Новини ЗМІ

Перша ліга - 1 тур. "Динамо-2" Київ – "Енергетик" Бурштин 3:1 (1:0)

10:22, 19 липня 2010

"Динамо-2" Київ – "Енергетик" Бурштин 3:1 (1:0)

200 глядачів.

"Динамо-2": Рудько, Парцванія, Кушніров, Морозенко (Макаренко, 76), Суарес, Рибалка, Сухоцький (Шевчук, 58), Коваль (Малин, 69), Рижук, Люлька, Козлов.

"Енергетик": Бандрівський, Лазорик, Данищук, Гребінський, Прокопович (Слука, 56), Афанасьєв, Веретко (Жеребцов, 42), Долотко, Януш (Єнилеєв, 85), Чернов (Микуш, 65), Семенюк.

Голи: Рибалка (13, 90), Морозенко (61) – Микуш (77).

Попередження: Сухоцький (58) - Долотко (12), Жеребцов (41).

Слідом за молодіжною командою "Динамо" та основним складом розпочався новий футбольний сезон і для "Динамо-2".

У першому турі підопічні Геннадія Литовченка вдома приймали "Енергетик". Старт вийшов вдалим, упевнено обігравши гостей 3:1, динамівці заробили перші три очки. Незважаючи на виснажливу спеку, команди активно розпочали поєдинок. Було помітно, що після невдалого минулого сезону динамівці налаштовані серйозно. Свої наміри вони підтвердили вже на 13-й хвилині, коли Рибалка хорошим ударом з меж штрафного майданчика вивів свою команду вперед.

Гості нечасто переходили на половину поля нашої команди, але кожну свою атаку закінчували ударом по воротах. Утім, спроби Веретка та Семенюка виявилися безуспішними. По завершенні півгодини гри арбітр дав можливість футболістам трохи освіжитися і попити води. Те ж саме було дозволено зробити й у другому таймі. Після невеликого перепочинку гра вирівнялася. "Енергетик" загрожував володінням Рудька в основному зі штрафних у безпечній відстані від воріт. Але з подачами Чернова чи справлялися захисники, чи бурштинці били повз. Під завісу тайму гості провели хорошу атаку, але Семенюку, який пробивав із чудової позиції, не вистачило влучності.

На початку другого тайму команди обмінялися небезпечними ударами. У складі "Динамо-2" проявив активність Кушніров. Незабаром Коваль справа віддав перспективний пас наліво Сухоцькому, але Артем не спромігся належним чином розпорядитися м’ячем. А ось на 61-й хвилині чергова атака динамівців увінчалася забитим м’ячем. Партнери вивели Морозенка віч-на-віч із воротарем, і Євген не схибив – 2:0. "Енергетик" міг відповісти з небезпечного штрафного недалеко від воріт, але м’яч після удару Афанасьєва пішов на кутовий. Але свій м’яч "Енергетик" все ж таки забив. Микуш "прибрав" воротаря і вдарив, захисник спробував вибити м’яча, який летів до сітки, але безуспішно.

Утім, останнє слово, все ж залишилося за динамівцями. На першій компенсованій хвилині Рибалка отримав пас справа, і поставив ефектну крапку в матчі – 3:1!

 

Післяматчева прес-конференція

Сергій РЕБРОВ, асистент старшого тренера "Динамо-2":

- Ми виграли, значить, старт сезону можна вважати вдалим. Головне, що хлопці витерпіли таку спеку, їм було дуже важко грати. На тренерській лавці, напевно, було градусів 40. Одним словом, молодці, що забили три м’ячі й мали достатньо багато шансів, щоб ще збільшити рахунок. Завдяки цьому, напевно, і створювався темп, хоча я би не сказав, що він був високим. Просто в першій грі всі хотіли себе проявити. Ви самі бачили, що за рахунку 2:1 жодної знервованості не з’явилося. Це не той суперник, якого потрібно було боятися. Добре, що хлопці правильно тримали м’яча і не припускалися непотрібних втрат, це в таку спеку найголовніше.

- Сергій Рибалка впродовж усього минулого сезону був лідером команди, і сьогодні забив два м’ячі. Вам не здається, що він уже готовий до того, щоб його взяли до основної команди?
- Я й у попередньому сезоні помітив, що його вже можна було залучати до основи, нинішнього літа його брали на збори з першою командою. Усе в його руках. Якщо він так само буде продовжувати працювати, як у попередньому сезоні і як почав у цьому, я впевнений, він буде грати в першій команді. Головне, щоб він сам цього хотів і продовжував зростати.

Михайло ГНАТИШИН, асистент старшого тренера "Енергетика":

- В таку спекотну погоду потрібно не у футбол грати, а проводити час на березі річки. Зрозуміло, що в "Динамо-2" молодші хлопці, ніж у нас, і енергії в них було більше. Можливо, перші 20 хвилин фізично вони мали над нами перевагу. Потім гра вирівнялася, але такі дитячі помилки, яких припустилися сьогодні наші центральні захисники, неприпустимі. Та й воротар для того і стоїть у воротах, щоб рятувати команду. А в нас склалося, що все залетіло. У першому таймі ми намагалися зіграти на контратаках, діяли з одним нападником, потім перебудувалися, і це дало результат – забили гол. Звичайно, вдома будемо розбирати гру, щось змінювати та перебудовувати, особливо в лінії оборони.

Дмитро РИЖУК, захисник "Динамо-2":

- Перша гра, як завжди, втягувальна, тим паче за таких погодних умов. Було дуже спекотно і доводилося грати через не можу. Ми себе пересилили і показали хорошу гру. А від "Енергетика" очікували більшого. Хоча, коли вони забили м’яча, з’явилася короткочасна невпевненість, але коли ми забили третього м’яча, все стало на свої місця. Сьогодні я грав на позиції опорного півзахисника, хоча раніше, в основному, діяв у захисті. У принципі, почуваю себе нормально, але потрібно ще звикнути. Деякі зауваження у тренера, звичайно, є, але в цілому все гаразд. Цього сезону перед "Динамо-2" стоять серйозні завдання – потрапити якщо не в призери першості, то хоча б до першої п’ятірки. Це буде важко зробити, але ми будемо старатися.


Світлана Полякова, інформаційний відділ ФК "Динамо" Київ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору