Новини ліги

Що другий тур командам принесе?

14:02, 23 липня 2010

Перший тур серед команд першої ліги продемонстрував, що нас вочевидь очікує доволі цікавий сезон, який безумовно запам’ятається безкомпромісною боротьбою та інтригою до останнього матчу.
 

Команди, що поповнили склад Професіональної футбольної ліги, вилетівши з Прем’єр-ліги, стартували вкрай невдало. "Чорноморець" був вимушений вдовольнитися нічиєю у домашньому поєдинку проти алчевської "Сталі", а "Закарпаття" взагалі повернулося додому з порожніми руками після подорожі до Олександрії.

Певною мірою це свідчить і про рівень змагань ПФЛ: команди першої ліги наочно показали, що можуть гідно протистояти недавнім представникам елітного дивізіону України. Наразі, хочеться відмітити клуби, що підвищилися у класі. Вінницька "Нива" та армянський "Титан" дебютували з перемог над доволі непростими суперниками. "Буковина" хоч і не перемогла, але все ж таки проявила характер у матчі з "Дністром", який завершився результативною нічиєю 2:2. Тож слід очікувати, що і цей тур принесе багато сюрпризів справжнім шанувальникам футболу. Головне, щоб спекотна погода не відобразилася на кількості забитих голів.

23 липня 2010 року
 

"Енергетик" Бурштин – "Буковина" Чернівці

Наразі важко сказати, чи зможе "Енергетик" поборотися за більш високі місця, ніж в попередніх сезонах. Щоразу команда балансує на межі зони вильоту, але в підсумку все ж зберігає прописку в першій лізі. При цьому багато хто, кому доводилося грати в Бурштині проти господарів, відмічали, що здобути там очки дуже непросто. Говорити щось про задачі на сезон "Буковини" наразі важко. В першу чергу команді необхідно закріпитися в першій лізі, а про перспективи можна буде говорити після кількох матчів.

24 липня 2010 року

"Нафтовик-Укрнафта" Охтирка – "Нива" Вінниця

Свої перші матчі команди провели по-різному. "Нива" стартувала з перемоги 2:0, а "Нафтовик-Укрнафта", в свою чергу, програв 0:2. Незважаючи на те, що вінницька команда – дебютант першої ліги, навряд вона загубиться серед інших колективів. "Ниву" очолює кваліфікований та, головне, амбіційний тренер, який завжди ставить перед собою високі цілі. Щодо "Нафтовика-Укрнафти", то команда хоч і є міцним суперником, але іноді виступає нестабільно. Враховуючи все це, можна спробувати спрогнозувати цікавий матч, який стане справжнім святом футболу в Охтирці.

"Зірка" Кіровоград – "Фенікс-Іллічовець" Калініно

Обидві команди розпочали першість з поразок. Їм навіть не вдалося відмітитися забитими голами. Більш за все дісталося кримчанам, які вдома поступилися "Львову" 0:3. Причому всі голи були забиті в другому таймі після того, як перед самою перервою команда залишилася в меншості. "Зірка" ж програла з мінімальним рахунком, втім навряд футболістам та тренеру від цього легше. Кіровоградці в минулому сезоні зарекомендували себе домашньою командою, тож варто очікувати, що в рідних стінах команда зробить все, щоб реабілітуватися перед уболівальниками.
 
"Сталь" Алчевськ – "Прикарпаття" Івано-Франківськ

Господарів поля цілком можна назвати одними з претендентів на підвищення в класі. В минулому турі алчевці не змогли втримати перемогу над "Чорноморцем", але і нічия, привезена з Одеси, вже говорить про амбіції "Сталі". Якщо перед командою стоїть задача вийти до Прем’єр-ліги, то такого суперника як "Прикарпаття" алчевці повинні обігравати без особливих проблем. Втім навряд івано-франківці сильно опікуються задачами, які поставлені перед їх суперниками і не поїдуть в Алчевськ лише для того, щоб передати "Сталі" три очки. В 1-му турі "Прикарпаття" здолало непоступливу "Зірку", тож можна очікувати, що і в цьому матчі команда створить немало проблем для свого суперника.

"Дністер" Овідіополь - ПФК "Олександрія"

Ці команди розпочали сезон матчами з новачками першої ліги. От тільки "Дністер" грав з командою, яка в минулому сезоні грала в другій лізі, а в "Олександрії" суперником був недавній представник Прем’єр-ліги. При цьому овідіопольці здобули нічию, а олександрійці свій матч виграли. Враховуючи це та виступи команд в минулому сезоні, безумовними фаворитами виглядають підопічні Володимира Шарана. Але "Дністер" все ж таки грає в рідних стінах і без сумнівів дадуть бій "Олександрії".

"Кримтеплиця" Молодіжне – "Титан" Армянськ

В міжсезоння "Кримтеплиця" залишилася без свого бомбардира. Сергій Кучеренко перейшов в "Оболонь". Втім в команді є ті, хто вміє забивати. В 1-му турі це довів Володимир Симончук, який записав на свій рахунок дубль, при цьому провівши на полі менше тайму.

25 липня 2010 року

ФК "Львів" – "Арсенал" Біла Церква

Новий сезон "Львів" розпочав з метою здобути путівку до Прем’єр-ліги. І хоч в міжсезоння склад команди суттєво змінився, потенціал львів’ян, як і раніше, дозволяє боротися за високі цілі. Претендувати на підвищення в класі з таким тренером як Олександр Рябоконь цілком реально, але окрім "Львова" багато команд також претендують на вихід до Прем’єр-ліги, тож львів’ян попереду очікує дуже непроста турнірна боротьба.
"Арсенал" за минулий сезон зміг закріпитися в першій лізі, також в міжсезоння команда змогла підсилити свій склад і напевне буде боротися щонайменше за місце в першій десятці. Але варто зазначити, що в цьому сезоні "канонірам" буде важче. Адже тепер до них вже не ставляться як до новачків з недооцінкою і будуть зовсім по іншому настроюватися на матчі.

"Закарпаття" Ужгород – "Чорноморець" Одеса

В центральному матчі туру обидві команди отримають чудову нагоду реабілітуватися перед уболівальниками. І в Ужгороді, і в Одесі після пониження в класі чекали від своїх улюбленців впевненого старту, який би свідчив про плани команд повернутися до Прем’єр-ліги. Втім комусь все ж таки судилося знову втратити очки, тож тут все більше залежить від бажання самих футболістів здобути перемогу. Звісно, попереду ще довгий турнірний шлях, але навряд "Закарпаття" чи "Чорноморець" через це будуть з легкістю розставатися з очками в перших матчах сезону. Без сумніву гра вийде напрочуд цікавою, а ось який буде результат прогнозувати важко. Відповідь на це запитання можна буде отримати лише після фінального свистка.

"Геліос" Харків – "Динамо-2" Київ

Безвиграшна серія харків’ян розпочалася ще в минулому сезоні. Деякий час "Геліос" виступав дуже впевнено та цілком міг поборотися за путівку до Прем’єр-ліги, але в команди почався спад і вона швидко втратила завойовані позиції. Схоже, що міжсезоння не пішло на користь підопічним Сергія Кандаурова. Адже чергову першість "Геліос" розпочав з поразки новачку першої ліги вінницькій "Ниві". Втім робити якісь висновки ще зарано, сезон тільки почався.

 

 

Слідкуйте за нами. Далі - цікавіше!




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору