Новини ЗМІ

Перша ліга - 4 тур. "Енергетик" Бурштин - "Чорноморець" Одеса 1:1 (1:0)

23:00, 6 серпня 2010

"Енергетик" Бурштин - "Чорноморець" Одеса 1:1 (1:0)

1800 глядачів.

 "Енергетик" Бурштин: Андрій Бандрівський, Микола Лазорик (капітан), Віктор Данищук, Богдан Слука, Сергій Срібний, Тарас Микуш (Орест Януш 45), Олександр Афанасьєв (Андрій Веретко 50), Ігор Долотко, Максим Прокопович (Ігор Гребінський 74), Андрій Чернов, Олександр Семенюк.
 

Тренер – Микола Пристай.

"Чорноморець" Одеса: Євген Паст, Дмитро Гришко (К. Балабанов 74), Олександр Бабич (капітан), Мігель Портільо, Анатолій Діденко, Максим Трусевич, Павло Ребенок, Денис Васін, Борис Тащи (Анатолій Дорош 37), Олександр Якименко (Євгеній Зубейко 68), Сергій Політило (Віталій Балашов 57).

Тренер – Ігор Наконечний.

Арбітр – Сергій Скрипак (Київ), асистенти – Максим Чертоляс (Херсон) і Андрій Ганжелюк (Керч), четвертий арбітр – Юрій Синишин (Івано-Франківськ).
Делегат ФФУ – Олексій Лазенко (Чернівці).
 

Голи: Микуш 33 – Дорош 90+3.

Попередження: Слука 40, Веретко 60, Бандрівський 63, Лазорик 80, Семенюк 88 - Якименко 16, Васін 32, Портільо 8, Балабанов 80.

Видалення: Васін 90+4.

 

Мало хто з уболівальників вірив, що бурштинський "Енергетик", який після стартових трьох поразок зараз перебуває на останньому місці, зуміє відібрати очки в одеського "Чорноморця".

Але хто не пам’ятає, які команди програвали в Бурштині? "Оболонь", "Севастополь", "Волинь", "Львів" і "Олександрія" покидали місто "енергетиків" без очок, а "Металіст" і "Динамо" здобували лише важкі мінімальні кубкові перемоги. Бурштинці настроювались на гру з найтитулованішою командою першої ліги дуже серйозно.

Одесити чартерним рейсом прилетіли 5-го серпня в Івано-Франківськ, а в день гри автобусом прибули на матч. Перед грою президент "Чорноморця" озвучив завдання на сезон (вихід в Прем’єр-лігу) і представив новобранців аргентинця Мігеля Портільо та бразильця Леонардо Де Матоса, вихованця футбольної школи "Фламенго".

Несподівано для гостей з перших хвилин бурштинці пішли вперед. Вже на 2-й хвилині Микола Лазорик пасом через усе поле виводив один на один Семенюка, але суддя показав сумнівний офсайд. Через хвилину Семенюка збивають захисники "Чорноморця" після сольного проходу, але на цей раз вже арбітр мовчить. На 8-й хвилині "зірковий" Портільо змушений фолити на Чернові, але удар з штрафного влучив в стінку. Не вірилось, але швидкі півзахисники "Енергетика" просто розривали захист гостей. Одесити відповіли небезпечним ударом Якименка з 30-ти метрів повз стійку на 13-й хвилині і виходом один на один Політила через кілька хвилин, коли той після підкату Лазорика впав і випрошував пенальті. Решту першого тайму на полі була одна команда – "Енергетик".

На 24-й хвилині Чернов пробиває по воротах, воротар відбиває м’яч. Через кілька хвилин Данищук відважився на сольний прохід, але захисники зупиняють його фолом. Штрафний Чернов знов не реалізував. А вже на 33-й хвилині Андрія розрізним пасом знайшов Тараса Микуша, той впевнено обіграв Паста і відправив м’яч в ворота. На 37-й хвилині "енергетики" ледве не пропустили контратаку. Масована атака закінчилась ударом Данищука, той пробивав, захисники заблокували удар і швидко перевели м’яч на Дороша, але його удар головою нейтралізував Бандрівський.

В другому таймі ситуація на полі не змінилась. Микола Пристай випустив Януша і Веретка і ті ще більше підсилили гру господарів. На 53-й хвилині Веретко прийняв м’яч і з розвороту пробив, воротар не зміг зафіксувати, але на добивання ніхто не встиг. Через п’ять хвилин красиву комбінацію розіграли одесити і після пасу п’яткою знову бив Якименко, але знову не влучив. На 62-й хвилині Веретко зряче перекидав воротаря, але удар пройшов над перекладиною.

Трибуни гнали вперед свою команду і "енергетики" не збавляли обертів. На 63-й хвилині Прокопович пробивав небезпечно з штрафного, воротар відбиває. Через хвилину Чернов виводив Семенюка один на один, того збили, але Долотко продовжив атаку і невлучно пробив. На 67-й хвилині Януш пробиває в кут і Паст в стрибку рятує від другого м’яча. На 73-й хвилині "Чорноморець" створив свій другий момент в другому таймі, але подачу з кутового не встиг ніхто замкнути. В кінці матчу Долотко пройшов по лівому флангу і відкинув на Януша і знову сейв воротаря. А на 94-й хвилині помилкою Гребінського скористався Дорош і зрівняв рахунок. Як не дивно, але сьогодні "Енергетик" втратив два очки, а "Чорноморцю" відверто повезло.

 

Післяматчева прес-конфренція:

Ігор Наконечний, тренер "Чорноморця":

- Ми знали, що буде така важка гра. Ми вивчали суперника. В грі з "Олександрією" "Енергетик" ні в чому їй не поступався. В "Олександрії" і моментів серйозних не було крім двох м’ячів. Ваша команда явно не заслуговує того місця, на якому знаходиться. Бажаю успіхів в наступних матчах. Сьогодні було дуже не кваліфіковане суддівство, але все одно бажаю удачі Вашій команді.

- Що Ви говорили гравцям в перерві?
- Перший тайм був кращий. В другому ми дуже поспішали і через це забагато нервували. Ми дуже боялись втратити очки і тому нічого не виходило.

Михайло Гнатишин, тренер "Енергетика":
- Вже в грі в "Олександрії" проглядалась командна гра. Хлопці починають вірити в себе. Ми подякували їм за самовіддачу. Хоча недавно "Чорноморець" грав в Прем’єр-лізі, але ми сьогодні втратили два очки. Скільки моментів… Воротар два рази витягнув такі удари… Не фарт. А потім за кілька секунд до кінця матчу пропускати гол. Це просто неймовірно. Але ми на правильному шляху і сподіваємося, що свого останнього слова ми ще не сказали.

- Чому Ви поміняли Микуша?
- В нього маленька мікротравма і він фізично не може витримати цілий матч. Орест Януш вийшов і гри не зіпсував. Не дуже впевнено почуває себе в захисті Слука. Є в нас проблеми в грі і ми стараємось їх вирішувати. Лазорик, як завжди, - надійно. Також ми незадоволені грою Афанасьєва, можливо, він ще виправиться. Чекаємо на виздоровлення Міліщука.

- Чому не вийшли нові воротарі?
- В грі проти "Чорноморця" ми вирішили не ризикувати і випустили досвідченішого. В наступних іграх ми будемо давати шанс новачкам.

- Яка з двох ігор з "Прикарпаттям" буде важливішою для Вас?
- В нас всі важливі. Звичайно перша важливіша, бо нам потрібні очки, щоб піднятись з дна турнірної таблиці. Ми ж так не ставимо за мету виграти кубок. Але ми будемо готуватись, щоб показати хорошу гру.

 

Прес-служба ФК "Енергетик" Бурштин




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору