Новини ЗМІ

Перша ліга - 1 тур. "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка - "Кримтеплиця" Молодіжне 0:2

10:12, 19 липня 2010

"Нафтовик-Укрнафта" Охтирка - "Кримтеплиця" Молодіжне 0:2

3 200 глядачів.

Судді: Віталій Романов, Ярослав Трехліб (обидва – Дніпропетровськ), Володимир Жарий (Павлоград).

Резервний арбітр: Ігор Сидорук (Конотоп).

Делегат ФФУ: Карен Оганесян (Луганськ).

"Нафтовик-Укрнафта": Втюрін, Зайчук, Тарасенко, Карпенко, Котелюх, Єсип-к, Бояринцев, Євсеєв, Семенина (Ліщук, 68), Саванчук (Вітер, 50), Каракевич (Поггорелов, 76).

Запасні: Дейнеко, Юрченко, Покосенко, Прокурор.

Головний тренер: Сергій Мізін.

"Кримтеплиця": Бандура, Д. Антонюк, Бойко, Щедраков (А. Новотрясов, 84), О. Антонюк-к, Абляметов, Романенко (Саранчуков, 61), Єрмоленко (Зубко, 75), Печенкін, Малюк (Симончук, 52; Візавер, 90+2), Голопьоров.

Запасний: Вокальчук.

Головний тренер: Олександр Севідов.

Голи: Симончук (77, 90+1).

Попередження: Зайчук (16), Єсип (90) - Абляметов (37), Д. Антонюк (8).

Вилучення: Зайчук (81, друге попередження).

 

Три місяці тому команди зустрічалися в Охтирці у матчі другого кола минулої першості.

Тоді нафтовики перемогли свого суперника в упертій боротьбі з мінімальною перевагою 1:0. Та після цього в складах обох команд сталися значні зміни. А до того ж господарів очолив колишній спортивний директор клубу Сергій Мізін, а на посаду старшого тренера був запрошений Юрій Беньо. Цей дует вже працював на початку минулого сезону у Львові. В стартовому складі охтирської команди вийшли на поле два новачки: Олег Котелюх з кіровоградської "Зірки" і Ігор Семенина, останнім клубом якого був "Фенікс-Іллічовець". Та й голкіпер Станіслав Втюрін, який вже давно в заявці нафтовиків, вперше вийшов на поле.

Після урочистого відкриття нового футбольного сезону в Охтирці розпочалася гра, яка проходила в сильну спеку. Тому гравцям обох команд було нелегко вести швидку комбінаційну гру. Потрібно відмітити, що арбітр, зважаючи на нелегкі погодні умови, десь хвилин за 30 після початку матчу, зупинив гру і дав можливість гравцям обох команд попити води та трошки перепочити.

Матч розпочався без розвідки. Обидві команди діяли агресивно, шукаючи щастя біля чужих воріт і вже на початку поєдинку обмінялися гострими уколами. Господарі отримали право на штрафний і Бояринцев, метрів з 20-ти, пробив трохи вище воріт. У "тепличників" мав нагоду відкрити рахунок Малюк, який головою пробивав метрів з шести, та у "рамку" не влучив. Після цього гра перейшла в більш спокійне русло і тільки під кінець тайму команди дещо активізувалися (мабуть, далася взнаки зупинка арбітра на перепочинок). Знову нагоду послати м’яч у сітку втратив Андрій Малюк, який, до речі, у другому колі минулої першості разом з Семениною виступав за "Фенікс-Іллічовець". Він бив майже впритул, та Втюрін ногами м’яч відбив. Після цього Євсеєв бив з лінії карного майданчика під поперечину, та удар виявився несильним і Бандура м’яч піймав. А перед самою перервою господарі отримали на штрафний удар в метрах 30-ти від воріт. Карпенко потужно пробив у верхній кут воріт, та голкіпер перевів м’яч на кутовий.

Перша половина другого тайму пройшла за переваги підопічних Сергія Мізіна. Дві реальні нагоди відкрити рахунок втратив кращий голеадор контрольних матчів "Нафтовика" у підготовчий період Роман Каракевич. Спочатку його хорошим пасом врозріз віч-на-віч з голкіпером вивів Євсеєв. Бандура своєчасно вийшов з воріт, скоротивши кут обстрілу, а Роман перекинути м’яч через воротаря не зміг. За хвилину він, після хорошої комбінації охтирських футболістів, не міг належним чином розпорядитися м’ячем у карному майданчику гостей. На 64-й хвилині партнери вивели на хорошу позицію Семенину, але оборонці "Кримтеплиці" своєчасно заблокували удар. За п’ять хвилин штрафний, як і у першому таймі, у виконанні Сергія Карпенка приблизно з такої ж позиції. Сильний удар в нижній кут воріт, Бандура у відчайдушному сейві відбив м’яч перед собою, та Євсеєву, який першим опинився на добиванні, послати "кулю" у сітку не вдалося.

Справжнім героєм матчу став Володимир Симончук, якого Олександр Севідов випустив на заміну. Двічі після його ударів м’яч влучив спочатку у стійку воріт, а потім і в поперечину, і двічі він зміг "розписатися" у воротах господарів. Та перший гол нафтовики "привезли" самі собі. Після того, як м’яч залишив межі поля, Втюрін вільним ударом посилав його своєму оборонцю Котелюху. Але зробив це неточно, і Симончук, перехопивши "кулю", проскочив мимо оборонця, обвів голкіпера і рахунок було відкрито. Це не знітило господарів, які старалися хоча б зрівняти рахунок, і хвилин за три до закінчення основного часу втратили ще одну нагоду послати м’яч у сітку. Напевно, найпродуктивніший у цьому матчі капітан охтирської команди Єсип, отримавши м’яч у карному майданчику гостей, "накрутив" декількох оборонців "тепличників", віддав пас на вільного Вітера, та Дмитро, метрів з 12-ти, пробив дуже неточно. А у вже компенсований арбітром час гості піймали охтирців на контратаці, і той же Симончук замкнув передачу на дальній стійці воріт, після чого його ж зразу замінили. Це нагадує слова Шекспіра "мавр зробив свою справу, мавр може йти".

Незважаючи на поразку, помітно, що в охтирської команди є великий потенціал. І в найближчих матчах вони постараються це доказати своїм уболівальникам…

Післяматчева прес-конференція

 

Головний тренер ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка Сергій Мізін:

– Те, що ми планували своєю роботою, сьогодні, на жаль, не вдалося. Готувалися на учбово-тренувальних зборах – все було нормально. Зрозуміло, була перша календарна гра, хлопці перехвилювалися. Будемо розбиратися в причинах поразки.

– У Каракевича сьогодні був, мабуть, не найкращий матч. Як Ви оціните його гру?
– Багато чогось пояснити не можу. Роман на тренувальних зборах у Криму показав себе з найкращого боку. І незрозуміло, чому більшість гравців, показали себе набагато слабкіше, чим на підготовчому етапі. Той же Каракевич в останньому спарингу забив три голи… Будемо розбиратися.

– Які завдання стоять перед командою на нинішній сезон?
– Завдання – в кожній грі добиватися максимального результату. А там буде видно…


Головний тренер команди "Кримтеплиця" Олександр Севідов:

– Сьогодні, як ви бачили, була важка гра. Перед матчем я сказав хлопцям, що ми граємо, мабуть, з найстабільнішою командою першої ліги, у якої не було якихось шарахань і практично збережено кістяк основного складу. Тому це досвідчена команда: захисна лінія – 30 років, за 30 – тому просто так обіграти їх неможливо. Ми, звичайно, вивчали команду суперника на тренувальних зборах в Криму, бачили їх три гри, бачили як вони будують гру, як можуть атакувати, де вони можуть атакувати і постаралися знайти протиотруту. Спочатку нам було важко, хоча ми, напевно, і створили більше моментів і перемогли заслужено. Та потім свіжі гравці трохи внесли швидкість у наші дії в цю спекотну погоду. І ми змогли досягти потрібного результату.

– Як Ви відчували себе, коли удари були в стійку, поперечину?...
– З Охтиркою пов’язано багато легенд. Наприклад, у ті ворота, де церква стоїть, неможливо забити… Для мене, особисто, людини, яка грала у футбол, яка виросла у цій країні – це все забобони, в яких футболісти заздалегідь шукають собі виправдування. Те що стійки… Як ви пам’ятаєте у першому таймі у нас був ще кращий момент. Андрій Малюк не переграв воротаря. Так у тому моменті голкіпер зіграв здорово. Може ви маєте на увазі, що ми чекали "оборотки"? І дійсно, після пропущеного м’яча "Нафтовик" трохи стрепенувся. І скільки, я не попереджав своїх хлопців бути більш уважними з Єсипом, пару разів ми все таки його упустили. Та головне те, що сьогодні ми виграли і цю перемогу, мабуть, заслужили.

– У Вас зараз грають три вихованці Сумського футболу. Як ви оціните їх дії?
– Напевно, найважче Володі Романенку. Ви знаєте, коли футболіст приходить з другої ліги у більш високий клас, у нього виникають проблеми зі швидкістю прийняття рішень. Та цього хлопця я знаю давно (хоча і не працював з ним), я його бачив і по працездатності, по бажанню – рівних йому знайдеш небагато і я думаю, що ми виведемо його на потрібний рівень. Бандура – відіграв на "нуль", хоча помилки у нього були. Але хлопець спробував себе у Прем’єр-лізі, хоча трохи не вийшло. Будемо надіятися, що стратегія нашого клубу випрацювана вірно. Сьогодні, на жаль, нещасливий випадок не дозволив ще одному нашому гравцю потрапити до прем’єр-ліги. Це Паша Щедраков, який отримав травму, за яким приїхав Ралюченко. Та це футбол, це травми і постараємося Щедракова відновити. У нас з президентом, при розмові, вималювалася стратегія клубу: чи то грати, як вийде, чи ми виховуємо футболістів, які будуть грати в Прем’єр-лізі (у нас вже перша "ластівка" з’явилася – Сергій Кучеренко, не зіграв в "Оболоні", і вони програли). Також будемо працювати із вихованцями сумського футболу. Та у нас кримських малувато. Та в Криму є головна команда – "Таврія", яка на даний час поза конкуренцією.


Прес-служба ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору