Новини ліги

Що третій тур нам принесе?!

15:36, 30 липня 2010

Незважаючи на спекотну погоду, минулий тур став доволі щедрим на забиті м’ячі. В трьох матчах глядачі побачили відразу п’ять голів. З "сухим" рахунком завершилася лише зустріч "Геліос" Харків – "Динамо-2" Київ.

Судячи з календаря, 3-й тур стане не менш цікавим. Зокрема, завдяки відразу двом дербі: "Прикарпаття" – "Закарпаття" та "Чорноморець" – "Дністер". При цьому, не менша інтрига присутня і в інших матчах, адже в цьому турі вкрай важко виділити явних фаворитів.

30 липня 2010 року
 
"Прикарпаття" Івано-Франківськ – "Закарпаття" Ужгород

Багато хто прогнозував, що "Закарпаття" в цьому сезоні буде одним з претендентів на вихід до Прем’єр-ліги. Команда стартувала в першості вкрай невдало. Свої обидва матчі ужгородці програли з рахунком 0:1. В "Прикарпаття" ситуація дещо краща. Івано-франківці мають в своєму активі перемогу над "Зіркою", щоправда, після цього команду розгромила в Алчевську місцева "Сталь" 0:5. В першу чергу, цей матч важливий для підопічних Ігоря Гамули, від яких вболівальники явно чекали більшого. Навряд "Закарпаття" зможе знайти виправдання в разі невдачі в західноукраїнському дербі. Тож можна припустити, що глядачі в Івано-Франківську стануть свідками цікавого матчу.

31 липня 2010 року

"Нива" Вінниця – "Кримтеплиця" Молодіжне

Стартувавши в першості з перемоги, "Нива" в другому турі зазнала неприємної поразки в Охтирці з рахунком 0:4. Такий результат напевно розлютив вибагливих вінницьких уболівальників, які за час виступу команди в другій лізі відвикли від таких прикрих розгромів. Реабілітуватися гравцям "Ниви" буде непросто. "Кримтеплиця" поки що виграє всі свої матчі і явно не збирається повертатися з Вінниці з порожніми руками. Але чи вдасться Олегу Федорчуку в рідних стінах відвоювати три очки - покаже лише гра.

"Фенікс-Іллічовець" Калініно – "Сталь" Алчевськ

Статистика зустрічей цих команд в Калініно доволі цікава. По одному разу виграли господарі та гості, а також була зафіксована одна нічия. При цьому, різниця м’ячів 7-7. Якщо вірити цим цифрам, то результат матчу може бути будь-яким. Втім, перевага все ж таки на боці гостей. "Сталь" більш впевнено розпочала сезон, в минулому турі алчевці блискавично здолали "Ниву" 4:0 і тепер перебувають в доброму гуморі. "Фенікс-Іллічовець", в свою чергу, може похвалитися перемогою 2:0, яку команда привезла з Кіровограду.
 
"Арсенал" Біла Церква – "Зірка" Кіровоград

В першому турі "Арсенал" нарешті повернувся в Білу Церкву. Нагадаємо, що у весняній частині минулої першості команда Ігоря Артимовича жодного разу так і не зіграла в рідних стінах. Повернення на стадіон "Трудові резерви" не пішло "канонірам" на користь, вони програли новачку першої ліги - "Титану". Поки що "Арсенал" і "Зірка" не можуть похвалитися якимись досягненнями в першості. Всі свої матчі команди програли і ця зустріч для обох непоганий шанс покращити своє турнірне становище. Варто також згадати, що останній матч цих команд в Білій Церкві завершився нічиєю 1:1.

"Титан" Армянськ – ФК "Львів"

Наразі "Львів" залишається єдиною командою в першості, яка досі не пропустила жодного м’яча в свої ворота. Продовжити приємну традицію в Армянську підопічним Олександра Рябоконя буде непросто. "Титан" хоч і програв в минулому турі "Кримтеплиці", але зміг добряче попсувати нерви кримчанам. До того ж для команди це буде перший матч в першості на своєму полі. Незважаючи на те, що "Титан" новачок першої ліги, він вдома цілком може відібрати очки навіть в такого суперника як "Львів". Проте не слід забувати і про задачі львів’ян на сезон. Команда прагне повернутися до Прем’єр-ліги і навряд може дозволити собі вже на старті першості так просто втратити очки.

ПФК "Олександрія" – "Енергетик" Бурштин

Після двох турів ці команди в турнірній таблиці розділяє ціла прірва. "Олександрія" розташувалася на першому місці, а "Енергетик" розмістився на останній сходинці. Звісно сезон ще тільки розпочався, але, судячи з минулої першості, різниця в класі досить велика, щоб підопічні Володимира Шарана могли не хвилюватися за результат. Уболівальники бурштинської команди звісно будуть чекати від своїх улюбленців дива у вигляді перемоги, але привезти додому хоч якісь очки "Енергетику" буде вкрай важко.

"Чорноморець" Одеса – "Дністер" Овідіополь

Після вильоту "Чорноморця" з Прем’єр-ліги вболівальники "Дністра" неодноразово наголошували на тому, що матч з одеситами може стати одним з найпринциповіших в сезоні. Довго чекати цього матчу не довелося. Різниця у класі між цими командами, безперечно, існує, але можна бути впевненими, що овідіопольці компенсують її самовіддачею. Особливо це стосується капітана "Дністра" Валентина Полтавця, який раніше грав за "Чорноморець". Варто також і відзначити, що Валентин після двох турів очолює таблицю бомбардирів. Щодо одеситів, то для них цей матч, безперечно, також дуже важливий. До того ж "Чорноморець" в попередньому матчі здобув важливу перемогу над "Закарпаттям" і тепер футболісти перебувають в доброму гуморі, що вкрай важливо напередодні принципового матчу з сусідами.

1 серпня 2010 року

"Динамо-2" Київ – "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка

Після невдалого старту в першості "Нафтовик-Укрнафта" зміг реабілітуватися перед своїми вболівальниками, здолавши "Ниву" з рахунком 4:0. Тепер на підопічних Сергія Мізіна очікує непросте випробування у вигляді матчу з "Динамо-2". Незважаючи на те, що кияни не мають турнірної мотивації, вони щоразу грають на перемогу, та неодноразово засмучували команди, які боролися за підвищення в класі. Чи ставить перед собою задачу вийти до Прем’єр-ліги "Нафтовик-Укрнафта" наразі невідомо, але можна бути впевненими, що цей матч буде непростим для обох команд.

"Буковина" Чернівці – "Геліос" Харків

"Геліос" вже цілком можна називати "старожилом" першої ліги. Дебют в першості в сезоні 2006/07 для команди виявився невдалим, харків’яни поступилися 0:2 "Оболоні", але з того часу багато чого змінилося. Зараз це цілком боєздатний колектив, якому під силу боротися за високі місця в турнірній таблиці. Але в минулому сезоні "Геліос" наче підмінили, в команди почався спад, який триває й досі. Поки що в активі харків’ян лише один заліковий пункт. Помітні проблеми з реалізацією, підопічним Сергія Кандаурова ще жодного разу не вдалося відзначитися голом. Тож матч з новачком першої ліги стане для "Геліоса" черговим випробуванням.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору