Новини ліги

Відбулося засідання Центральної Ради ПФЛ

17:39, 21 червня 2010

21 червня 2010 року в приміщенні Професіональної футбольної ліги відбулося засідання Центральної Ради.

Президент ПФЛ Мілетій Бальчос поінформував усіх присутніх про підсумки атестування професіональних футбольних клубів, що були озвучені на останньому Виконкомі ФФУ. З метою визначення шляхів і строків усунення клубами недоліків за підсумками атестування члени Центральної Ради рекомендували Адміністрації ПФЛ ввести в практику проведення робочих нарад (засідань "за круглим столом") у містах, де знаходяться футбольні клуби з найбільшою кількістю виявлених недоліків, за участю представників футбольних клубів, регіональних федерацій футболу, місцевих органів влади та самоврядування. Також члени засідання постановили клубам надати до Адміністрації плани усунення недоліків за критеріями атестування та провести Адміністрації ПФЛ необхідну роботу з аматорськими клубами, що претендують на вступ до ПФЛ, стосовно своєчасного подання документів до Комітету з атестування футбольних клубів ПФЛ.

На засіданні розглянуто та затверджено План-календар та Регламент Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Професіональної футбольної ліги сезону 2010-2011 років. Жеребкування календаря першості першої ліги відбудеться 24 червня 2010 року на ХІХ Конференції ПФЛ. Стосовно системи проведення змагань члени Центральної Ради прийняли рішення винести це важливе питання на розгляд чергової Конференції. При цьому більшість учасників засідання висловилася за підтримку такої схеми обміну між лігами:
- команди першої ліги, що посіли 17 та 18 місця, переходять до другої ліги;
- команди, що посіли перші місця в групах "А" та "Б" другої ліги, переходять до першої ліги;
- між командами, що посіли другі місця у групах другої ліги проводиться додатковий матч, переможець якого бере участь у матчі плей-офф з командою першої ліги, що посіла 16 місце.

На засіданні також прийнято рішення щодо надання членства в ПФЛ футбольним клубам "Енергія" Нова Каховка, "Дніпро" Дніпропетровськ, "Закарпаття" Ужгород та "Чорноморець" Одеса, а також допущення до першості другої ліги команд "Дніпро-2" Дніпропетровськ та "Чорноморець-2" Одеса. Як повідомив юрисконсульт ПФЛ, ці кандидати виконали всі вимоги щодо вступу до ПФЛ у відповідності до статутних та регламентних норм.

М. Бальчос поінформував членів засідання, що до експертно-консультативної комісії ПФЛ у сезоні 2009-2010 років звернулося понад 16 клубів першої та другої ліг стосовно помилок під час проведення матчів деякими арбітрами. Членами Центральної Ради вирішено звернутися до ФФУ з вимогою вжити необхідних заходів щодо поліпшення якості арбітражу Всеукраїнських змагань з футболу.

Також клубам рекомендовано укласти з ПФЛ договори про передачу частини комерційних прав з метою створення централізованого пулу, привабливого для спонсорів. Крім цього, Адміністрації та ТОВ "Ліга Футбол" доручено активізувати роботу з висвітлення матчів першості на всеукраїнських телеканалах: телетрансляції, огляд, анонс матчів тощо.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору