Новини ЗМІ

Перша ліга - 2 тур. 0:1: дубль другий

10:26, 26 липня 2010

 "Закарпаття" Ужгород - "Чорноморець" Одеса 0:1 (0:0)
 

400 глядачів.

"Закарпаття": Бабенко, Комарницький, Шендрик, Бойко (Гибалюк, 5), Мостовий, Райчевіч, Артюх (Штурко, 74), Микуляк (Свиридов, 46), Леандро (Малигін, 57), Бобаль (Целих, 64), Невуче.

"Чорноморець": Ширяєв, Гришко, Бабич, Буряк, Ребенок, Зубейко, Трусевич, Політило, Балашов (Тащі, 77), Васін (Дорош, 67), Діденко.

Голи: Дорош, 78.

Попередження: Микуляк, 29, Шендрік, 44, Райчевич, 64, Невуче, 90 - Трусевич, 50, Гришко, 80.

Нереалізований пенальті: Артюх, 60.

 

Коли кажуть, що нема про що поговорити, поговоримо про погоду.

Ще перед початком матчу стало зрозуміло, що під акомпонимент дощу обидвом командам буде важко грати. Командам невгодиш. Спека – важко грати. Дощ – ще важче. Однак під силу небесної канцелярії потрібно підлаштовуватись і потрібно грати тільки на перемогу.

Фактично ще пару місяців тому саме "Закарпаття" і "Чорноморець" намагались будь що зачепитись за зону, яка б дозволила цього сезону продовжити боротьбу у Прем’єр-лізі. Відверто кажучи, в одеситів можливостей залишитись було набагато більше, ніж в ужгородців. Якщо "Закарпаття" вирішило свою долю ще за пару турів до кінця чемпіонату, то "Чорноморець" до останнього дарував надії своїм уболівальникам. Однак чудо-фініш криворізького "Кривбаса" завадив чорно-синім залишитись серед еліти. В підсумку "Закарпаття" вже в звичному режимі повернулись до першої ліги, а одеська команда востаннє відчувала виліт до нижчого дивізіону на смак аж десять років тому.

"Закарпаття" не так давно приймав одеську команду в рідних стінах. Було це минулої весни. І тренери навіть охрестили цей поєдинок як матч "смерті". Тоді матч закінчився внічию 1:1, і навряд чи такий рахунок міг задовольнити обидві команди. Напевно, це був один з небагатьох випадків коли не кожне очко на вагу "золота". Двом командам, а особливо ужгородцям, потрібна була тільки перемога. Згодом саме цих двох очок не вистачило одеським хлопцям аби зберегти прописку в Прем’єр-лізі.

Цього разу матч розпочався не дуже весело для закарпатських уболівальників. Було трохи дивно дивитись на закарпатців, які, логічно, мали б розпочати матч з атакуючих дій, однак, більше складалось враження, що ініціативу перехопили одесити. Мало того, враження – правдиві.

Неозброєним оком стало помітно, що підопічні Наконечного приїхали в Ужгород тільки за перемогою. У ФК "Закарпаття" були не менш амбітні плани, тим більше, після поразки в Олександрії.

Варто сказати "дякую" нашим уболівальникам, які прийшли в цю дощову погоду підтримати свою команду. Ще варто відзначити – не було особливо відчутно славнозвісних дудок, себто закарпатських вувузел.

Цікаво, що матч розпочався з швидкої заміни Ігоря Гамули. Видно, коуч відразу не був задоволений розвитком подій.

Дощ відверто заважав гравцям показувати футбол, який подобається вболівальникам. Звідси, й відчувалась небезпека. Тут може перемогти будь-хто.

Команда Гамули таки забила гол: однак це Артюх просто не почув свистка арбітра і після свого влучного удару був змушений розвести руками – гол забити з офсайду. Наприкінці тайму вже фланговий арбітр та одесити Рябоконь веселили публіку. Гравець "Чорноморця" так відчайдушно бив в аут, що потрапив прямо в голову арбітра. З цим епізодом вболівальники пішли на перерву. Так і хочется сказати, що другий тайм розпочався під копію другого, але не будемо повторювати журналістські штампи… Проте справді було так, що "Чорноморець" проиїхав в Ужгород тільки за перемогою. А "Закарпаття", таке враження, зарано повірили в перемогу. В перемогу в матчі і, будемо відверті, в першості…

І ось здавалося б щастя. Бобаль падає в штрафному майданчику, і пенальті! Підходить аж ніяк не штатний пенальтист клубу Артюх – б’є повз ворота. Тут стало відомо, що ужгородцям прийдеться дуже важко. Не секрет, що після незабитого пенальті, команді психологічно нелегко. Раз-по-раз активний Балашов завдавав загрозу біля наших воріт, але його спроби не увінчались успіхом. А тут і вдала, як виявилось, заміна Наконечного. Дорош, який пару хвилин тому вийшов на поле, просто класним, інакше не скажеш, ударом відкрив рахунок у матчі.

Говорити далі не варто. "Закарпаття" не створило нічого небезпечного. Так, був знову забитий гол. Але знову арбітр зафіксував порушення з боку ужгородців. Так легкі старання закарпатських гравців просто розтаяли в серцях вболівльників…
 

Післяматчева прес-конференція:

Ігор Наконечний, головний тренер ФК "Чорноморець":

- Результатом і грою задоволений, тому що в нас нова команда, яка створилася всього за півтори місяці. А враховуючи те, що ужгородці зберегли більше людей з минулого сезону ми знали, що буде важкий матч. Відмічу, що "Чорноморець" перегравав господарів. Хоча з ситуацією з пенальті, коли підсковзнувся Бабич і зачепив форварда "Закарпаття", ще слід розібратися.

- Перед командою стоїть завдання повернутися у Прем’єр-лігу?
- Так, стоїть.

- За рахунок чого вам вдалося переграти "Закарпаття" - провал у середині поля чи якісь інші чинники?
- Всі команди в першій лізі рівні. Не було у складі "Закарпаття" гравця індивідуально сильного, як у нас Балашов, Васін, не було у вас на полі лідера. У центрі щось намагався зробити Райчевіч, але цього було замало.

- Оцініть дії голкіпера Вашої команди?
- У нас у команді два воротарі – Паст і Ширяєв. Сьогодні віддали перевагу більш досвідченому голкіперу. Цей вибір приніс бажаний результат для нас.

- Олег Блохін ще має відношення до клубу?
- Так, він і досі працює в "Чорноморці".

Ігор Гамула, головний тренер ФК "Закарпаття":

- Не знаю, що сталося з командою, готувалася до матчу на тренуваннях, а наполе гравці вийшли і їх неначе підмінили. Хоча, якби реалізували пенальті гра, мабуть, склалася б за іншим сценарієм.

- Скажіть, чому одинадцятиметровий взявся пробивати Артюх?
- Пенальті повинен був бити Бобаль, але не знаю чому Матвій не пішов, тож Чижевський крикнув: - Артюх! Ну що там говорити, все, поїзд проїхав. Можливо, сьогодні востаннє даю прес-конференцію. Не знаю, звільнять, то готовий до цього, а залишать, то буду працювати. Мабуть, хлопці сьогодні хотіли добре зіграти перед власними вболівальниками, тому нічого й не виходило.

- Команда вчергове поступається з мінімальним рахунком, коли нарешті це закінчиться?
- Напевно, слід було один раз програти 5:0, то тоді б всі інші матчі вигравали. Сам зараз в шоці, мені соромно за гру підопічних і не розумію в чому причина. Кожного дня говорив з хлопцями, продивлялися гру суперника. Але – це футбол.

- Чому в заявку не потрапили Хауші, Малиш, Згура. Чи не занадто багато було у нас футболістів?
- Думаю, що ні. От сьогодні вже Бойко випав, а якби була коротка лава запасних, то могли б бути і проблеми. Хауші травмований. А якщо повернуть вимогу, що у складі повинні бути молоді гравці, то маємо Вайду, Нойока. Минулої гри Лень невдало відіграв у обороні, то втратив місце в основі, наступної гри вийде хтось інший – це здорова конкуренція, яка повинна бути у команді.

 

Олег ТЕЛЮК, інформаційний відділ ФК "Закарпаття" Ужгород




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору