Новини ЗМІ

Перша ліга - 2 тур. Впевнена перемога

08:52, 26 липня 2010

 "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка – "Нива" Вінниця 4:0 (1:0)
 

2 500 глядачів.
 

Судді: Володимир Бондар (Харків), Євген Данильченко (Луганськ), Юрій Карп’як (Львів).

Резервний арбітр: Олег Паращено (Суми).

Делегат ФФУ: Анатолій Кескюла (Павлоград).

"Нафтовик-Укрнафта": Втюрін, Котелюх, Тарасенко, Карпенко, Юрченко, Єсип-к, Бояринцев (Погорелов, 77), Євсеєв (Покосенко, 83), Семенина (Саванчук, 28), Вітер (Прокурор, 90), Каракевич (Ліщук, 72).

Запасні: Дейнеко, Башлай.

Головний тренер: Сергій Мізін.

"Нива": Гайдаржи-к, Найко, Прохоров (Кушка, 55), Пилявський (Кругляк, 74), Бовтрук, Гергелюк, Качур (Лук’янець, 63), Воронін (Климов, 55), Герасимець (Курневич, 69), Козьбан, Варченко.

Запасні: Скибенко, Ярмолюк.

Головний тренер: Олег Федорчук.

Голи: Євсеєв (4, 65), Єсип (80), Покосенко (89).

Попередження: Герасимець (60), Найко (63).



Востаннє суперники зустрічались між собою більше п’яти років тому.

Після цього шляхи команд розійшлися. Вінницька команда на деякий час, навіть, позбавилася статусу професіонального клубу, а охтирські футболісти один сезон провели серед еліти українського футболу. Та матчі між суперниками, ще з часів колишнього Союзу, завжди проходили в гострій і безкомпромісній боротьбі. Не стала винятком і звітна гра. І хоча підопічні Олега Федорчука програли з великим рахунком, вони не виглядали "хлопчиками для биття" і в подальшому можуть принести не один сюрприз командам першої ліги.

Матч почався без розвідки. Вже на його початку господарі отримали право на штрафний удар на лінії карного майданчика подолян. Виконувати "вирок" арбітра взявся вправний виконавець штрафних охтирської команди Михайло Юрченко, та його удар прийшовся в стінку. А за хвилину нафтовики повели в рахунку. На цей раз виконувати штрафний удар, який арбітр призначив між лицьовою лінією і лінією карного майданчика, взявся Євсеєв. Євген пробив в гущу гравців, які знаходилися в площині воріт, і м’яч (на мій погляд, зрикошетивши від когось з оборонців "Ниви") влетів у сітку воріт. Після цього поєдинок проходив в обопільних атаках. Десь всередині тайму Бовтрук пробивав з кута карного майданчика і м’яч пролетів поруч зі стійкою.

За хвилину, знаходячись в аналогічній ситуації, пробивав капітан господарів Єсип, та надійно зіграв капітан подолян Гайдаржи. На 26-й хвилині гості втратили, мабуть, найреальнішу нагоду зрівняти рахунок. Руслан Качур наніс сильний удар метрів з 20-ти, м’яч від стійки влучив у спину Втюріну і вилетів на кутовий. За сім хвилин штрафний у виконанні Сергія Вороніна, і голкіпер охтирців кінчиками пальців "витягнув" м’яч із під поперечини. Перед перервою, після подачі кутового господарями, оборонці подолян вибили м’яч прямо на Саванчука. Його потужний удар метрів з 25-ти у кут воріт ліквідував голкіпер. Після перерви гра пройшла в дещо спокійнішому руслі. Нафтовики не форсували розвиток подій, а вінницькі футболісти не змогли створити нічого конструктивного біля воріт господарів, хоча вони й старалися переломити хід поєдинку. Та одного бажання було замало. А от охтирські футболісти зусиллями креативного Вітера збільшили свою перевагу. Дмитро правим флангом атаки обійшов двох оборонців "Ниви", зробив прострільну передачу в центр карного майданчика, де Євсеєв, який набігав на цю передачу, не залишив ніяких шансів голкіперу. До речі, рівень гри Євгена зростає прямо на очах, про що й відмітив на післяматчевій прес-конференції головний тренер господарів Сергій Мізін.

Характер гри змінився після заміни не досить активного, досвідченого Романа Каракевича. На вістрі атаки розпочав грати Єсип, і саме завдяки його зусиллям охтирські футболісти забили два голи. Спочатку Ліщук, зробивши рейд на лівому фланзі атаки, обвів декількох оборонців "Ниви" і виклав м’яч, як на блюдці, своєму капітану і Богдан не схибив. Після цього вже сам Єсип "накрутив" оборону подолян і зробив відмінний пас на Покосенка, який довів перевагу господарів до чотирьох голів. Міг Богдан відзначитися і у вже компенсований арбітром час після передачі Погорелова, та його удар, приблизно з 11-метрової позначки, прийшовся в голкіпера…

Після матчу охтирські уболівальники палко вітали своїх сим патиків і за результат, і за гру. А футболісти подякували їх за підтримку у цьому поєдинку.


Післяматчева прес-конференція:

 

Головний тренер команди "Нива" Олег Федорчук:

– В цілому про гру. На жаль у нас молоді футболісти. Більшість з них дебютанти першої ліги і перша, для них, гра на виїзді. Пропустили досить нелогічний м’яч на початку гри і побігли відіграватися, створили багато моментів… Та ще не навчилися надійно оборонятися. І хоча моменти у нас були непогані, та в кінцівці ми "мазали". І тому три м’ячі в другому таймі, коли вся команда побігла забивати, це неприпустимо. Будемо розбиратися. Це звичайне явище з молодими командами, ніякої трагедії з цього робити не будемо. А охтирській команді побажаю успіху в подальшому.

– Ви готувалися до того, що в Охтирці у вас буде складна гра?

– В нас у першій лізі всі матчі будуть складні. Клас команд, приблизно, однаковий – є дві, три команди, які укомплектовані ліпше. Зрозумійте й мене: я ще не знаю функціональні можливості своїх футболістів. Ще раз повторюся, що вони молоді. Багато з них ніколи не грали в першій лізі. Є у нас певні нюанси, поповнила команду група гравців, можливостей яких ми, поки що, ми не знаємо. І тому, ось такі гойдалки з результатом у нас ще будуть не один раз. Я не роблю трагедії з цього матчу. Були фрагменти гри, коли ми домінували повністю: і в першому таймі, і на початку другого. Це футбол. Ми ще не навчилися належним чином оборонятися. Зустрічалися з досвідченою командою, у якій гравці уміють добре грати. Тому, за рахунок "хитрості", досвіду, за рахунок наших помилок, команда господарів зіграла достойно.

Головний тренер команди "Нафтовик-Укрнафта" Сергій Мізін:

– Про гру. Перший тайм у нас слався не так, як нам хотілося. Хоча зробили відповідні висновки після матчу з "Кримтеплицею", все рівно у першому таймі відчувалося хвилювання. Добре, що після перерви хлопці розкріпачилися, і показали ту гру, на яку здатні. Вдячний вболівальникам, які підтримали нас, не відвернулися після першої гри, прийшли підтримати нашу команду і це футболістам дуже допомогло.

– Які конкретні висновки були зроблені після попереднього матчу?

У нас не все вийшло, те, що планували. Ми знали, що і "Кримтеплиця", і "Нива" грають "другим номером" (від оборони). Нам потрібно було контролювати гру, атакувати і показати видовищний футбол для уболівальників. Та в цьому плані, у попередньому матчі, нам не все вдалося зробити. Після того ми зробили в організації гри деякі перебудування, за рахунок чого й добилися успіху.

– Чи було психологічно важко налаштувати команду на цей матч?

– Психологічно, мабуть, неважко, тому, що майже усі футболісти досвідчені, давно грають в футбол. Молодим футболістам трохи важче. Головне, потрібно їм було навіяти те, що вони вміють грати в футбол і показувати те, на що вони здатні.

– Кого Ви можете виділити з молодих гравців?

– Усі зіграли добре. Найкращим, мабуть, був Євсеєв. Він, хоча і середнього віку, та тільки розпочинає свій шлях у великий футбол. Я задоволений тим, що він забив два голи. В цьому плані дещо випав Семенина, та всі через це проходять. Так що тут справа часу.

– Чому у воротах нема Дейнека?

– На даний час у нас перший воротар Втюрін.

– Як Ви вважаєте, на даний час команда прийняла Вас (мається на увазі новий тренерський штаб, прим. авт.)?

– Звичайно прийняла, вона прийняла ще до початку першості. Тому, у цьому плані, ніяких проблем немає.

 

 

Прес-служба ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору