Новини ЗМІ

Перша ліга - 5 тур. Кращий суддя – глядач

23:00, 13 серпня 2010

 ПФК "Олександрія"- "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка 1:1 (0:1)

4500 глядачів.

Арбітр: О. Павлюк (Київ).

Асистенти арбітра: О. Мартищенко (Ірпінь), Д. Шаличев (Суми).

4-ий арбітр: Д. Попельницький (Кіровоград).

Делегат ФФУ: В. Шебек.

"Олександрія": Паньків, Чередніченко, Казанюк- к/к, Довгий (Кременчуцький, 76), Іващенко, Запорожан, Гітченко, Грибанов (Шупік, 69), Ксьонз (Мельник, 81), Сидоренко (Кабанов, 46), Грицук.

Запасні: Овсієнко, Колесник, Бідловський.

Головний тренер: В. Шаран.

Президент клубу: М. Лавренко.

"Нафтовик-Укрнафта": Дейнеко, Бояринцев, Зайчук, Карпенко, Тарасенко, Погорєлов, Єсип (Покосенко, 90+2), Євсєєв (Ліщук, 78), Деревльов (Вітер, 65), Саванчук, Коваль (Каракевич, 84).

Запасні: Втюрін, Прокурор, Котелюх.

Головний тренер: С. Мізін.

Голи: А. Гітченко, 65 - Коваль, 37.

Попередження: І. Чередніченко, 39, А. Гітченко, 42, О. Довгий, 50, І. Мельник, 84, О. Казанюк, 89, М. Кременчуцький, 90 - В. Зайчук, 75, С. Карпенко, 89, О. Покосенко, 90+3.

 

Давно такого емоційного по накалу футбольного матчу не бачили глядачі на трибунах КСК "Ніка", яких зібралось в день Маковія 4500 глядачів.

Масована, громоголосна, аудиторія віддала весь свій запал одностайності з командою – нестримному бажанню перемоги! І вона була близькою в кінці матчу якби не зовсім коректні дії судді в полі О. Павлюка, не зіпсували настрій олександрійців – наші гравці з подачі кутового забили другий гол, чистий – по всіх правилах, але суддя відмінив його, вказавши на напад на голкіпера гостей. Обурення від таких дій олександрійців були емоційними. При беззаперечній ігровій, територіальній перевазі наших гравців, коли біля 10 гострих моментів виникло біля воріт Є. Дейнеко, але один контрвипад дебютанта "Нафтовика" А. Коваля (№18) на 37-й хв. привів до того, що гості повели в рахунку. Такий порядок подій на полі зрозуміло, не міг залишитися поза увагою нашого головного тренера В. Шарана. Були включені додаткові резерви – заміни в другому таймі, які привели нашу команду до бажаного результату. На 65-й хв. після чергової масованої атаки, А. Гітченко головою забив гол. 4500 глядачів піднялися з трибун… Така підтримка хіба що була під час матчу нашої команди проти донецького "Шахтаря" в 1/4 Кубку України. Радість голу віддалася оваціями, які було чутно на всю Олександрію.

Перший тайм однозначно був за олександрійцями. Перший гольовий момент виник після потужного удару О. Казанюка якби на заваді не стала поперечина, то рахунок був би відкрито. Гості відповіли прицільним ударом на 8-й хв., але вправно зіграв наш Ю. Паньків.  А вже на 12-й хв. С. Грибанов вийшов на гарну ударну позицію, пробив, але не влучив у ворота. На 15-й хв. знову С. Грибанов знаходився на вістрі атаки, коли головою замикав подачу з кутового, але голкіпер гостей накрив цей м'яч. За хвилину вже В. Іващенко на своєму фланзі накрутив кількох захисників і пробив з розвороту, і знову голкіпер суперника  рятує ворота від можливого голу. На 22-й хв. атака лівим флангом олександрійців мала увінчатися успіхом: В. Іващенко вміло виконав навіс на голову С. Грибанову – удар, де взявся той голкіпер, відбив м'яч. На 32-й хв. свою майстерність обводки в черговий раз продемонстрував П. Ксьонз, але завершальний удар прийшовся мимо цілі. На 37-й хв. гості провели швидку контратаку, яка завершилась взяттям воріт Ю. Паньківа.

До кінця першого тайму були моменти на користь олександрійців, але завдячуючи кіперу гостей, олександрійці не змогли реалізувати гольові ситуації.

Другий тайм пішов на користь господарям поля. Настрій на перемогу був переданий головним тренером В. Шараном. Були включені інші - підвищені швидкості, включилися флангові проходи, добротні розпасовки. Гравці осмислено вели цю гру. На трибунах за активної підтримки вболівальників, відчувалось, що назріває гол. На 87-й хв. після чергового навісу на штрафну суперника, гравець олександрійської команди у стрибку вколотив шкіряного у сітку воріт охтирчан, але суддя в полі відмінив взяття воріт, вказавши на порушення правил гри проти голкіпера гостей. Але тисячі олександрійців вірячи своїм очам, а не судді, не сприйняли його рішення – трибуни загуділи обуренням.

Фінальний свисток зафіксував нічийний результат – 1:1.

Післяматчева прес-конференція:

С. Мізін, головний тренер "Нафтовика-Укрнафта":

"Хлопці виконали ту настанову, яка була поставлена перед грою, що в кінцевому результаті не дало можливості господарям нас обіграти. Ми добре знали, що нас чекає в Олександрії, тому і готувались дуже добре. Адже ваша команда збалансована, кваліфікована. Я залишився задоволений результатом. Стосовно спірного голу, то керманич гостей зауважив, що був фол олександрійського гравця проти голкіпера, а по грі руками охтирчан – треба дивитись запис".

В. Шаран, головний тренер ПФК "Олександрія":

"Перед кожною грою ми акцентуємо увагу гравців на те, щоб не пропускати м’ячі. Для нас немає різниці, яка перед нами команда "Сталь" чи Бурштин. Якщо пропускаємо, то винуватими залишаються захисники. По великому рахунку, я дуже задоволений грою,  подякувавши гравцям за цей матч. Вони тримали той темп гри, який був вищим від гостей. Наша біда в тому, що немає завершень, на жаль, не забиваємо м’ячі, які повинні забивати. Маючи таких кваліфікованих гравців, як Т. Кабанов, Є. Шупік, С. Грибанов… Гості досить добре захищались, щоб не програти. Дві останні гри не на нашу користь. Забили б у першому таймі хоча б один гол, то перемогли б. Ми не заслуговували в останніх двох матчах на такі результати".

Іван Мельник, ПФК "Олександрія"                .




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору