Новини ліги

Вінницька "Нива" в першій лізі! (оновлено)

17:45, 28 червня 2010

28 червня 2010 року на стадіоні "Центральний", що знаходиться у смт. Макарів (Київська область), відбувся матч плей-офф за вихід до першої ліги між командами "Кремінь" Кременчук - "Нива" Вінниця.

Підопічним Олега Федорчука знову вдалося показати яскравий і динамічний футбол, здолавши "Кремінь" в досить експресивному та напруженому матчі з рахунком 0:2.

До вашої уваги технічні дані матчу:
 
"Кремінь" Кременчук - "Нива" Вінниця 0:2 (0:1)

700 глядачів.

Арбітр: Дмитро Кутаков (м. Бровари).

"Кремінь": Олійник (1), Волошин (17), Черномор (7), Борш (5), Дичко (2) (Проненко (4) 46 хв.), Клімов (13), Тининик (8), Глубокий (3) (Лапа (9) 71 хв.), Собко (10) (Сутула (6) 8 хв.), (Зайко (16) 53 хв.), Місяйло (11) (Бородін (14) 57 хв.), Коваленко (18) (Степанчук (15) 63 хв.).

Запасні: Козенко (32).

Головний тренер: Юрій Чумак.

"Нива": Гайдаржи (1), Найко (10), Прохоров (22) (Лук’янець (7) 53 хв.), Воронін (5) (Пивовар (15) 86 хв.), Герасимець (13) (Адаменко (14) 83 хв.), Бовтрук (11), Козьбан (21) (Чаус (16) 78 хв.), Качур (18) (Кушка (20) 66 хв.), Гергелюк (4), Пилявський (9) (Веретинський (8) 72 хв.), Варченко (6).

Запасні: Скибенко (12).

Головний тренер: Олег Федорчук.

Голи: Козьбан (12 хв.), Найко (48 хв.).

Попередження: Черномор (73 хв.), Степанчук (85 хв.) – Гергелюк (89 хв.), Бовтрук (89 хв.).

Вінницька "Нива" здобула право на підвищення у класі та з наступного сезону виступатиме серед команд клубів першої ліги!

 

Враженнями від матчу поділився головний тренер команди Олег Федорчук:

- Відверто кажучи, я очікував більшого від суперника: ми багато чули про "Кремінь", як про сильну команду, але сьогодні вони нас розчарували. Для нас це зіграло на руку.

- Другий рік поспіль у стикових матчах група А перемагає групу Б. Це свідчить про силу чи лідерів груп?
 - Центр та захід завжди будуть попереду сходу чи півдня. У нас і глядачів більше, й результативність вища.

- До першої ліги встигнете підготуватися?
- Я впевнений, що все буде гаразд.

- Чи очікують на команду зміни у зв’язку з переходом у першу лігу?
- Так, ми плануємо значно підсилитися, адже не всі позиції нас влаштовують.
Вірю, що зміниться ставлення глядачів до команди, що вболівальників стане більше. Але для мене, як для головного тренера, нічого не зміниться: в усіх лігах я працюю однаково. Щодо інфраструктури – вже найближчим часом плануємо зустрітися з керівництвом, адже існують проблеми матеріально-технічного характеру. Дещо ми встигли підтягнути, я маю на увазі базу, є проблеми з транспортом. Не хочу заглиблюватися, але негаразди існують та їх треба вирішувати.      

- На початку сезону перед Вами стояло завдання забезпечити підвищення в класі?
- Так, я би не пішов працювати у вінницьку "Ниву", якби такого завдання не стояло.

- З наступного сезону практика стикових матчів буде постійною. Ви підтримуєте це рішення?
- Я обома руками "за". Вся Європа вже давно встала на цей шлях, тому що й інтрига присутня, й напруга вища як серед лідерів, так і аутсайдерів другої ліги. Звичайно, для тренерів – це додаткова робота. Знаєте, як говорять, все добре, тільки коли гра – хоч звільняйся.

- Порівняйте виступ "Ниви" у фіналі "Umbro Кубка Ліги" та сьогоднішньому матчі…
- Обидва матчі за характером гри – ідентичні. Нам вдалося забити тільки два голи, адже воротар суперника більш надійний. Я бачив три матчі за участю суперника й дійшов до висновку, що ми й швидше, й сильніше.

- У команди відпустка була?
- Так, тиждень відпочили. А взагалі, не вважаю, що в другій лізі футболісти повинні відпочивати. Та й в першій також. Одного дня достатньо.

- Самі у відпустку не плануєте піти?
- Усі відпустки – взимку. Хто хоче вигравати – повинен забути про відпочинок.

- Чого Ви побажаєте другій лізі, будучи вже в першій?
- Не опускати рук та працювати, як це робили ми: навіть у період кризи в нас був насичений тренувальний процес. Може, ми єдині, хто не брав участі у зборах, але навіть за таких умов ми спромоглися показати хороший результат.
   
 
Слідкуйте за нами. Далі - цікавіше!




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору