Новини ЗМІ

Перша ліга - 5 тур. "Буковина" Чернівці – "Нива" Вінниця 1:0 (0:0)

23:00, 14 серпня 2010

 "Буковина" Чернівці – "Нива" Вінниця 1:0 (0:0)

6900 глядачів.

Арбітр – Сергій Березка (Київ), асистенти арбітра – Ігор Сидорук (Конотоп), Іван Староста (Ужгород), четвертий арбітр – Микола Левко (Чернівці), делегат ФФУ – Михайло Митровський (Ужгород).

"Буковина": Олександр Чурілов, Сергій Басов, Петро Климус, Павло Іванов, Іраклій Циколія, Руслан Гунчак, Роман Дорош, Олександр Донець (Олег Керчу, 75), Євген Сантрапинських (Роман Степанков, 41), Владислав Коробкін (Владислав Рудченко, 86), Степан Маковійчук (Валерій Блажко, 90+2).

Запасні: Сергій Преснаков, Вадим Пислар, Сергій Шевцов.

Тренер – Вадим Заяць.

"Нива": Олександр Гайдаржи, Володимир Найко, Федір Прохоров, Павло Лукянець (Василь Клімов, 59), Вадим Бовтрук, Олександр Гергелюк, Руслан Качур (Андрій Веретинський, 67), Сергій Воронін (Юрій Ярмолюк, 77), Дмитро Козьбан (Сергій Герасимець, 46; Олексій Пивовар, 87), Андрій Пилявський, Сергій Кушка.

Запасні: Владислав Чангелія.

Тренер – Олег Федорчук.

Гол: Володимир Найко (50, автогол).

Попередження: Андрій Пилявський (43), Павло Лук'янець (58), Андрій Веретинський (72).

Вилучення: Андрій Пилявський (51, друге попередження).

 

Ще за союзних часів матчі між чернівецькими та вінницькими футболістами мали принциповий характер.

Найбільше закарбувалася в памяті зустріч, яка відбулася ще у 1988 році. Тоді буковинці познущалися над вінничанами – 8:1. Врешті – решт, явної переваги у багаторічному протистоянні "Буковина" - "Нива" не має жодна з команд. Зокрема, минулого сезону буковинці у рідних стінах здобули блискучу перемогу з рахунком 3:0, а у Вінниці успіх святкувала "Нива" - 2:1. За підсумками сезону – 2009/2010 наша команда та представники Вінниці здобули право виступати у першій лізі вітчизняного футболу.

На гру "Буковина" - "Нива" тренерський корпус чернівецького клубу мав можливість виставити найсильніший склад, а ось Олег Федорчук не міг розраховувати на півзахисника Богдана Варченка, який переніс операцію на меніск.

У порівнянні з матчем із "Нафтовиком – Укрнафтою" Вадим Заяць зробив лише одну заміну. До основного складу повернувся нападник Владислав Коробкін, який знову одягнув капітанську повязку "Буковини".

У першому таймі більше нагод відзначитися мали гості. Однак, як зазначив на післяматчевій прес–конференції Вадим Заяць, удача була на боці "Буковини". Щобільше, що блискуче відіграв поєдинок із "Нивою" Олександр Чурілов, якого, деякі "знавці" футболу хотіли бачити на лаві запасних. Дійсно, Олександр припустився помилок у попередніх зустрічах, однак, саме майстерність Чурілова дозволила нашій команді досягти максимального результату в останніх двох матчах першості України. Приємно також, що наша команда не пропустила жодного м’яча. Це, звісно, повинно додати впевненості нашим центральним захисникам Климусу та Басову, які, сподіваємося, додаватимуть з кожним матчем.

Щодо результативної атаки "Буковини", то наші земляки зуміли відзначитися на 50 хвилині зустрічі. Наш досвідчений півзахисник Руслан подав зі штрафного з лівого флангу практично з центра поля, а гравець "Ниви" Володимир Найко головою переправив м’яча у власні ворота. Цікаво, що Володимир – вихованець буковинського футболу, який пройшов школу київського "Динамо". Незважаючи на автогол, Володимир відіграв непоганий поєдинок. Сподіваємося, що Володимир Найко у майбутньому повернеться до рідних Чернівців і одягне футболку рідної "Буковини".

З 51 хвилини матчу "Буковина" грала у більшості. Через друге попередження поле залишив Андрій Пилявський. Зрозуміло, що це суттєво допомогло "Буковині" довести поєдинок до перемоги. Щобільше, наші хлопці в другому таймі мали непогані шанси збільшити свою перевагу в рахунку. На жаль, не судилося. Врешті–решт, "Буковина" здобула перемогу з рахунком 1:0 та опинилася серед лідерів першої ліги. Підопічні Вадима Зайця випереджають одеський "Чорноморець" та ужгородське "Закарпаття" - команди, які ще цього року грали у еліті вітчизняного футболу.

Наступного тижня на чернівецьку "Буковину" очікують дві зустрічі. Вже у понеділок наші земляки вирушать на кубковий поєдинок у Комсомольськ, де зіграють з місцевим клубом "Гірник–Спорт" , а потім, не повертаючись у Чернівці, відбудуть у Київ на матч першості України "Динамо–2" - "Буковина".

 

Післяматчева прес-конференція:

Головний тренер "Буковини" Вадим Заяць:

- Вадиме Григоровичу, які враження залишилися від гри "Буковина" - "Нива"?
- Ви бачили те, що суперник мав можливості засмутити нас. Однак ми зберегли свою ворота у недоторканості та зуміли забити переможний гол. Сьогодні удача була на нашому боці.

- Здалося, що впродовж матчу арбітр не дав у наші ворота три пенальті. Прокоментуйте, будь–ласка, рішення судді?
- Я не звик коментувати рішення арбітра.

- Ви вирішили замінити Євгена Сантрапинських ще у першому таймі. З чим пов’язана ця заміна?
- Сантрапинських відіграє у нашій команді одну з ключових ролей. Однак, Євген не пройшов разом із командою повноцінних зборів. Погодьтеся, що сьогодні він був блідою тінню того, Сантрапинських, якого ми звикли бачити у кращих для нього поєдинків. Тим більше, що у першому таймі мене не влаштовувала гра команди. Тому і була необхідність змін у складі колективу.

Головний тренер вінницької "Ниви" Олег Федорчук:

- Пане Олеже, прокоментуйте, будь–ласка, сьогоднішню зустріч…
- У першому таймі ми мали велику перевагу. Наша команда створила поблизу воріт "Буковини" принаймні чотири голевих моментів. На жаль, ми їх реалізувати не змогли. А ось у другій половині гри наша команда забила сама собі. Я не розумію, те, за що вилучили з поля нашого гравця Пилявського. Це був звичайний фол. Під час матчу таких порушень може бути і тридцять. Якщо би всі судили так, як арбітр сьогоднішнього матчу, то жодна б зустріч не тривала 90 хвилин. Після вилучення нашого футболіста гра носила вже зовсім інший характер. Ми могли пропустити ще.

- Як Ви оцінюєте виступ "Ниви" на старті першості України?
- Думаю, що ми виступаємо гідно. У Охтирці мої підопічні поступилися з рахунком 0:4. Однак, ми мали перевагу. Пропустивши гол, гравці "Ниви" кинули оборону та намагалися відігратися. Після цього ми пропустили ще три голи. До речі, у нас, як і у "Буковини", зіграний колектив. Вінницька та чернівецька команди у міжсезоння практично нікого не запрошували. Я дивився сьогодні "Буковину", де побачив лише кількох нових гравців. А у нас новачків і ще менше. Думаю, що "Нива" зможе піднятися вище у турнірній таблиці.

- Які завдання Вашої команди на сезон?
- Наше завдання - збирати вболівальників на стадіоні. Скажу, що "Нива" і "Буковина" - найвідвідуваніші команди першості України.

- Кого б Ви хотіли відзначити у складі обох команд?
- Непоганий поєдинок провів наш голкіпер і захисники. Незважаючи на те, що ми забили у власні ворота. Я задоволений діями Бовтрука. Щодо Вашої команди, то голкіпер "Буковини" (Олександр Чурілов – авт.) сьогодні робив у "рамці" дива. Я не можу зрозуміти те, як він зреагував на удари з кількох метрів.

 

Прес-служба ФСК "Буковина" Чернівці




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору