Новини ЗМІ

Перша ліга - 4 тур. Бліц-криг по-закарпатськи

23:00, 6 серпня 2010

"Закарпаття" Ужгород - "Фенікс-Іллічівець" Калініно 3:0
 

1100 глядачів.

"Закарпаття": 1. Олександр НАДЬ, 77. Віталій КОМАРНИЦЬКИЙ, 5. Олександр МАЛИГІН, 8. Антон ШЕНДРІК, 28. Микола ГІБАЛЮК, 7. Мірко РАЙЧЕВІЧ, 22. Юрій ШТУРКО (72 хв., 4. Євген ЛИСИЦИН), 24. Сергій АРТЮХ (79 хв., 27. Олександр ЗГУРА), 9. Платон СВИРИДОВ (37 хв., 14. Ігор МАЛИШ), 10. Чарлес НЕВУЧЕ (59 хв., 11. Сергей АЛЄКСЄЄВ), 19. Матвій БОБАЛЬ (59 хв., 17. Юрій ЦЕЛИХ).

Головний тренер - Ігор ГАМУЛА.

"Фенікс-Іллічівець": 33. Сергій ТУКАЧ, 5. Ігор ЛУЦЕНКО, 27. Артем БОБУХ, 8. Олександр БРИЛЬ (23 хв., 78. Валерій ПАНЧЕНКО), 3. Єрема КАВАЦІВ, 17. Ренат АКЧУРІН, 19. Антон ГАЙ (59 хв., 10. Денис ШЕВЧУК), 20. Микола РЯБКО (69 хв., 2. Сергій РЯБЦЕВ), 77. Олександр АРТЬОМЕНКО, 18. Андрій ШИБКО (46 хв., 15. Олексій ПАВЕЛЬКО), 6. Дмитро ЛЕОНОВ (73 хв., 55. Андрій ПОПОВ).

Головний тренер - Анатолій БEЛЯЙ.
 

Голи: 1-0 - 5 хв., 10. Чарлес НЕВУЧЕ; 2-0 - 15 хв., 19. Матвій БОБАЛЬ; 3-0 - 18 хв., Матвій БОБАЛЬ.

Попередження: Артем БОБУХ 11 хв., Антон ГАЙ 40 хв., Єрема КАВАЦІВ 71 хв.

 

ФК "Закарпаття" здобуває другу перемогу поспіль, розгромивши "Фенікса-Іллічівця" з рахунком - 3:0.

Приїзд калінінців в Ужгороді чекали з нетерпінням. Щоправда, ажіотажу годі було сподіватись: через спеку уболівальники, мабуть таки віддали перевагу прохолодному відпочинку. Врешті «Фенікс» у першій лізі зірок з неба не хапає, і попри відмовки тренера кримчан Анатолія Беляєва, щодо завдання на сезон, все ж першочергово команда намагатиметься зберегти прописку. У "Закарпаття" пріоритет інший. Зважаючи на це, не злукавлю, якщо скажу, що "Фенікс-Іллічівець" був ласим шматком для ужгородців.

Скуштували кримчан аж тричі. Після того, як господарі забили три м’ячі за перші 20 хвилин, багато хто вже чекав і четвертий, і п’ятий… Така вона вимоглива фанатська натура. Якби забили 5 і не пропустили жодного, можна було б робити рімейк пісні "Аргентина – Ямайка". Не судилося.

Відзначу, що тактика Ігоря Гамули, "забити швидко" (це завдання притаманне майже всім командам), спрацювала на всі 100 відсотків. П’ята хвилина – 1:0: Чарлес Невуче вдало скористався виходом один на один з гострого кута. 15-та і 17-та хвилини – Матвій Бобаль оформлює дубль – і, в принципі, гру зроблено. При такій спеці, це великий плюс. Підопічні Гамули мали змогу другий тайм зіграти, як кажуть, в півноги.

Хто очікував у наступній сорокап’ятихвилинці видовища, може бути незадоволеним. Але треба зрозуміти команду, в якої попереду ще ціла купа матчів, і зберегти сили – те що треба. Тому й не дивно, що «Закарпаття» вийшло на другий тайм потримати м’яча. "Фенікс-Іллічівець", схоже, вже не вірив у позитивний для себе результат. Надто вже непереконливо виглядали хлопці з селища Калініно. От і вийшла справжня засуха. Жодного забитого голу, та що там, реальних нагод забити було стільки, що не треба бути великим математиком, аби їх порахувати.

Ігор Гамула тепер справедливо може втерти носа тим, хто на його місце сватав Олексія Михайличенка. 

 

Післяматчева прес-конференція:

Ігор Гамула, головний тренер ФК "Закарпаття":

- Що ж, усі все бачили... У першому таймі футболісти повністю виконали поставлене завдання. Головне те, що хлопці розпочали поєдинок так, як і планували. Завданням на другу сорокап’ятихвилинку було якнайдовше притримувати м’яча. Зрештою з цим завданням гравці впоралися дещо гірше ніж із забивними настановами.

- Ігоре Васильовичу, на Ваш погляд, Невуче повернув свої найкращі кондиції?
- Чарлі — гравець першої ліги, тому й проблем із результативністю у нігерійця не виникає. Інша справа - матчі елітного дивізіону: рівень суперників у прем’єр-лізі значно вищий, а голи у виконанні Невуче трапляються все рідше.

- Оцінюючи у відсотках, наскільки команда готова до першолігівського шляху?
- Футболісти перебувають у відмінній фізичній формі, проте період адаптації дещо затягнувся у новачків: під час недовготривалого херсонського збору гравці не змогли як слід влитися у колектив, а для покращення готовності команди, потрібен час. Якщо ж мова йде про відсотки, то наразі готовність команди на рівні 80 процентів.

- Незабаром ужгородцям доведеться двічі протистояти армянському "Титану". Як вважаєте, матч першої ліги важливіший за Кубкову дуель?
- Головну ставку ми зробили на першість, тому у зустрічі на Кубок України гратимуть футболісти, що мають менше ігрової практики.

 
Анатолій Беляй: "Ми готувалися до складної гри":

- Ми серйозно готувалися до сьогоднішньої зустрічі. Те що в Ужгороді буде нелегко не викликало жодного сумніву. У першій половині дебютного тайму господарі повністю домінували. У другій сорокап’ятихвилинці ми дещо вирівняли ситуацію, утім "переломити" хід зустрічі, на жаль, не вийшло. До того ж у команді я задіяв кілька новобранців, котрі ще не встигли адаптуватися у команді. На наш виступ вплинув і несприятливий календар, стартовий відрізок котрого, ми проводили з головними фаворитами турніру. Зі свого боку вітаю ужгородців із заслуженою перемогою, - розпочав Анатолій Григорович.

- Які завдання перед командою ставить керівництво клубу?
- Конкретних турнірних зобов’язань перед нами немає. Футболісти у кожному матчі грають на перемогу, тож наше завдання — якомога більше здобувати очків. Наразі прагнутимо реабілітуватися за провал в Ужгороді.

 

Олег ТЕЛЮК, інформаційний відділ ФК "Закарпаття" Ужгород




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору