Новини ЗМІ

26 тур. Друга ліга гр. "А". "Кремінь" хлопає дверима та залишає позаду "Полтаву" і "Сталь"

23:00, 28 травня 2010

"Кремінь" Кременчук - "Сталь" Дніпродзержинськ 2:1

2 000 глядачів.

"Кремінь": Олійник, Волошин, Дичко, Черномор, Шаповал (Проненко 89), Галандарев (Глубокий 51), Місяйло (Коваленко 68), Собко (Зайко 64), Сутула (Степанчук 55), Тининик, Клімов (Тимченко 86).

"Сталь": Давидов, Ломко, Лешко, Полуницький, Обревко, Романенко (Бережний 87), Васильєв, Вайда (Алієв 50), Гориславський, Скарлош, Кривий.

Голи: Клімов 58 (пен), Волошин 79 - Лешко 63.

Попередження: Клімов 59, Шаповал 60, Глубокий 69, Місяйло 70 - Обревко 16, Лешко 23, Кривий 59, Скарлош 77.


Матч у всіх відносинах значимий. Мова йшла про друге призове місце, яке, можливо, дасть шанс поборотися в перехідних іграх за місце в першій лізі. Але поки про це говорити немає сенсу, так як нічого в цьому питанні незрозуміло.

Гра при напівпорожніх трибунах на початку матчу (всьому виною дощ) обнадіяла відразу. Високі швидкості і боротьба на всіх ділянках поля. Якось непомітно трибуни заповнилися, а до початку другого тайму дощ пішов на перерву. Завдяки рясному поливу поле набуло досить зручний для якісної гри вигляд. У дебюті матчу гості були більш активними, так що нам довелося більше оборонятися. Вже на 2-й хвилині матчу Андрій Олійник демонструє своє вміння, парируючи удар зльоту Володимира Романенка.

Ще одна спроба використовувати дощову погоду і застати воротаря зненацька не вдалася Шандору Вайді. Господарі поки не можуть перевести гру на протилежну сторону поля, лише зрідка лівим флангом намагаючись створити небезпеку біля чужих воріт. А от гості знову серйозно турбують наш захист. На 19-й хвилині Дмитро Кривий з лівого флангу навісив майже у воротарський і ні ким не прикритий Олександр Васильєв пробиває головою. М'яч, чиркнувши по поперечині, полетів за поле. Через кілька хвилин "Кремінь" продемонстрував, нарешті, своє вміння атакувати. Максим Сутула розкрутив на прапорці захисника і навісив на кут штрафного майданчика, де пасу чекав набігаючий Дмитро Волошин, удар зльоту і вже Олександр Давидов в акробатичному стрибку відбиває м'яч. А на 35-й хвилині матчу наші просто зобов'язані були відкривати рахунок. Андрій Місяйло з правого флангу виконав штрафний. Сутула виграв верхову дуель, але воротар дивом відбиває удар і не встигає піднятися, а Віталій Собко, першим виявившись на м'ячі, не влучив у ворота з гострого кута.

Після перерви господарі активно входять в гру і в одному з моментів Собко штовхають у спину в межах штрафного. Довгі ходіння з загрозливими обличчями за суддею гравців у синіх футболках ні до чого не приводять - пенальті. Василь Клімов, що змазав пенальті у грі з "Олкомом", знову виходить на лінію вогню. І забиває свій 13-гол у чемпіонаті, обдуривши воротаря. Цікавий момент, 13-й номер "Кременя" забив 13 голів за сезон. Арбітр парою жовтих карток остудив запал розпалених гравців, коли справа трохи не дійшла до бійки. Та й потім гірчичники виникали як перед гравцями однієї команди, так і перед гравцями іншої.

Небезпечний удар зі штрафного капітана гостей Скарлоша, коли м'яч рикошетом від стінки полетів на кутовий, став передмовою до гола. Подачу з кутового точним ударом головою замкнув центральний захисник "Сталі" Павло Лешко. Гості намагаються розвинути успіх і дальній удар Романенко метрів з 25-ти змушує Олійника докласти максимум зусиль, щоб дістати м'яч з нижнього кута. Кілька штрафних у бік воріт "Сталі" в результаті призвели до гола. Анатолія Тининика збиває капітан "Сталі", за що "нагороджується" жовтою карткою. Значна стінка не заважає Дмитру Волошину пробити крізь стрій футболістів і м'яч з відскоком від землі перелітає через голкіпера, який вже розпластався на газоні. "Кремінь" влаштовує кучу малу, а глядачі заходяться від захвату в тривалих оваціях. Але до перемоги ще дуже далеко.

Скарлош б'є підступно, Олійник знову на місці. Кривий завдає прицільний і складний для стража воріт удар, наш воротар заслуговує на похвалу. Так, не дарма наша команда пропустила так мало м'ячів, та й програла всього два рази. Ця заслуга, ясна річ, не тільки захисників і воротаря. Сергій Степанчук здорово виконав штрафний, воротар тільки проводив м'яч очима, але той просвистів у сантиметрах від бічної стійки. У час, що залишився гості наполегливо шукали шлях до воріт "Кременя". Але безрезультатно. Фінальний свисток змусив вибухнути стадіон. "Кремінь" перед сектором фанів відкоркував приготовані пляшки з шампанським. Фани вибігли на поле (міліція прихильно на це дивилася, і правильно), качали Юрія Чумака (по праву), Сергій Задорожний (пам'ятаєте цього чудового захисника "Кременя") і його тренерський штаб пресували арбітрів, на щастя, лише словесно.

А коли по стадіону оголосили, що ФК "Полтава" завершила свій матч внічию, радості нашої команди не було меж. Ми - другі! Сезон закінчено. Найкращий сезон з усіх, які "Кремінь" провів у другій лізі. Колись "Адомс" вже був другим у групі, "Кремінь" ще жодного разу не піднімався так високо. Одним словом, МО-ЛОД-ЦІ!


Прес-служба МФК "Кремінь" Кременчук




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору