Новини ЗМІ

Перша ліга - 2 тур. "Енергетик" Бурштин – "Буковина" Чернівці 1:4 (1:1)

08:42, 26 липня 2010

"Енергетик" Бурштин – "Буковина" Чернівці 1:4 (1:1)

2000 глядачів.

Головний арбітр: О. Бондар (Хмельницький).

Асистенти арбітра: В. Папірович (Хмельницький), Д. Шаличев (Суми).

Четвертий арбітр: В. Луцький (Калуш, Івано-Франківська область).

Делегат ФФУ: В. Шельменко (Київська область).

"Енергетик": Микола Хомин, Микола Лазорик, Віктор Данищук, Ігор Гребінський (Сергій Срібний, 78), Богдан Слука, Тарас Микуш (Максим Прокопович, 58), Олександр Афанасьєв (Орест Януш, 37), Ігор Долотко, Віталій Жеребцов (Андрій Веретко, 46), Андрій Чернов, Олександр Семенюк.

Запасні: Олександр Ільющенков, Ярослав Деренюк, Володимир Єнілеєв.

Тренер – Микола Пристай.

"Буковина": Олександр Чурілов, Сергій Басов, Петро Климус, Павло Іванов, Владислав Рудченко, Руслан Гунчак (Сергій Шевцов, 76), Роман Дорош (Олег Керчу, 70), Олександр Донець (Валерій Блажко, 72), Євген Сантрапинських (Вадим Пислар, 81), Степан Маковійчук, Владислав Коробкін (Роман Степанков, 76).

Запасні:Сергій Преснаков, Іван Скорейко.

Тренер – Вадим Заяць.

Голи: Олександр Семенюк (31, з пенальті) - Владислав Коробкін (23, 58 - з пенальті), Павло Іванов (53, 68).

Попередження: Олександр Афанасьєв (33), Ігор Гребінський (66) - Степан Маковійчук (45), Руслан Гунчак (49).


 

Нарешті дочекалися футбольного сезону і в містечку Бурштині.

Відкрити сезон доручили президенту "Енергетика", віце-президенту ПФЛ Мирославу Лотоцькому. Він привітав команди і всіх уболівальників з початком нової ювілейної 20-ої першості, побажав нових перемог, оптимізму та задоволення від гри. Проте сьогодні задоволення відчули хіба прихильники "Буковини".

Спочатку все розпочалося по запланованому сценарію: капітани підняли прапор під державний гімн, суддя розпочав матч і господарі пішли в атаку. Жеребцов заробив штрафний, Чернов подав і захисники ледве встигли винести м’яч на кутовий. Через декілька хвилин Чернов знову пробивав, але на цей раз воротар гостей діяв впевненіше. "Буковина" відповіла штрафним на 9-й хвилині. Небезпечно бив Сантрапинських, але неточно. Після цього моменту "енергетики" захопили ініціативу і мали виходити вперед. На 11-й хвилині Долотко навісив, Чурілов помилився, а Семенюка на мить випередив захисник і завадив розстріляти ворота "Буковини". Наступний момент втратив Жеребцов.

Чернівецька команда отямилась після 15-ї хвилини, коли появилися на трибунах велика кількість їх фанів, які дуже потужно підтримували свою команду весь матч. Майже одразу "Буковина" пішла в контратаку і удар Донця в підкаті прийшлось вибивати Гребинському. Гра почала відбуватись на зустрічних курсах. Ще одна контратака знову завершилась ударом Донця, коли м’яч в сантиметрах розминувся з штангою. Відповідь "Енергетика" знов мала ставати результативною. Пас Миколи Лазорика через усе поле знайшов Семенюка і Рудченко в неймовірному підкаті знов захистив свої ворота від гола. І тут спрацювало неписане футбольне правило. На 27-й хвилині капітан чернівчан Коробкін замкнув навіс і вивів свою команду вперед. "Енергетик" пішов відіграватись. Данищук пройшов через цілий лівий фланг і віддав на Долотка, після удару якого м’яч знайшов руку захисника гостей. Пенальті реалізував Семенюк. Бурштинці могли навіть вийти вперед, але вчасно кілька раз виходив з воріт Олександр Чурілов і випереджав нападників, вибиваючи м’яч то ногою, то головою.

Після перерви гра трохи заспокоїлась, поки гості не забили курйозний гол. Новачок "Енергетика" Богдан Слука вибивав м’яч, той попав в ногу Іванову і по дузі залетів в дальній кут воріт бурштинців. І тут почалося. Через три хвилини Слука віддавав м’яч назад воротарю, Хомин не встиг своєчасно вийти з воріт і прийшлося фолити на форварді "Буковини" Коробкіну. Пенальті сам потерпілий реалізував бездоганно. 1:3.

"Енергетик" мав кілька моментів, щоб скоротити відставання, але удар Семенюка після проходу флангом Данищука заблокували, а удар Веретка з 30-ти метрів прийняла на себе стійка воріт. На 69-й хвилині бурштинці пропустили ще раз. Навіс з флангу Коробкіна головою замкнув Басов. Після цього гра остаточно заспокоїлась. Одні не хотіли – інші не могли. Оживив гру в кінці матчу прохід Семенюка, коли форвард обіграв одразу 4-х захисників "Буковини", але девідентів цей сольний прохід не приніс. В підсумку "Буковина" на день виходить на перше місце, а "Енергетик" залишається без очок. 

Післяматчева прес-конференція

Тренер "Буковини" – Вадим Заяць:

- Хоч "Енергетик" і програв, але мушу сказати, що вони - хороша команда, просто деколи так стається. Помилки призвели до забитих м’ячів, а там команда понеслась відіграватись і пропустила ще. Коли трибуни женуть вперед, так буває. Ми також багато помилялись, але я дуже задоволений результатом.
 
Тренер "Енергетика" – Микола Пристай:

- Чому команда так провалила цей матч? Через спеку чи через нових виконавців, чи є якісь інші причини?

- Знаєте, тут не в цьому справа. Хто цікавиться справами в нашій команді знає, що в нас дуже важка фінансова ситуація. Ми в серйозній психологічній ямі. Наше керівництво робить все, щоб вирішити ці проблеми. На жаль, наші футболісти не розуміють нас. Вже зустрічалося керівництво з ними і я говорив, але результату нема. А ситуація, коли футболісти думають, що зможуть так на когось надавити не пройде тут. Тут треба самим, через не можу вирішувати свою долю і долю команди. Поки, що ситуація така, що пару гравців, яких ми недавно взяли навіть близько не розуміють тих завдань, що стоїть перед "Енергетиком" і ситуації, в якій знаходиться зараз наша команда. Також і майстерності не вистачає. Звідси і провали, не було командної гри. А ці голи! В свої ворота, пенальті собі привезли – це парадокси футболу, але вони часто трапляються. Так само було і в "Динамо". Нема ігрового почерку. Приходиться зараз працювати психологічно, заставити їх зрозуміти, що за них ніхто не вирішить проблему. І в нас зараз дуже складні ігри. Я не хочу бути "козлом отпущения", сидіти на лавці і слухати, що кричать з трибун. Я вже не перший рік працюю. Працював в Франківську, я завжди відвертий і з гравцями, і керівництвом клубу, але зараз дуже складна ситуація. Ми постараємся зробити зараз якісь кардинальні зміни в складі і обмежимося малою кількістю виконавців, на перспективу я просто не бачу цих гравців.

 

Прес-служба ФК "Енергетик" Бурштин




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору