Новини ЗМІ

33 тур. Вольова перемога на прощання з домашнім сезоном

23:00, 4 червня 2010

ФК "Львів" – "Зірка" Кіровоград 2:1 (1:1)

800 глядачів.

"Львів": Ситников, Ковальчук, Гальчук (кап.), Романюк, Мостовий, Лупашко, Зозуля (Г. Баранець, 46), Б. Баранець (Даньків, 80), Чепурненко (Яворський, 86), Козак (Танчик, 71), Горкун (Мачуленко, 77).

"Зірка": Білошапка, Бурдіян, Михайлюк, Котелюх, Смалько (кап.) (Вечтомов, 67), Голопьоров, Морозов (Драголюк, 72), Андрухов (Галенко, 66), Ситнік, Гончарук (Денисов, 79), Салатін (Давидов, 61).

Голи: Зозуля (45+1), Чепурненко (56) – Ситнік (41, з пен.).

Попередження: Козак (60), Гальчук (88) – Михайлюк (7), Котелюх (65).

Суперникам у цьому матчі втрачати було нічого. Львів’яни поборотися за вище, ніж третє місце, вже не могли. А кіровоградці будь-що намагалися закріпити за собою місце у 10-ці найкращих (наразі перед звітним туром "Зірка" була 9-ою). Цим і викликаний перебіг гри – досить напружений і впертий.

Причому психологічний вантаж невиконання завдання тяжів над львівською командою протягом усього першого тайму. Якщо в перші хвилин 15 ще вдалося його подолати, то далі чомусь "Зірка" почала диктувати свої умови за рахунок гострих контратак і виходів на ворота, які того дня захищав молодий голкіпер Ситников (замінив Марущака).

До перерви запам’яталися небезпечні прориви Козака і Романюка, активність Горкуна, кілька ударів Зозулі і наполегливість Гальчука та Ковальчука.

Однак рахунок відкрили саме футболісти "Зірки", як і й до цього епізоду неодноразово на контратаках загрожували воротам львівських суперників – чого варті хоча б спроби Ситніка, Андрухова, Салатіна і Гончарука. І саме Ситнік відіграв "головну скрипку" в моменті, коли гості відкрили рахунок – досвідчений гравець кіровоградської команди Ситнік, здається, засимулював так (принаймні таке враження склалося), що ужгородському арбітру Михайлу Митровському нічого не залишалося, як призначити пенальті. Сам же "постраждалий" виконав вирок.

Але до честі льів’ян, ще до перерви вони відновили рівновагу. Пасом у штрафний майданчик скористався Козак, який відкинув зряче м’яч на Зозулю, і той ефектно вразив ворота кіровоградських суперників – красивий гол! До речі, Зозуля мав можливість забивати з вигідної позиції і до цього, однак приблизно з 11-метрової позначки не влучив у ворота ударом головою.

А після перерви футболісти "Львова" ще більше активізували гру. Львів’янам вдалася стрімка контратака за участю Козака, Романюка і Чепурненка – і 2:1. Надалі перевага львівської команди не викликала сумнівів, однак і кіровоградці діяли активно, не раз створюючи небезпеку біля воріт Ситникова. Варто відзначити, що з виходом на поле Григорія Баранця гра "Львова" набула особливої стрункості, і навіть Борис Баранець, який у першому таймі грав не досить вдало, після перерви наче відчув додаткову впевненість за присутності брата, і львів’янам вдавалися класичні комбінації.

У підсумку – все завершилося благополучно – "Львів" переміг хай із мінімальним рахунком, проте досить упевнено. Збільшити перевагу у рахунку могли Лупашко, Козак, брати Баранці та інші футболісти львівської команди. Однак для завершення сезону (загалом – невдалого, чого там гріха таїти) вистачило і цього.

 

Післяматчева прес-конференція:

Головний тренер львів’ян Віктор Ряшко: 

– В останньому матчі ми хотіли потішити вболівальників грою, націлювали на це наших футболістів. Ну, і, звичайно, потрібен був результат. З грою, напевно, не так уже й вийшло, в першому тайму нам не вдалося показати того футболу, якого б хотілося. У другому таймі футбол у нашому виконанні став трішки яскравішим, команда проявила волю до перемоги. Найголовніше, що від себе, від імені команди хочу подякувати всім уболівальникам, які палко підтримували команду протягом сезону, хочу запевнити вас, що команда зробить правильні висновки, перепрошую, що команда не вирішила основне завдання на сезон, але варто дивитися в майбутнє з оптимізмом, а висновки, які будуть зроблені, мусять принести результат.

– Чи важко було налаштовувати футболістів на сьогоднішню гру?
– Безперечно, були певні побоювання. Тому що після матчу із "Севастополем" з’явилося таке спустошення. Щодо першого тайму, то розпочали ми його нібито непогано, десь хвилин 10-12, але потім гра вирівнялася – і вийшов малюнок гри не таким, як ми його планували. Але другий тайм підтвердив, що хлопці вміють грати у футбол, ми додали у швидкості, створили багато непоганих комбінацій і моментів.

– У Севастополі гратиме основа? Чи, можливо, повезете на останній матч сезону резервістів?
– Ми боремося за третє місце. Повеземо туди, образно кажучи, всіх "живих" і "кульгавих". Тому що після сьогоднішньої гри ще двоє людей випало через перебір карточок. До того ж, у Панаса там серйозна травма – гомілкостоп. Але, як кажуть, нам не звикати.

– Яка ситуація з Горкуном, який сьогодні через травму залишив поле?
– Я думаю, що Горкун ще на цей матч із "Севастополем" нам допоможе. Але зараз за гарячими слідами ще зарано говорити про складність травми Горкуна, але перші висновки лікарів, що травма не надто серйозна. Тому є сподівання, що до матчу в Севастополі він відійде.

– У другому таймі команда заграла значно цікавіше. Можливо, вплинула на це заміна – Ви випустили на поле Григорія Баранця?
– Ну, не можна казати, що вийшов один футболіст і виграв матч. Правильно? Безперечно, його креативність оживила гру, додалося швидкості, і команда, у принципі, у другому таймі додала в цілому.

 

Наставник кіровоградської "Зірки" Ігор Жабченко:

– Ви самі бачили, що було два різні тайми. У першому таймі наша команда грала добре, мала моменти, які, звичайно ж, потрібно реалізовувати, – такі, наприклад, як виходи один в один. Було помітно, що "Зірка" – це сильна команда, яка вміє і хоче грати в футбол. А на другий тайм вийшов... Не знаю, як це назвати… "Зброд", напевно, якийсь. Ні організації, ні гри в обороні – у першому таймі там взагалі жодних проблем не було, у другому – посипались, середня лінія перестала грати, рухатися, лівий фланг просто провалився у другому таймі. Тому й такий результат. Зрозуміло, що львівська команда за підбором гравців, за фінансовими можливостями значно переважає нашу. "Львів" – це команда, яка прагнула потрапити до Прем’єр-ліги. Ми ж тільки починаємо зароджуватися, тому є над чим працювати. І будемо працювати надалі.

– Ви сьогодні весь матч були дуже емоційними, на ногах простояли. Яке ж завдання на сезон у "Зірки"? Дев’яте місце, на якому зараз перебуває "Зірка", вас не влаштовує?
– Ну, як може влаштовувати дев’яте місце? Нам потрібно сьогодні було зачіплятися за очки, перед тим вдома вигравати, тим більше у турнірній таблиці нас підтискають наші конкуренти. Якщо б у нас не забрали три очки рішенням ПФЛ, то тоді була б інша ситуація, а так – боремося за кожну сходинку турнірної таблиці. А те, що емоційний – в мене така звичка. Постійно перебуваю там на полі поряд з гравцями. Я не можу сидіти і спокійно дивитися, спостерігати за тим, що відбувається на футбольному полі, як там футболісти помиляються і так далі.

– Є така інформація, що скрутне фінансове становище у Вашому клубі. Яка ситуація на сьогоднішній день?
– Хлопці не хотіли їхати на цю гру. Тому що заборгованість із преміальними в нас є справді. Але клуб робить все для того, щоб погасити ці заборгованості, частину грошей вже віддали перед цією поїздкою, решту – розбили поетапно, до визначеного часу погасять всі заборгованості. З приходом нового губернатора Кіровоградської області сподіваємося, що все налагодиться.

 

Прес-служба ФК "Львів" Львів




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору