Новини ЗМІ

Перша ліга - 4 тур. "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка – "Буковина" Чернівці 2:3 (2:1)

23:00, 7 серпня 2010

 "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка – "Буковина" Чернівці 2:3 (2:1)
 

2500 глядачів.

Судді: Сергій Скирда (Харків), Олег Дробітько (Полтава), Олександр Луценко (Харків).
Резервний арбітр: Олег Паращено (Суми).
Делегат ФФУ: Віктор Безсмертний (Кіровоград).

"Нафтовик-Укрнафта": Втюрін, Карлов, Зайчук, Карпенко, Юрченко, Єсип-к, Бояринцев (Покосенко, 83), Погорелов, (Ліщук, 70) Саванчук (Вітер, 68), Євсеєв, Коваль (Каракевич, 63).

Запасні: Дейнеко, Прокурор, Семенина.

Головний тренер: Сергій Мізін.

"Буковина": Чурілов, Басов, Климус, Іванов, Циколія, Гунчак-к, Дорош, Донець (Блажко, 64; Рудченко, 75), Сантрапинських (Керчу, 58), Маковійчук, Степанков (Коробкін, 64).

Запасні: Преснаков, Пислар.

Головний тренер: Вадим Заяць.

Голи: Єсип (13), Погорелов (28) – Степанков (26), Гунчак (77, 90+5).

Попередження: Бояринцев (57), Карлов (75), Вітер (83), Карпенко (86) – Климус (16), Донець (19), Дорош (44), Керчу (86), Рудченко (89), Маковійчук (89).

Вилучення: Карлов (90+1, друге попередження), Юрченко (90+3, фол останньої надії).

 

Вдруге підряд господарі приймали на своєму полі дебютанта першої ліги.

І якщо в попередньому матчі вони з великим рахунком переграли вінницьку "Ниву", то у звітному поєдинку прикро програли своєму супернику, маючи у першому таймі беззаперечну перевагу. Хоча й дебютантом "Буковину" назвати важко. За часів незалежності команда встигла пограти і у вищій, і у першій лігах. Та востаннє буковинці виступали на такому рівні більше десяти років тому.

У господарів склад команди дещо змінився. Не змогли вийти на поле провідні оборонці команди Олександр Тарасенко і Олег Котелюх, які за словами на післяматчевій прес-конференції Сергія Мізіна, "зламалися" в день гри. Місце Тарасенка на правому фланзі лінії оборони зайняв 20-тирічний Павло Карлов, для якого це був дебютний матч у першій лізі. Не було у стартовому складі і Каракевича, на місці якого грав Андрій Коваль, що був заявлений за команду напередодні матчу. У минулій першості він захищав кольори білоцерківського "Арсеналу". У буковинців, з-за відсутності у стартовому складі Коробкіна, команду на поле з капітанською пов’язкою вивів Руслан Гунчак, а також вперше за "Буковину" зіграв Іраклій Циколія.

Гра почалася без розвідки. Вже на перших хвилинах матчу команди обмінялися уколами. Спочатку після удару Саванчука у карному майданчику гостей м’яч влучив у Басова (як на мій погляд, в руку, але арбітр у цьому порушення правил не побачив). А за дві хвилини небезпечну контратаку провели буковинці і м’яч, зрикошетивши від оборонця нафтовиків, вилетів на кутовий. Після цього, поступово, ініціативою заволоділи підопічні Сергія Мізіна, і це привело до успіху. Коваль хорошою передачею, майже з центру поля, "розірвав" всю оборону буковинців і вивів віч-на-віч з голкіпером свого капітана Єсипа. Богдан, у цій ситуації, чітко скористався наданою йому можливістю і відкрив рахунок. До речі, це був його 99-й гол, проведений за час першостей та чемпіонатів України (а з урахуванням анульованого матчу з сумським "Спартаком" – 100-й).

Господарі продовжували штурмувати ворота суперника. На 15-й хвилині Коваль пробивав з розвороту з лінії карного майданчика – м’яч пролетів вище воріт. За дві хвилини – штрафний біля кута карного майданчика гостей і, м’яч після удару штатного виконавця "стандартів" Юрченка, трохи розминувся з дев’яткою воріт. А після короткочасної перерви, в таку спеку на "водопій", чернівецькі футболісти зрівняли рахунок. Передачу з лівого флангу атаки у падінні головою з лінії воротарського майданчика завершив Степанчук. Та господарям знадобилося менше двох хвилин, щоб зрівняти рахунок. Після вкидання м’яча з ауту Карловим, нафтовики провели багатоходову комбінацію, яка закінчилась точним ударом Погорелова з гострого кута. Не знизили активності господарі і після цього.

На 33-й хвилині небезпечного удару по воротах "Буковини" завдавав Бояринцев – мяч пролетів в лічених сантиметрах від стійки. За три хвилини Охтирці створили два моменти біля воріт гостей впродовж однієї хвилини. Спочатку Чурілов відбив удар зі штрафного в нижній кут воріт, виконаний Юрченком, який арбітр призначив метрах в чотирьох від лінії карного майданчика за порушення правил проти Саванчука, а згодом, перебуваючи у карному майданчику буковинців, не влучив у "рамку" Бояринцев.

Що трапилося після перерви, важко оцінити. Ініціативою заволоділи підопічні Вадима Зайця, хоча й господарі не відсиджувалися в обороні. Вже на початку другого тайму небезпечний момент біля воріт гсподарів – після подачі Сантрапинських помилився Втюрін, та його підстрахував Зайчук і вибив м’яч на кутовий. Та за декілька хвилин голкіпер охтирців реабілітувався, перервавши на лінії карного майданчика вихід Степанчука. У господарів двічі на ударну позицію міг вийти Коваль, та спочатку він випустив м’яч за межі поля, а потім його випередив голкіпер Чурілов. А голом вдалося відмітитися буковинцям. Після подачі кутового Гунчак головою ввігнав м’яч у сітку. За п’ять хвилин до закінчення основного часу поєдинку після подачі кутового головою пробивав Карпенко. Чурілов відбив м’яч, та на добиванні, з гострого кута, у ворота не влучив Єсип. А основні події розвернулися вже у компенсований арбітром час. Після двох вилучень у господарів, вони все-таки йшли вперед, і непогана комбінація Єсип – Вітер, закінчилась прострільною передачею останнього в площину воріт, та першим на м’ячі був Чурілов. Тут же пройшла атака-відповідь, і гості, вийшовши втрьох на одного оборонця нафтовиків, скористалися своєю можливістю сповна. Капітан "Буковини", не зближуючись з голкіпером, оформив дубль.


Післяматчева перс-конференція:

Головний тренер команди "Буковина" Вадим Заяць:

– Моє кредо, і я ставлю такі задачі перед гравцями, щоб команда грала, показувала красивий футбол, який би подобався вболівальникам. І, хоча, я розумію, що ваша рідна команда сьогодні програла, та справжні любителі футболу отримали задоволення від цієї гри. Зустрічалися дві команди, у яких зовсім протилежний малюнок гри. Так, Фортуна сьогодні повернулася до нас. Не буду лукавити, мені дуже сподобався малюнок гри "Нафтовика". Видно задумку тренера – команда намагається грати на високих швидкостях, використовуючи фланги.

– Який тайм Вам більше сподобався?
– Звичайно, другий. Наша команда у другому таймі значно додала і ми зуміли переломити хід поєдинку.

– Перед командою ставляться якісь задачі?
– В кожному матчі виграти. Одну гру вже програли...

– Ну а глобальні задачі?
– З такими командами, як "Нафтовик" і іншими командами першої ліги, нам ще рано щось загадувати і мріяти про високі місця. 16 років Чернівці не бачили хорошого футболу. У нас зараз йде становлення клубу, завдяки піклуванню президента Василя Григоровича Орлецького. Усі ми надіємося на допомогу місцевої влади, щоб створити хорошу команду.

Головний тренер команди "Нафтовик-Укрнафта" Сергій Мізін:

– Розпочну з того, що сьогодні, в день матчу, ми втратили двох ключових гравців лінії оборони Тарасенка та Котелюха (вони "зламалися") і в терміновому порядку прийшлося змінювати захисну лінію команди. Випустили Пашу Карлова, який ще не виступав на такому рівні. В першому таймі гра нашої команди сподобалася. Мали низку гольових моментів і, реалізуй їх, я зараз би не сидів тут з похнюпленою головою. У другому таймі, навіть залишившись вдев’ятьох, ми все рівно хотіли виграти, ризикували і якщо б останній момент, у створеній ситуації забили м’яч, могли виграти. Та така наша доля, не вдалося. Атака у відповідь і тепер програли ми.

– З-за відсутності двох ключових гравців на полі, можливо, в останні хвилини поєдинку потрібно було грати на нічию?
– Ми граємо для глядачів і хочемо перемогти у кожній грі – чи то вдома, чи на виїзді. Найголовніше для нас: ми хотіли порадувати наших уболівальників перемогою. Може поступили й необдумано, але ризикували. Ризик – благородна справа. Наступного разу повезе.

– Чому на останньому рубежі не грає Дейнеко?
– У нас два рівноцінних воротарі. Дейнеко, за день до матчу вилікувався від ангіни і тільки розпочав тренування. Він тренувався один день. Ще раз повторюю, на даний момент у нас два рівноцінних голкіпери, але у воротах стоїть Втюрін. Якщо Дейнеко набере форму і буде кращим на той момент, ми його обов’язково поставимо у ворота.

 

Прес-служба ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору