?!

Прес-служба ФК "Закарпаття" Ужгород

 

"Олімпік" Донецьк – "Арсенал" Біла Церква 1:3 (0:1)
200 глядачів.
Голи: Тарнов Єгор 59 (пен.) - Гордієнко Дмитро 26, Кривошеєв Олексій 64, Швець Ігор 89 (пен.).
Попередження: Уланов Олександр 23, Головченко Андрій 63, Лівіцький Олег 71.

"Сталь" Дніпродзержинськ – "Скала" Моршин 1:0 (0:0)
500 глядачів.
Голи: Куянов Віталій 51.
Попередження: Коропецький Василь 39.

"Кремінь" Кременчук – "Нива" Тернопіль 3:0 (0:0)
2000 глядачів.
Голи: Борш Руслан 58, Степанчук Сергій 80, 84
Попередження: Місяйло Андрій 60, Зайко Дмитро 78 - Гринченко Анатолій 63, Кормило Тарас 65, Остренко Павло 72.
Видалення: Місяйло Андрій 90+2 - Остренко Павло 90+2.

"Енергія" Нова Каховка – "Єдність" Плиски 0:1 (0:0)
4500 глядачів.
Голи: Ковальчук Андрій 55
Попередження: Білоусов Євген 86 – Лемішевський Андрій 45+1, Прима Дмитро 58, Карпов Олександр 74, Синьогуб Олег 85.

"Гірник-Спорт" Комсомольськ – "Буковина" Чернівці 2:1 (0:0)
500 глядачів.
Голи: Слива Євген 104, Малюк Тарас 62 – Гунчак Руслан 72
Попередження: Слива Євген 105+1, Бахметьєв Андрій 119, Малюк Тарас 36, Мазур Віктор 98 – Іванов Павло 103, Коробкін Владислав 105+1.
Видалення: Малюк Тарас 105+1 – Іванов Павло 105+1.

Суперником чернівецької "Буковини" у другому попередньому етапі Кубка України став колектив другої ліги (група "Б") "Гірник-Спорт" (Комсомольськ). Напередодні гри наставник "Гірника-Спорту", екс-гравець "Буковини", Сергій Мурадян зазначив: "Я переконаний, що чернівчани у першій лізі задніх не пастимуть. Незважаючи на те, що ми граємо вдома, на нас очікує важкий поєдинок". Головний тренер ФСК "Буковина" Вадим Заяць неодноразово казав, що його колектив планує пройти у Кубку України якомога далі.

У матчі з "Гірником-Спортом" Вадим Григорович вперше випустив у основі воротаря Сергія Преснакова та Вадима Пислара, який останнім часом грав у "Буковині-2". До основи "Буковини" повернувся Владислав Рудченко. У останніх поєдинках Владислав виходив на заміну. У запасі залишилися капітан Владислав Коробкін і віце-капітан Руслан Гунчак.

Вже на 2 хвилині матчу воротам господарів поля загрожував Вадим Пислар. На жаль, "пострілу" Вадима забракло влучності. Через 3 хвилини півзахисник "Буковини" Олександр Донець зробив передачу з правого флангу атаки чернівецької команди, і Роман Степанков завдав удару головою. Шкіряна куля пройшла вище воріт. На 12 та 16 хвилинах зустрічі удари Олександра Донця приймали на себе захисники господарів.
 

На 31 хвилині гри удару з метрів 40 завдавав Петро Климус, а Роман Степанков намагався переправити м’яча у ворота. Голкіпер команди з Комсомольська зіграв вдало. Згодом на вістрі атаки "Буковини" опинився Владислав Рудченко. На удар Владислава головою зреагував страж воріт суперника. Під завісу першої половині зустрічі "пострілу" головою завдав Вадим Пислар. М’яч пролетів у лічених сантиметрах від стійки.

У дебюті другого тайму мав можливість відзначитися Владислав Коробкін, який вийшов на заміну після перерви. На жаль, Владислав не зміг влучити у "рамку". Згодом шкіряна куля опинилася у воротах… "Буковини". Атаку "Гірника-Спорту" результативним "пострілом" завершив Тарас Малюк (62 хвилина). Через хвилину на поле вийшов досвідчений Руслан Гунчак. Заміна виявилася вдалою, і на 74 хвилині зустрічі Руслан завдав влучного удару головою.

Основний час зустрічі завершився з рахунком 1:1. Прикро, але на 103 хвилині гри буковинці пропустили вдруге. Цього разу ворота Сергія Преснакова вразив Євген Слива. На жаль, зрівняти рахунок підопічним Вадима Зайця не вдалося. До того ж, впродовж додаткового часу дві жовті картки отримав захисник Павло Іванов, якому довелося достроково залишити поле.

Наша команда, яка поступилася у додатковий час із рахунком 1:2, припинила боротьбу за Кубок України. Думається, що наші футболісти зможуть реабілітуватися за поразку у вітчизняному Кубку в матчі першості України проти київського "Динамо-2".

Прес-служба ФСК "Буковина" Чернівці

 

"Карпати" Яремче – МФК "Миколаїв" 1:0 (1:0)
1500 глядачів.
Голи: Кавінський Василь 23
Попередження: Вовчак Роман 50, Коцабюк Михайло 75 - Білий Іван 35, Кузнєцов Дмитро 72, Маткевич Анатолій 90+3
Нереалізований пенальті: Маткевич Анатолій 71.

 

"Шахтар" Свердловськ – "Нива" Вінниця 3:2 (2:1)
2500 глядачів.
Голи: Ольхович Віталій 67 (пен.), Пономар Віталій 21, Данаєв Андрій 7 - Герасимець Сергій 75 (пен.), Клімов Василь 45+1.
Попередження: Минка Дмитро 43, Помазанов Олександр 45, Кошелєв Геннадій 53 - Воронін Сергій 66.

 

Слідкуйте за нами. Далі - цікавіше!




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору