Новини ЗМІ

Перша ліга - 3 тур. Приємно бути першим

23:00, 31 липня 2010

ПФК "Олександрія" -  "Енергетик" Бурштин 2:0 (0:0)

3200 глядачів.

Судді: О. Іванов (Макіївка), О. Паращенко, Р. Кісильов (обидва – Суми).

Делегат ФФУ: В. Борзило (Харків).

Резервний арбітр: Д. Попельницький (Кіровоград).

"Олександрія": Паньків, Чередніченко, Казанюк (кап.) (Бідловський, 54), Іващенко (Мельник, 69), Зейналов (Кабанов, 74), Кременчуцький (Грицук. 64), Запорожан, Шупік (Грибанов, 36), Гітченко, Ксьонз, Сидоренко.

Запасні: Овсієнко, Фурта.

Головний тренер: В. Шаран.

Президент клубу: М. Лавренко.

"Енергетик": Бандрівський, Лазорик (кап.), Срібний, Грибинський (Слука, 81), Прокопович (Афанасьєв, 82), Микуш (Януш, 58), Данищук, Долотко, Веретко, Чернов, Семенюк.

Запасні: Ільющенков, Єнілєєв, Р. Мельник, Барчук.

Головний тренер: М. Пристай.

Голи: С. Грибанов, 63, В. Іващенко, 66.

Попередження: І. Гребинський, 42, Прокопович, 51, Долотко, 64.

Спекотний перший тайм зіграв неабияку роль в першому таймі. Обидві команди показали не кращий футбол.

Тому, вболівальники і були дещо незадоволені діями гравців на полі. І це при тому, що в першому таймі активно діяв на полі невгамовний П. Ксьонз. Його флангові проходи з обох флангів рвали захист суперника, але допомоги від інших гравців він не мав, тому його старанність здебільшого була марною, а ті удари, які він виконував, приходились в гравців  "Енергетика". Слід відмітити активність гостей до 25–ї хвилини матчу. Особливо в них виділявся своєю індивідуальною грою гравець під № 18 – Семенюк. Йому двічі вдалося створити в нашій штрафній небезпеку воротам Паньківа. Серед наших гравців виділявся В. Іващенко, який провів кілька гострих проходів і ударами, які, правда, не досягли бажаної мети. Намагання наших гравців повинно було таки дати вкрай потрібний результат. І він прийшовся на другий тайм.

Перебуваючи серед уболівальників, на трибуні другого сектору, тільки й чути було, що нам потрібна перемога, але з такою грою буде дуже важко її досягти. І очікування багаточисельної аудиторії були не марними. Події другого тайму різко відрізнялися від першої половини матчу. Задіяна швидкість, включена техніка, заміни змінили ситуацію на полі. С. Грибанов, який в кінці першого тайму замінив Шупіка, який дещо не вписувався в командну працю, зміг розворушити середню лінію команди. Наперед кажучи, за рахунок саме середньої лінії ми сьогодні і здобули перемогу.

І знову В. Шаран вдало робить заміни. Швидкісний, технічний С. Грибанов вдало грав у парі з П. Ксьонзом. Гра набула динамічності, цілеспрямованості – будь-що забити гол. Активний П. Ксьонз в штрафній гостей пробиває, але голкіпер відбиває в ноги С. Грибанову, який і забиває перший гол. Трибуни зірвалися вигуками радості, а дехто полегшено зітхнув – слава Богу!

А через кілька хвилин, на 66-й хвилині матчу В. Іващенко, який цього матчу був одним із кращих добився свого – забив красень гол. Асистентом у нього був В. Грицук, який за той час, що відіграв, вніс у дії захисників суперника хаотичність – вони не встигали за його пересуванням на полі. 

На табло 2:0! Гарний рахунок. Трудові голи!  Є перемога!  В. Грицук, І. Мельник та Т. Кабанов оживили передню лінію олександрійців, постійно загрожуючи воротам гостей. Була інтрига, боротьба на полі. Була небезпека біля воріт "Енергетика". Такі події на полі подобаються вболівальникам. Кінцівка матчу була за професіоналами. Могли забити і третій гол.

Післяматчева прес-конференція:

М. Пристай, головний тренер "Енергетика":

- Я не можу сказати, що мої підопічні погано грали. Вони вклали всі свої знання і старанність.  Нам забили два м’ячі, які і зупинили команду. Ми догравали цей матч. Людський фактор дуже складна річ. Важко зрозуміти кожного гравця. У мене немає сил підняти мотивацію гравців на полі, бо в клубі є багато проблем, які вирішувати досить важко. Місто маленьке, спонсорів немає. ТЕЦ не в змозі фінансувати належним чином команду, бо місто живе від станції. Тому розраховувати на місто немає чого. Керівництво клубу шукає виходи з фінансової кризи, хоче бачити команду в Першій лізі. Як швидко це відбудеться, час покаже.

Про зміни в міжсезонні М. Пристай сказав, що за відсутності коштів команда комплектується футболістами з області. Тренер не покидає надії на те,що згодом команда заграє, але для цього потрібен час. Можливо, він прийде в матчі з "Чорноморцем", бо відступати вже нікуди енергетикам. Олександрійській команді М. Пристай побажав великих успіхів, наголосивши, що з такими гравцями, базою і президентом ПФК "Олександрії" до снаги бути в Прем'єр-лізі.

В. Шаран, головний тренер "Олександрії":

- Матч був непростий. У першому таймі ми не хотіли відкриватися. Це стосується не лише "Енергетика". Грали на коротких та середніх передачах з підключенням флангів. Погодні умови не дали можливостей забити швидкий гол у першому таймі, а в другому - картина різко змінилась. Треба дуже серйозно відноситися до кожного матчу. Для нас стоїть тільки одне завдання – в кожному матчі перемагати. У нас є підсилення. Ми його сповна використали. Є. Шупік дещо випав з гри, тому його місце зайняв С. Грибанов, який вдало вписався в гру, забивши перший гол. І другий гол був розіграний з великою кількістю багатоходівок гравців.  Наслідком цього був другий гол, який на свій рахунок записав В. Іващенко. Я був впевнений в перемозі, не дивлячись, що перший тайм завершився без голів. У  роздягальні хлопці сказали, що вони націлені на результат у другому таймі. Треба було забивати і третій гол, бо  ми граємо для вболівальника. Буде гарна гра, результат – буде задоволений вболівальник. Сьогодні Перша ліга непроста. Новобранці сьогодні переграли досвідчені команди "Нива" - "Кримтеплицю", "Титан" - ФК "Львів". Треба це мати постійно на увазі і рахуватися. У команді 25 гравців. Звісно, що конкуренція між гравцями різних ланок дуже велика. Сьогодні вперше вийшов на поле швидкісний В. Бідловський після травми. Гадаю, що його швидкість і ліва нога, якою він може майстерно пробити, ще принесе нашій команді користь. І Ю. Фурта ще скаже своє слово, і інші…

Іван Мельник, ПФК "Олександрія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору