Новини ліги

"Зелене світло" телебаченню!

08:33, 11 серпня 2010

9 серпня відбувся матч між командами першої ліги "Кримтеплиця" Молодіжне - ФК "Львів" Львів. Цей матч одразу можна віднести до розряду історичних, адже команди першої ліги вперше потрапили на телеекрани за сприяння "Першого національного".

Віднині Професіональна футбольна ліга України спільно з телеканалом "Перший національний" надаватиме вболівальникам можливість переглядати центральні матчі турів змагань між командами першої ліги в прямому ефірі.

"Трансляція матчів в прямому ефірі - це новий етап у розвитку українського футболу, зокрема клубів Професіональної футбольної ліги. Така новація сприятиме залученню більшої кількості прихильників до спорту № 1", - зазначив президент ПФЛ Мілетій Бальчос. У своїх попередніх інтерв’ю президент підкреслював важливість трансляцій, зауваживши, що це має тверду перспективу підвищення інтересу вболівальників і громадськості України до змагань серед команд клубів першої ліги.

"Втім, перейшовши до наступної стадії роботи у контексті популяризації футболу, Професіональна футбольна ліга не планує відходити від практики трансляції матчів в Інтернеті, адже всебічне медіа висвітлення футбольних подій сприятиме розширенню аудиторії вболівальників та підвищенню рейтингу ПФЛ.

Започаткування телетрансляцій матчів має винятковий зміст, адже серед команд першої ліги намітилася запекла боротьба: в цьому змагальному сезоні 7 клубів претендують на вихід до Прем’єр-ліги. Протиборство буде дуже напруженим. Крім цього, ми ввели Play-off між першою та другою лігами. Це суттєво загострить боротьбу і можна бути впевненим, що турнірне становище команд обіцяє бути дещо нестабільним через мінімальну різницю в очках між командами. Боротьба буде дуже інтенсивною, і я дуже радий, що обставини складаються саме таким чином" - відмітив президент.

Стосовно технічних деталей трансляції, президент зробив особливий акцент на високій якості зображення. Зйомка відбувалася за допомогою шести камер, дві з яких розташовувалися за воротами з тим, щоб забезпечити кращий ракурс та картинку. Повтори дали змогу телеглядачам переглянути ефектні моменти, що виникали на полі під час гри. "Ми показали якісний продукт, вироблений спільними силами Професіональної футбольної ліги, "Першого національного" та компанії "Телеміст" - докладені зусилля себе виправдали" - сказав Мілетій Володимирович.

У своєму коментарі до трансляції заступник генерального директора "Першого національного" Михайло Метревелі зазначив, що на переконання футбольних вболівальників перша ліга здатна демонструвати гру достатньо високого рівня. Особливий акцент зроблено на інфраструктурі клубів першої ліги, зокрема стадіону футбольного клубу "Кримтеплиця" Молодіжне. Крім цього, пан Метревелі високо оцінив організацію матчу з боку Професіональної футбольної ліги.

Щодо трансляції, керівництво каналу задоволено її організацією та проведенням, отримавши достатньо високий рейтинг та частку. "Вважаю, якщо ми влаштуємо підписання довготривалого контракту з Професіональною футбольною лігою України та презентуємо цей проект до кінця року, то рейтингові показники значно зростуть. На сьогоднішній момент можу зробити висновок, що трансляції проводяться на високому рівні. Тому, сподіваюся, що нам вдасться підписати довготривалий договір з ПФЛ на трансляцію матчів, про що найближчим часом буде прийнято рішення. Ми глибоко вдячні Професіональній футбольній лізі, зокрема президенту Мілетію Бальчосу за високий професіоналізм в підготовці, організації та проведенні матчу", - зауважив Михайло Метревелі.        




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору